Martial strålte for Frankrike

United-spissen viste at formen er intakt da han debuterte fra start, og Basti kunne også smile.

Bastian Schweinsteiger er tilbake i trening, men ble sittende på benken gjennom 90 minutter da Tyskland slo Georgia 2-1, og sikret seg en plass i fotball-EM søndag. Det satt nok lengre inn enn ønsket, men Schweinsteiger skal dermed kunne reise tilbake til Manchester med god tid til å bli klar til neste helgs kamp mot Everton.

Dermed handlet kvelden mye mer om Anthony Martial, som spilte sin første kamp fra start for Frankrike. Her er vår vurdering av 19-åringen.

DANMARK – FRANKRIKE 1-2:

Portugal – Frankrike 0-1
Frankrike – Serbia 2-1
Frankrike – Armenia 4-0
Og så søndagens seier mot Danmark. Man kan trygt slå fast at Anthony Martials landslagskarriere har vært god så langt.

Kjapp assist

Søndag spilte han fra start for første gang, ute til venstre i en angrepstrio med Arsenals Giroud i midten og Atletico Madrids Griezmann på den andre siden.

Det ble nok en flott opplevelse, og en påminnelse om hvor godt United kjøpte da de hentet 19-åringen på overgangvinduets siste dag.

Allerede etter fire minutter ble det jubel. Martial mottok ballen ute til venstre, trakk inn i banen, og spilte den fremover til Giroud, som skjøt via Kasper Schmeichel og i mål. En fin assist.

To minutter etter økte Giroud til 2-0 da han fikk to sjanser foran Schmeichel junior.

Leken

For United-fansen var det imidlertid Martial det handlet om, og han hadde svært mange plussinvolveringer i 1. omgang.

Etter ni minutter sørget en herlig hælflikk for at det åpnet seg opp for Frankrike, og de fikk en sjanse til å øke til 3-0. Han ble gjentatte ganger også spilt opp på ute på venstresiden, noe han behersket bra. Enten ved å legge igjen eller spille innover i banen.

Frankrike skaffet seg også et par muligheter ved at Martial trakk inn i banen, og venstreback Lucas Digne, til daglig i Roma, stormet oppover ute på kanten.

To store sjanser

Den gode prestasjonen fortsatte også etter hvilen, selv om han da i perioder var litt mindre involvert.

Etter 63 minutter satte han fart mot danskenes mål, parkerte en forsvarer, men skjøt via keeper og til corner fra skrått hold med bare keeperen igjen å passere.

Pasningene satt imidlertid også etter pause, og rykket var like eksplosivt som vi har lært å elske det for United. Danskene klarte aldri å stoppe ham så fort han satte fart med nesa mot mål. Det er også noe spesielt at man hele tiden ønsker å se Martial med ball, fordi man da vet at sjansen er stor for at noe spesielt skal skje.

Etter 87 minutter ble han byttet ut, men prestasjonen var god nok til at det bare er å glede seg til helgas kamp mot Everton. Martial er nemlig i form, har stor selvtillit og en enda mer sentral rolle i United.

MERK: Danmark reduserte på overtid, men uten at det fikk noen avgjørende betydning for kamputfallet.