Nå starter jakten på topp fire

Lørdag tar United imot Crystal Palace på Old Trafford. Roy Hodgsons menn må slås dersom José Mourinho skal nå sitt mål om en plass blant topp fire.

Manchester United v Crystal Palace

Stadion: Old Trafford
Avspark: Kl. 16.00 (skandinavisk tid), lørdag 24. november.
Dommer: Lee Mason (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV2 Sport 1/Premium (Norge). Kampen vises dessverre ikke på TV i Sverige eller Danmark).

Etter tapet mot Manchester City er United på en sur åttendeplass i Premier League, syv poeng bak Tottenham på fjerdeplass og hele 12 poeng bak Pep Guardiolas menn på topp.

Dermed må poengfangsten snart begynne for alvor dersom de røde djevlene ønsker å spille mesterliga også neste år, og begynne helst i går dersom det skal være noe som helst fjernt håp om å hente hjem ligagullet.

Mulighetene for det er gode. Manchester United har blant de enkleste kampprogrammene av alle topp seks-klubbene i ukene framover, og kan sikre seg en sårt trengt seiersrekke.

Da må imidlertid José Mourinhos menn prestere bedre mot Crystal Palace lørdag enn det de har gjort mot øvrig bunnmotstand den siste tiden.

Manchester United

For å gjøre det er det en fordel å ikke tangere sin verste PL-rekke med kamper på rad med baklengsmål, og ikke være i Europa-bunnen defensivt.

Da kan det kanskje hjelpe at United har fått en rekke spillere tilbake i begge ender av banen etter landslagspausen.

Under pressekonferansen fredag kunne nemlig Mourinho røpe at hele troppen, inklusive Paul Pogba, var frisk.

FRANSK DUO: Både Paul Pogba og Anthony Martial er tilgjengelige til Palace-kampen. Trolig starter begge.

– Med Paul visste vi at han kom til å komme tilbake fra sin mindre muskelskade etter landslagspausen. Så vi har egentlig ingen spillere jeg kan si at er ute med tanke på kampen i morgen. Vi har en massiv spillergruppe på 23 mann å velge fra, sa han.

Luke Shaw er imidlertid ute med suspensjon etter å ha sanket fem gule kort i løpet av sesongens 12 første kamper.

Slik stilte United  i forrige kamp (1-3 mot City):

(4-3-3): De Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Shaw – Matic, Fellaini, Herrera – Lingard, Martial, Rashford.

Dag Langerøds tips til ellever mot Palace (før det ble klart at Lukaku var skadefri):

(4-2-3-1) De Gea – Valencia, Smalling, Lindelöf, Young – Matic, Fellaini/Herrera – Lingard, Mata, Martial – Sánchez.

TILBAKE FRA START? Antonio Valencia er skadefri og har gjort det godt for Ecuador i landslagspausen.

Uniteds siste fem kamper i alle turneringer: TSSST

Crystal Palace

Har i likhet med forrige sesong åpnet svært svakt, og ligger såvidt over nedryksstreken på en 16. plass, kun foran 17. og 18. plassen på målforskjell.

Som regel pleier The Eagles å skjerpe seg utover i sesongen, men heldigvis for Uniteds del starter vanligvis ikke «The Great Escape» før nærmere jul.

LES OGSÅ: Roy Hodgsons pressekonferanse.

På skadefronten så det på et tidspunkt mørkt ut for Palace-fansen. Tomkins måtte ut med skade mot Tottenham, og Sakho skal angivelig ha fått en smell under landslagspausen med Frankrike. I tillegg måtte backtalentet Aaron Wan-Bissaka trekke seg fra U21-landslaget grunnet skade, og det var også tvil rundt nøkkelspilleren Wilfried Zaha.

AKTUELL: Tidligere Liverpool og PSG-stopper Mamadou Sakho er tilbake i full trening før kampen mot United, men det er likevel litt tvil rundt hvorvidt han er helt spilleklar.

 

Heldigvis for Hodgson lysnet det litt inn mot helgen, og alle fire ser ut til å rekke oppgjøret mot United.

Det gjør imidlertid ikke Scott Dann og Christian Benteke, og trolig heller ikke Connor Wickham.

Slik stilte Palace sist (0-1 mot Tottenham):

(4-4-2): Hennessey – Wan-Bisseka, Tomkins, Sakho, van Aanholt – McArthur, Kouyaté, Milivojevic, Meyer – Townsend, Ayew

Mulig ellever (gitt at Sakho er skadefri):

(4-4-2) Hennessey – Wan-Bisseka, Tomkins, Sakho, van Aanholt – McArthur, Kouyaté, Milivojevic, Meyer – Townsend, Zaha.

