– Rekker oppgjøret mot gamleklubben

Wilfried Zaha er tilbake i full trening og rekker kampen mot gamleklubben United, kunne Palace-trener Roy Hodgson opplyse på fredagens pressekonferanse.

Med 0-1 mot Tottenham fortsatte Crystal Palace sin forferdelige statistikk uten ex-red Wilfried Zaha i forrige PL-runde.

London-klubben har ikke tatt et eneste poeng uten Zaha på banen denne sesongen, og statistikken drar seg også vel inn i forrige sesong. Da tapte Palace hver eneste kamp uten sitt engelsk-ivorianske ess, og «The Eagles» har faktisk ikke tatt et eneste poeng under Hodgson uten Zaha på banen.

Dermed var dette den klart viktigste nyheten Roy Hodgson hadde å komme med på sin pressekonferanse før oppgjøret mot United på Old Trafford.

– Alltid motivert

Palace-treneren var full av lovord om sin lynhurtige, driblesterke elev under fredagens møte med mediene.

Han valgte imidlertid å tone ned betydningen av at Zaha møter gamleklubben.

– «Wilf» har alltid motivasjonen på plass, og jeg tror egentlig ikke det varierer. Jeg tror ikke han trenger ekstra motivasjon. Jeg tror ikke han trenger at folk legger press på ham, sa Hodgson.

EX-RED: Wilfried Zaha rekker kampen mot gamleklubben. Flere, deriblant enkelte britiske eksperter, skulle gjerne sett ham ta på seg United-drakta igjen.

– Jeg tror at holdningen hans til hver eneste kamp, uansett om det er hjemme på Selhurst park mot et lag fra lavere ligaer eller om det er toppoppgjør mot United, City eller Liverpool, er at han skal ut og levere på det han vet han er god på, fortsatte Palace-treneren.

– Vi prøver å utnytte det så godt vi kan gjennom å gi ham ballen og håpe på at han gir oss den magien vi vet han er i stand til å levere, slik at han vinner kamper for oss. Jeg har tro på ferdighetene hans, sa Hodgson.

– Underdogs

Ringreven kunne ellers bekrefte at også James Tomkins var 100% frisk og hadde trent hele uka.

Mer kryptisk sa han at Connor Wickham har vært på én trening, at Christian Benteke har «gjort god framgang» mot å bli frisk, og at Scott Dann «trolig ville være tilbake innen mandag.

LES OGSÅ: Mourinhos pressekonferanse.

Hodgson antydet også at stoppergiganten Mamadou Sakho har kommet seg etter smellen han fikk mens han spilte for Frankrike i landslagspausen.

Det gir grunn til optimisme, ifølge 71-åringen.

– Jeg tror vi er i stand til å levere en god prestasjon på Old Trafford. Men vi er definitivt underdogs, sa Hodgson.

– Tabellen betyr ingenting

Den tidligere Inter- og Viking-treneren fikk også spørsmål om hvordan vurderte  lørdagens motstander.

– Vi møter et veldig godt lag med spillere i internasjonal toppklasse. I tillegg skal vi til Old Trafford. Der det vanskelig å få resultater, sa Hodgson.

Om Uniteds tabellposisjon hadde han følgende å melde:

– Det er bare november, hvilket betyr at tabellen er meningsløs.