Trekning i FA-cupen søndag 20:15

Her samler vi ukas notiser som er relevante for oss United-supportere.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 28. juni


Trekning i FA-cupen søndag 20:15

Uniteds videre skjebne i FA-cupen trekkes søndag kveld, i pausen mellom Newcastle United og Manchester City. Tidligere søndag tok Arsenal seg til semifinale, etter å ha slått Dean Hendersons Sheffield United.

Manchester United kan trekke Arsenal, vinneren av Leicester City – Chelsea og vinneren av Newcastle – Man. City. Semifinalene og finalen spilles på Wembley.

Lørdag 27. juni


Syv United-spillere i Tevez sin beste ellever

Carlos Tevez har nok aldri vært noen spesiell populær mann blant United-fansen siden han gikk til byrival City, men det siste som har kommet fra argentineren kan nok de fleste med rødt hjerte smile over.

Goal har gjengitt et intervju fra Radio La Red, der Tevez sier at i en avskjedskamp ville laget hans vært som følger:

Gianluigi Buffon; Hugo Ibarra, Rio Ferdinand, Gabriel Heinze, Patrice Evra; Paul Scholes, Andrea Pirlo, Paul Pogba; Lionel Messi, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo.

Tevez velger altså Ferdinand, Scholes, Evra, Rooney og Ronaldo fra tiden i United. Argentineren spilte med Pogba i Juventus, og Heinze på landslaget.

Fredag 26. juni


Ny kontrakt for Toone

Den nye kontrakten til 20-åringen binder hun til klubben ut 2022.

Torsdag 25. juni


Ingen hjelp fra naboen

Det var ingen hjelp å få i Premier League-kampene torsdag.

Arsenal vant komfortabelt 2-0 borte mot Southampton, og er dermed igjen seks poeng bak United, mens Chelsea vant 2-1 hjemme mot Manchester City. I tillegg vant Burnley mot Watford, men det er nok ganske irrelevant for Uniteds del.

Pulisic ga Chelsea ledelsen i førsteomgangen, før Kevin De Bruyne utlignet med et strålende frispark. City hadde også flere sjanser, og så en stund ut som den mest sannsynlige vinneren av kampen, men slik gikk det ikke. Med rundt et kvarter igjen brukte Fernandinho hånden for å slå ballen bort fra eget mål, og dermed ble han utvist, og Chelsea fikk et straffespark som Willian satte i mål.

Chelsea er med dette fem poeng fremfor United igjen, mens det er ytterligere ett poeng opp til Leicester.

Resultatet gjør også at Manchester City ikke lenger kan vinne Premier League, i likhet med Leicester, Chelsea, United, Wolverhampton, Tottenham, Sheffield United, Arsenal, Crystal Palace, Burnley, Everton, Newcastle, Southampton, Brighton, Watford, West Ham, Bournemouth, Aston Villa og Norwich.

Van Persie gratulerte Martial

 

Onsdag 24. juni:


Sigsworth forlenget med United

United har meldt om kontraktsforlengelser for spillere som Amy Turner og Kirsty Hanson tidligere, og onsdag kom bekreftelsen om at Jess Sigsworth har forlenget kontrakten med klubben.

Den hardtarbeidende angriperen har nå kontrakt ut neste sesong, med en forlengelsesopsjon til 2022.

– Jeg elsker denne klubben – som en unge som vokste opp som Manchester United-supporter var det alltid en drøm for meg å en dag skulle være en del av klubbens fantastiske historie. Å signere en ny kontrakt er et stolt øyeblikk for meg, og jeg gleder meg veldig til å fortsette min reise her, sier Sigsworth.

UNITED-SUPPORTER: Jess Sigsworth.

Casey Stoney er også godt fornøyd.

– Jess er United tvers gjennom, så det er veldig fint å se henne signere en ny kontrakt med klubben. Hun er et herlig talent, og har en bemerkelsesverdig arbeidsmoral.

– Jeg ser engasjementet hennes hver dag på trening, og hvordan hun alltid presser seg selv og andre, noe som er fint å se. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet vårt med Jess gjennom det neste året.

Sigsworth var Uniteds toppscorer i opprykkssesongen 2018/19, med 18 mål i alle turneringer, mens det denne sesongen ble bare 4 mål. Det var ikke bare fordi motstanden ble tøffere, men det var også mindre spilletid, pluss at hun som oftest spilte på høyrekanten.

Gratulerer med ny kontrakt, Jess!

May fyller år

David May fyller 50 år i dag – gratulerer med dagen!

May spilte 118 kamper for Manchester United (fordelt utover ni sesonger), med aller flest kamper (41) i 1996/67-sesongen. Han spilte bare ni kamper i trippelsesongen, men er nok likevel best husket for feiringen etter Champions League-finalen.

Her er vår David May-spillerprofil.

Tirsdag 23. juni


Rashford signerte for Jay-Z

Daily Mail skriver at Marcus Rashford har signert for rapperen Jay-Zs agentselskap, ROC Nation Sports. De skal representere engelskmannen i utenomsportslige avgjørelser. Når det gjelder det sportslige, skal Rashford fortsatt representeres av sine brødre, som han har blitt gjennom hele karrieren.

ROC Nation representerer allerede Kevin de Bruyne og Romelu Lukaku, i tillegg til Rashfords lagkamerat Eric Bailly, og kvinnelagets Lauren James.

Schneiderlin forlater England

Tidligere United-spiller Morgan Schneiderlin drar tilbake til Frankrike og Nice, etter tolv år i England. Franskmannen var en av bærebjelkene i et Southampton-lag som rykket opp til Premier League i 2012, og som var imponerende høyt på tabellen i noen sesonger. Dette sikret ham en overgang til United, der han aldri helt slo til. Ferden gikk videre til Everton etter halvannen sesong, der han heller ikke fikk mye spilletid.

Midtbanespilleren har foreløpig 15 landskamper for Frankrike.

Tony Dunne begravet tirsdag

Tony Dunne spilte 535 kamper for Manchester United. Gjennom historien er det kun sju stykker som har spilt flere. Tirsdag ble United-legenden begravd og begravelsesfølget gikk forbi Old Trafford med sekkepipe og med hester kledd i United-banner. Det skal i tillegg komme et banner på Old Trafford i kampen mot Sheffield United som familien har vært med å designe. Hvil i fred. 

Mandag 22. juni


Nytt smittetilfelle i Premier League

Den nyeste runden med coronatester har avslørt smitte hos en ny person, ifølge Premier Leagues egne nettsider.

Testene skal ha funnet sted mellom onsdag 17. juni og søndag 21. juni.

Av de 1829 spillerne og klubbpersonale som ble testet, var en positiv. Premier League vil ikke identifisere personen eller si hvilken klubb denne personen tilhører. Det har de heller ikke gjort etter de tidligere testrundene.

Ny kontrakt for Turner

Amy Turner har signert en ny ettårskontrakt med United (med forlengelsesopsjon til 2022).

Det bekrefter klubben.

– Jeg er veldig glad for å kunne fortsette på min reise med denne fantastiske klubben. Jeg visste da jeg kom hit at vi ville skape noe spesielt her, og jeg gleder meg til å komme i gang igjen med å spille fotball neste sesong, sier Turner.

– Jeg ønsker å takke Casey og trenerapparatet for veiledningen de har gitt de siste par årene, og for til fansen for all støtten de gir oss.

Casey Stoney har også uttalt seg om kontraktsfornyelsen:

– Amy Turner er en god forsvarsspiller som er profesjonell i alt hun gjør. Hun er også en fantastisk leder å ha i stallen, og fungerer som en skikkelig mentor for noen av de unge spillerne, noe som vil fortsette å være veldig viktig neste sesong. Jeg er veldig glad for at hun har signert en ny avtale, og at vi kan fortsette med å jobbe sammen for å utvikle henne videre.

Turner spilte stopper i 2018/19-sesongen sammen med navnesøster (som ikke er i slekt) Millie Turner, men denne sesongen har Amy mest spilt høyreback, hvor hun har gjort det ganske bra.

28-åringen er aller best kjent for sine susende taklinger – taklinger av typen en hører.

Åtte år siden Kagawa var klar

22. juni 2012 ble Shinji Kagawa offisielt United-spiller, etter å ha mottatt arbeidstillatelse og å ha bestått den medisinske testen.

Det var enorme forventninger til Kagawa etter to imponerende sesonger i Dortmund, og debutsesongen i United var heller ikke krise, om enn litt skuffende. Med 6 mål på 20 ligakamper, og med en positiv utvikling mot slutten av sesongen, så var det i alle fall mulig å ha en viss tro på at han kunne bli en suksess i United også.

Det ble han ikke.

Han scoret aldri igjen for United. Under David Moyes fikk han det aldri til, og Louis van Gaal solgte japaneren tilbake til Dortmund etter bare én kamp under ham.

Kagawa hadde noen greie sesonger i Dortmund igjen, uten å være helt den samme som før, men i 2018/19 mistet han plassen på laget, og ble lånt ut til Besiktas, før han etter sesongen gikk permanent til Real Zaragoza på nivå to i Spania – der han tilsynelatende heller ikke har vært noen stor suksess.