Se opp for:

Wilfried Zaha.

Crystal Palace har til gode å ta poeng uten engelsk-ivorianeren under Roy Hodgson. Denne sesongen står Zaha med tre scoringer og én assist.

Lynvingen har scoret i begge Palaces seire denne sesongen. Mot Huddersfield ble det matchvinnerscoringen, mens mot Fulham la han på til 2-0.  I tillegg skaffet han straffen som sikret 2-2 mot Arsenal på Emirates, og dermed kan man trygt slå fast at Zaha har vært sterkt delaktig i minst 7 av Palaces 8 poeng så langt.

Mourinhos favoritt

Det er mye interessant statistikk å trekke fram før lørdagens oppgjør.

Den hyggeligste er kanskje denne: United har møtt Crystal Palace fire ganger under José Mourinho, og har vunnet samtlige. Så godt har ikke Mourinho gjort det mot noen annen motstander.

FAVORITTMOTSTANDER: José Mourinho har aldri avgitt poeng mot Palace som United-trener. United har aldri tapt mot Palace i PL.

Mer om den statistikken kan du lese her.

For Palaces del er det en klar fordel at Wilfried Zaha er tilbake. London-klubben har til gode å ta poeng uten Zaha under Hodgson, og har tatt alle sine åtte poeng denne sesongen med ham på banen.

Øvrig statistikk:

  • United er ubeseiret i sine siste 20 kamper i ligaen mot Crystal Palace (17 seire og 3 uavgjort) etter et 0-3-tap i mai 1991.
  • Crystal Palace har tapt sine 11 siste bortekamper på Old Trafford, og har ikke greid å score der siden Mark Bright satt inn 2-1 da Palace vant i desember 1989.
  • United har spilt 18 Premier League-kamper mot Palace og har aldri tapt (15 seire, 3 uavgjort). Det er det høyeste antallet ganger et lag har møt et annet i Premier League uten å noensinne tape.
  • United har sluppet inn minst ett mål i sine siste åtte PL-kamper – slipper de inn igjen mot Palace tangerer de sin verste rekke på 9 kamper mellom august og oktober 1999.
  • Crystal Palace har ikke vunnet på sine syv siste kamper i PL (to uavgjort, fem tap), og har tapt sine siste tre bortekamper.
  • United har ligget under i til sammen 395 minutter i Premier League denne sesongen. Kun tre lag har ligget under lengre, og alle tre ligger i nedrykssonen: Fulham (553 minutter), Cardiff (474 minutter) og Huddersfield (454 minutter).

Dommeren

Heter Lee Mason.

Med ham har kanskje både United og Crystal Palace grunn til å glede seg. Faktum er nemlig at begge lag kan vise til god statistikk med 47-åringen fra Bolton som kampleder. Begge har nemlig vunnet atskillig mer enn de har tapt med Mason på banen.

Konkret har United vunnet 16 av 22 oppgjør, mens de øvrige seks har endt med jevn fordeling av uavgjorte og tap.

Palace har på sin side vunnet 10 av 18 kamper med Mason som fløyteansvarlig, mens fem har endt med nederlag.

For øvrig kan det kanskje være verdt å merke seg at Mason, i løpet av sine 22 opptredener med United som ett av lagene, har dømt i alt syv straffespark, altså ett i omtrent en tredel av kampene. Tre av forsøkene fra 11-meteren har gått i favør av United, mens fire har gått imot.

Når det gjelder å ta i bruk maktmidler som gule og røde kort, må Lee Mason regnes som forholdsvis moderat.

På 38 opptredener fra og med starten på 2017/18-sesongen, har han fisket opp det gule i alt 102 ganger [snitt på 2,68 per kamp] og det røde fem ganger.

Y’ER OFF, SON! Lee Mason viser ingen nåde og sender Wayne Rooney direkte til tidlig dusj. Old Trafford, 27. sep. 2014.

Kun ved én anledning har Mason funnet grunn til å sende en United-spiller av banen. Det skjedde, så vidt vi har klart å finne ut, i hjemmemøtet med West Ham så langt tilbake som i september 2014 [2-1]. Den gang gikk det ut over kaptein Wayne Rooney, som fikk direkte rødt kort etter 59 minutters spill.

Sist gang Mason var i aksjon med United som en av de involverte, var i ligaavslutningen mot Watford i mai, en kamp som endte med 1-0-seier til de røde. Den gang delte Mason ut fire gule kort, samtlige til United-spillere.