Mourinhos favorittmotstander

Vi har møtt Crystal Palace fire ganger under Mourinho, og vunnet samtlige oppgjør. Så godt har ikke Mourinho gjort det mot noen annen motstander.

Lørdag kommer Crystal Palace på besøk til Old Trafford og til tross for tilbakeslaget mot City, har United vist positive tegn den siste tiden.

Crystal Palace på sin side er i fryktelig form.

Dessuten er Crystal Palace det laget José Mourinho har gjort det best mot hittil som Manchester United-manager.

Fire ganger har United møtt Crystal Palace under portugiserens ledelse, og samtlige oppgjør har endt med United-seier. Det er ingen andre lag har Manchester United har møtt fire ganger (heller ikke tre ganger faktisk) der oppgjørene har endt med seier hver eneste gang.

Her er statistikken mot de forskjellige lagene United har møtt under Mourinho:

(Lag: Antall seiere-antall uavgjort-antall tap)

• CSKA Moskva: 2-0-0
  • Derby: 1-1-0 (tapte uavgjortkampen i straffekonkurransen)

Desember 2016: Palace 1-2 United

Det var en seier som satt langt inne, men noen minutter før slutt avgjorde Zlatan Ibrahimovic for Manchester United.

Det målet kom etter forarbeid av Paul Pogba, som også scoret Uniteds første mål. James McArthur scoret målet som lenge så ut til å gi Palace poeng, før Pogba/Zlatan-kombinasjonen slo til.

SEN AVGJØRELSE: Signert Zlatan Ibrahimovic.

Mai 2017: United 2-0 Palace

United sparte spillere til Europa League-finalen, uten at det hindret en artig kamp med United som vinner.

Joel Pereira, Timothy Fosu-Mensah, Demetri Mitchell, Scott McTominay, Axel Tuanzebe og Joshua Harrop var blant de mer uerfarne spillerne som startet, mens Angel Gomes også fikk debuten sin som innbytter.

Harrop var ikke spådd en stor United-fremtid, men for de som hadde fulgt han i akademiet, var det herlig å se han løpe ut på Old Trafford-matta i alle fall én gang. Det ble også hans eneste kamp for klubben, men for en kamp! Harrop scoret 1-0-målet, og står dermed med én kamp og ett mål. Ikke verst statistikk, det.

Paul Pogba scoret mål nummer to, etter å ha hatt målgivende til det første.

September 2017: United 4-0 Palace

I fjorårssesongens første kamp mot Palace, hadde United full kontroll på Old Trafford.

Juan Mata satte inn 1-0 i kampens tredje minutt etter herlig forarbeid av Marcus Rashford, før Marouane Fellaini satte inn 2-0 ti minutter før pause. Noen minutter etter pause styrte samme mann inn et Rashford-frispark, før Lukaku etter en Martial-pasning fastsatte sluttresultatet til 4-0 noen minutter før slutt.

Mars 2018: Palace 2-3 United

Om United hadde full kontroll sist Crystal Palace gjestet Old Trafford, så hadde vi definitivt ikke full kontroll sist gang vi møtte dem.

Mål fra Andros Townsend og Patrick van Aanholt ga hjemmelaget en 2-0-ledelse på Selhurst Park.

Men så startet opphentningen.

Chris Smalling scoret i det 55. minutt, Romelu Lukaku 20 minutter senere – før Nemanja Matic slo til med et herlig mål på overtid.

Takk til TV 2 for videoklippene i denne saken.