Neville og Carragher om Sanchez-ryktene

Søndag ble Alexis Sanchez utelatt fra Arsenal-troppen som dro til bortemøte med Bournemouth. Det har satt ytterligere fart i ryktene om at chileneren er på vei bort fra Emirates.

Spørsmålet er vel ikke lenger om Sanchez kommer til å forlate Arsenal, men snarere om når, og om han velger Old Trafford eller Etihad som sin nye arbeidsplass.

Inntil for kort tid siden syntes det meste å ligge til rette for en overgang til City, men siden da har pendelen snudd. I øyeblikket ser det faktisk ut til at Manchester United har klart å tilrive seg et visst overtak i kampen om den ettertraktede 29-åringen.

En slik utvikling var det så avgjort ikke mange som så for seg før ryktene om det begynte å svirre for under en uke siden.

Les også: (+) Dag Langerøds tanker om Sanchez

Overfor sin arbeidsgiver Sky Sports røper Gary Neville at heller ikke han så dette komme:

– Om noen for to uker siden hadde fortalt meg at Sanchez kunne ende opp i United, ville jeg svart: «Hvordan skulle det kunne skje?». På den annen side må vi huske på at United, selv i de siste fire årene, har vært og fortsatt er, en seriøs, trofévinnende aktør. På dette området har de til og med matchet City, til tross for at de har vært på vei opp mens United har gått i motsatt retning.

Alle snakker om å spille for Pep, ikke om å spille for Manchester City. Men Pep kommer ikke til å være der bestandig — han kommer ikke til å være der om fem år.
- Gary Neville

– Sanchez kan ha merket seg dette og tenkt som så at: «United er en stor klubb, og de vil komme tilbake», sier Neville og spør:

– Om Pep Guardiola skulle forlate Manchester City, hvilken klubb ville du da ha valgt?

Selv er ikke Neville i tvil om hva han ville ha gjort:

– Jeg ville ha valgt Manchester United. De har en enorm tiltrekningskraft.

Og så peker han på følgende:

– Alle snakker om å spille for Pep, ikke om å spille for Manchester City. Men Pep kommer ikke til å være der bestandig — han kommer ikke til å være der om fem år, sier Neville skråsikkert, og gjentar at Manchester United er en stor attraksjon.

– Klubben vil derfor ha en sjanse (til å tiltrekke spillere), forutsatt at de tilbyr nok penger, mener han.

– Fantastisk signering hvis …

I likhet med sin Sky Sports-partner er også den gamle Liverpool-kjempen Jamie Carragher overrasket over retningen Alexis Sanchez-saken har tatt:

Carragher mener at Sanchez vil være en fantastisk signering for Manchester United, men han finner det også verdt å nevne at chileneren har spilt for Pep Guardiola tidligere og derfor kjenner ham godt.

Det siste tolker vi som at Carragher fortsatt ikke helt har troen på at spilleren vil velge United fremfor City.

Han trekker også frem Guardiolas angrepsfotball som en faktor som taler til fordel for at Sanchez vil foretrekke en overgang til Etihad:

– Jeg stiller ikke spørsmål ved José Mourinho, men ved hans måte å spille på. Det gjelder særlig i toppkampene, for da må Martial og Rashford være med og hjelpe til bakover på banen. Jeg ser det derfor slik at han (Sanchez) kun har økonomiske grunner til å velge United. Men det, medgir han, er også en del av gamet.