Mourinho hardt ut mot engelsk presse til brasiliansk tv-kanal

– Målet deres er ikke å snakke sant, men å destabilisere en gruppe som jobber hardt, sier José Mourinho om britisk media.

Han er vant til å stå i stormen, José Mourinho. Som én av de mest suksessrike managerne i verden siden årtusenskiftet, har media verden over viet spaltemeter på spaltemeter til den eksentriske portugiseren.

Mindre ble ikke trykket da han for to år siden ankom Manchester United – Englands mestvinnende og mest omtalte fotballklubb.

Både Mourinho, United som klubb, Paul Pogba, og øvrige stjernespillere, har fått gjennomgå av britisk tabloidpresse. Det liker Mourinho dårlig.

Han legger ingenting i mellom når han blir intervjuet på sitt eget morsmål.

– Vi har vunnet mye. Kanskje det er derfor?

– Forrige uke var det mye kritikk for alle kampene Marcus Rashford ikke har spilt, ifølge dem. Men så viser det seg at han er den som har flest kamper av alle de unge England-spillerne som er tilgjengelig for landslaget, sier han til ESPN Brazil ifølge Sport Witness.

– Dette reflekterer tydelig at deres mål ikke er å snakke sant, men å destabilisere et lag som jobber så hardt som du ser i dag [lørdag], sier han.

Kanalen spør videre om hvorfor han tror United får så mye negativ medieoppmerksomhet.

– Kanskje på grunn av United og min historie. United har vunnet mye, mye, mye, mye. Jeg har også vunnet mye, mye, mye. Kanskje folk blir litt lei av det, sier han.

Rettferdighet?

Han fortsetter å kritisere engelsk media når han prater med RedeTV etter kampen. Der sier han, ifølge Sport Witness, at dersom engelsk media er rettferdig, bør de nå rette fokuset på å kritisere Tottenham Hotspur for deres form.

– De har nå tapt to kamper på rad. Dersom de skal behandles likt, og media rapporterer rettferdig, vil de nå la oss være og begynne å plukke på andre, sier Mourinho.