– Sjeldent for en ung spiller

Her samler vi ukas notiser som er relevante for oss United-supportere.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 4. juli


Yorke roser Greenwood

Dwight Yorke liker det han ser av Mason Greenwood.

– Ut fra hva han har gjort, så må en plassere ham helt der oppe med folk som Rooney når det gjelder måten han har utviklet seg på, siteres Yorke på.

– Det jeg liker med ham er at han har en veldig rolig holdning, og ser ut til å ha hodet på riktig sted. Jeg ser ofte på personligheten, mentaliteten som spiller. Glem fotballdelen, for det snakker for seg selv på banen. Men måten Mason oppfører seg på, så ser det ikke ut til at han søker rampelyset, noe som er sjeldent for en ung spiller. I disse dager ønsker ofte spillerne raske biler, store penger, de ønsker alt sammen. Men jeg liker det jeg ser. Kan han nå ta det neste steget?

Turner fyller år

Amy Turner fyller 29 år i dag – vi gratulerer!

Torsdag 2. juli


O’Hara med takkemelding

Kieran O’Hara står med to landskamper for Irland, men fikk aldri spilt for Manchester United. Det ble utlån til Trafford, AFC Fylde, Morecambe (to ganger), Stockport, Macclesfield og Burton Albion, med spesielt mye spilletid i de to sistnevnte klubbene.

Han var god i Macclesfield, og gjorde det helt OK i Burton, men gjorde ikke nok til at det var særlig realistisk at han skulle bli værende i United. Han er en av spillerne som nå ble frigitt, og den Manchester-fødte målvakten har lagt ut en takkemelding til Manchester United på Instagram.

Noe av det han skriver i meldingen:

– Jeg vil gjerne ta muligheten til å vise min takknemlighet ved å takke alle involverte i klubben – trenerne og støtteapparatet har investert tid og tro på meg siden jeg var åtte år gammel, lagkameratene som har drevet meg hver dag til å bli den spilleren og personen jeg er i dag, og selvsagt til fansen for all støtten. Jeg vil for alltid huske dere alle, og se tilbake på hvert sekund i klubben med glede.

– Dette er riktig tidspunkt til å ta et naturlig steg videre på min ferd ved å bevege meg videre for å ta muligheten til å fortsette å gjøre det jeg elsker, nemlig å spille fotball.

Lykke til videre, Kieran!

Se dette innlegget på Instagram

 

Thank you @manchesterunited

Et innlegg delt av Kieran O’Hara (@kieran_ohara1)

Onsdag 1. juli


Fikk god hjelp av West Ham og Everton

De to lagene over United på tabellen fikk det tøft i sine Premier League-kamper onsdag. Everton slo Leicester 2-1, mens West Ham slo Chelsea 3-2. Dermed er United to poeng bak Chelseas fjerdeplass, og tre poeng bak Leicester på plassen over.

United møter Leicester i siste runde, i en kamp som kan vise seg å bli veldig avgjørende i kampen om Champions League-spill neste sesong.

«United-duo» herjet for Inter

Eksporten fra United til Internazionale i Milano har vært stor de siste overgangsvinduene. Ashley Young og Romelu Lukaku ble solgt til I Nerazzurri, mens Alexis Sanchez er der på utlån ut sesongen.

I onsdagens kamp mot Brescia vant Inter hele 6-0 og Young noterte seg for både mål og målgivende. Sanchez scoret på straffespark, og hadde to målgivende pasninger, der den ene var til Youngs 1-0-mål.

Inter ligger nå på 3.plass, åtte poeng bak ligaleder Juventus.

Klopp mener United kan utfordre om tittelen neste sesong.

Liverpool-manageren ble spurt hvilke lag han forventer å kjempe om ligagullet med neste sesong, før deres kamp mot Manchester City torsdag.

– City vil være sterke, United vil være sterke, Chelsea vil være sterke, sa tyskeren.

– United er i enestående form, utdypet tyskeren.

Tidligere denne uken tok Liverpool sitt 19. ligagull, og det har dermed ett ligagull mindre enn United.

Kampdato for semifinalen bekreftet

United vil møte Chelsea til dyst den 19. juli klokken 19.00 norsk tid. Kampen på Wembley vil selvsagt bli spilt for tomme tribuner. Den andre semifinalen mellom Manchester City og Arsenal vil bli spilt dagen før.

– City får dom 13. juli

Daily Mail skriver at Manchester City får dommen sin 13. juli. Våre lyseblå naboer kan bli utestengt fra europeisk fotball i to år. Skulle de bli det vil femteplassen i Premier League denne sesongen få delta i neste sesongs Champions League.

Gratulerer med dagen, Ruud!

Tirsdag 30. juni


Les avskjedshilsenene fra spillerne på vei ut

I dag har flere United-spillere sin siste dag på jobb. Klubben har selv bekreftet at ni spillere forlater klubben. I tillegg kan det se ut som at Angel Gomes forlater klubben etter at kontrakten hans går ut ved midnatt.

Nå har Cameron Borthwick-Jackson og Largie Ramazani delt sine avskjedshilsener til United-supporterne på sosiale medier.

Cameron Borthwick-Jackson:

Largie Ramazani:

Pallister fyller år

Gary Pallister blir 55 år i dag – vi gratulerer!

Da vi kåret tidenes 50 største United-spillere, så kom Pallister på 37. plass. Juryen uttalte da følgende:

Det tok tid før rekordkjøpet Gary Pallister overbeviste fansen, men stopperkjempen utviklet et fantastisk stopperpar med Steve Bruce og det ble åpenbart for alle hvorfor Ferguson hentet ham. Råsterk og med en enorm luftstyrke ble Pallister en av de beste stopperne i Uniteds historie. 

Keane til Aserbajdsjan?

The Sun er ikke alltid den beste kilden, men Alan Nixon skriver i alle fall i avisa at Roy Keane er i samtaler med Aserbajdsjan om jobben som landslagssjef for Aserbadsjans herrelandslag.

Keane har vært i trenergjerningen tidligere som manager for Sunderland og Ipswich, og som Martin O’Neill-assistent for Nottingham Forest og Irland, og han skal nå være innstilt på en ny jobb.

En kilde tett på det aserbajdsjanske fotballforbundet sier til avisa at Keane er førstevalget til jobben, og lønna skal være god, men det kan være at Keane trenger litt overtalelse for å ta en slik jobb siden han ønsker at den neste jobben han tar skal være den riktige – men han får ikke hva som helst fordi CV-en hans som manager ikke tilsier det.

Mandag 29. juni


Ni år med David de Gea

Det er ni år siden David de Gea ble Manchester United-keeper, og spanjolen har blitt en av våre virkelig store keepere.

Han står nå med 396 kamper for United – nummer 30 på adelskalenderen.

Spanjolen mangler nå bare to kamper før han har like mange kamper for klubben som Peter Schmeichel.

Veien opp til nestemann er ganske lang. Alex Stepney endte nemlig opp med hele 539 kamper for United.

Keepere med flest kamper for United:

1. Alex Stepney – 539
2. Peter Schmeichel – 398
3. David de Gea – 396
4. Gary Bailey – 375
5. Alf Steward – 326

De Geas forgjenger i United-keeperdrakta, Edwin van der Sar (266 United-kamper) har sendt en hilsen til De Gea på Instagram: