Ryktesaker, uke 34

Mourinho vil bygge et nytt Galacticos – i Manchester.

Forrige ukes rykter

Søndag 28. august:

14.00: Den brasilianske høyrebacken Fabinho,  som per i dag spiller for franske Monaco, fikk i sin tid Real-debuten sin under José Mourinho. I sommer har avisene lenge trodd det skulle bli en gjenforening i Manchester United, men ovenfor L’Equipe (via FourFourTwo) sier spilleren at han tror han blir der han er.
– Siden vi er i Champions League, er det ikke noe galt i å bli i Monaco. Jeg er ikke sikker på at jeg blir, men samtidig, det er større sjanse for at jeg blir enn for at jeg drar, sier backen.

11.00: Endelig litt mer saftig ryktestoff! Etter at José Mourinho uttalte nylig – og gjentok i går – at han var ferdig med overganger dette vinduet, har det vært stille på ryktefronten. Hvordan skal ryktemølla da produsere sanne, halvsanne eller usanne rykter om United?

Jo, ved å spekulere i neste sesong. Ifølge Manchester Evening News, som siterer Daily Star, ønsker José Mourinho å bygge et nytt Galacticos – i Manchester. Det første steget på den veien ble tatt da han hentet Paul Pogba, og neste sommer ønsker han å hente Gareth Bale tilbake til balløya. Spilleren kan i så fall bli den første spilleren til å krysse milliardgrensa prismessig, ettersom det ryktes om at han vil koste over 100 millioner pund.

Samme avis skriver forøvrig at United jakter på Nottinghan Forests 19-åring Oliver Burke.

Lørdag 27. august:

11.30: Selv om Schweinsteiger selv har gått ut med beskjeden om at han ikke vil forlate Manchester United, hvertfall ikke til noen andre europeiske klubber, har José Mourinho understrekt at han ikke vil få spilletid i årets sesong.

Han har også uttalt at han er fornøyd med troppen, og at det vil bli stille frem til overgangsvinduet stenger. Dermed handler lørdagens rykter foreløpig om spillere på vei ut. Ifølge Telegraph kan Memphis Depay forsvinne dersom det kommer et bud på 26 millioner pund eller mer, mens Manchester Evening News melder at United også lytter til bud på Marcos Rojo.

Valencia skal være interessert, særlig dersom Shkodran Mustafi forsvinner til Arsenal.

Fredag 26. august:

14.48: José Mourinho fortalte pressen på fredagens pressekonferanse at Andreas Pereira går til Granada for å få spilletid. Vi oppdaterer med egen sak når låneavtalen er bekreftet.

10.24: Fra Manchester Evening News-journalist Stuart Mathieson:

08.51: Ifølge Daily Mail har Mourinho blitt imponert av Sam Johnstones og hans innstilling hittil. En del bud skal ha blitt avslått allerede, men både Nottingham Forest og Cardiff City håper å få i stand en låneavtale før overgangsvinduet stenger.

08.38: Gazzetta dello Sport siterer Gabriel Barbosa på at han nå ser på og vurderer de ulike tilbudene. Brasilianeren har vært linket til United, men er ventet å gå til Serie A.

08.35: José Fonte blir i Southampton, uttaler manager Claude Puel. Det skriver lokalavisa Daily Echo. Portugiseren skal ha vært i samtaler med klubbledelsen, og Southampton kommer ifølge avisen ikke til å selge uansett om Fonte signerer ny kontrakt eller ikke.

08.26: L’Equipe blir oppgitt som kilde av både talkSPORT og Independent på siste nytt om Fabinho, som har blitt sterkt koblet til United. Et bud kan være nært forestående, men United må visstnok ut med £25 millioner for å sikre seg høyrebacken, siden Monaco ikke trenger å selge.

08.22: Marcos Rojo til Valencia? Det skriver Deporte Valenciano at kan være aktuelt, og eier Peter Lim skal ha kontaktet United om argentineren.

08.20: Andreas Pereira nærmer seg et lån til spanske Granada, ifølge Daily Mail. Avisen har valgt å gjøre det til en Pereira-sak, og skriver også at målvakt Joel Castro Pereira fort kan bli lånt ut.

Torsdag 25. august:

11.06: Mer om Jones: Stoke har vært sterkt koblet til stopperen, og Potters-manager Mark Hughes har uttalt seg om stopperen:

08.13: London Evening Standard hevder at Arsenal er interesserte i Phil Jones, men at Mourinho ikke ønsker å handle med Wenger.

Onsdag 24. august:

17.00: Det ryktes fra Portugal og Abola at Mourinho ønsker å beholde Marcos Rojo i troppen, i motsetning til hva situasjonen er med Phil Jones og Matteo Darmian.

12.00: Kanskje ukens mest oppsiktsvekkende rykte. Ifølge La Gazetta dello Sport, snakker «flere kilder» om at Mario Balotelli er i forhandlinger med Manchester United om en overgang. Liverpool-spissen har vært tilbudt til en rekke middels italienske klubber, uten at noen har meldt stor interesse så langt grunnet spillerens lønnskrav. Hovedårsaken skal være Uniteds etter sigende gode forhold med spillerens agent Mino Raiola. Ifølge den italienske avisen skal Mourinho ha ønsket overgangen velkommen.

Balotellis prestasjoner de siste sesongene, samt det faktum at han per dags dato spiller for Liverpool, gjør at det kan være greit å ta dette ryktet med en tilitersbøtte salt.

09.00: Ifølge Manchester Evening News er det kun små justeringer som gjenstår for José Mourinho sier seg ferdig med sommerens overgangsvindu. En midtstopper med rutine skal være denne siste justeringen. José Fonte er etter sigende ønsket, men skal ikke vurderes som en essensiell signering ifølge Rob Dawson i Manchester Evening News. Stopperen vil på mange måter være kirsebæret på toppen av iskremen, eller rosinen i pølsa. Et dyrere alternativ  er Juventus’ Leonardo Bonucci (29), som imponerte i sommerens EM og generelt sett har imponert i Champions League og i Serie A over flere sesonger.

08.00: Ifølge Daily Telegraph, som siterer France Football, skal Manchester United visstnok nærme seg Monacos brasilianske høyreback Fabinho. Den offensive brassen nettet tirsdag Monacos scoring da Ligue 1-klubben sikret seg avansement i Champions League-kvalifiseringen, og har vært koblet til United i lang tid. Det er visstnok nettopp dette, altså at Fabinho sikret Monaco avansement, som skal trigge en klausul i Fabinhos kontrakt som åpner for en United-overgang.

Ifølge Manchester Evening News har Fabinhos kone, Rebeca Tavares, begynt å følge Manchester United på Instagram, noe de tolker som et hint om at spilleren er på vei til de røde djevlene. De peker også på at spillerens agent er Jorge Mendes, en agent han deler med blant annet José Mourinho.

Tirsdag 23. august:

16.45: Forrige uke ble det meldt at brasilianske «Gabigol» kan være på vei til Manchester United. Nå melder imidlertid diverse medier, deriblant The Mirror, at Santos ikke har fått noen konkrete bud fra United. – De eneste tilbudene vi har fått kommer fra Juventus og Inter, sier klubbpresident Modesto Roma. Les mer her.

14.30: Kl. 08.00 i morges meldte vi om Stokes interesse for å hente Phil Jones til Britannia. Nå skriver imidlertid The Guardian at spilleren selv er fornøyd med å bli på Old Trafford, og at manager Mourinho ikke ønsker å se ham dra. Ifølge kilden anser portugiseren tvert imot sin 24 år gamle forsvarsspiller for å være en viktig brikke som har en fremtid i klubben.

12.35: José Mourinho ønsker seg Southampton-stopper Jose Fonte før overgangsvinduet stenger om vel en uke. The Sun mener imidlertid å vite at United-manageren har fått beskjed fra sitt styre om at noen av klubbens høyt gasjerte spillere må bort før det kan bli aktuelt med flere forsterkninger.

12.15: Bastian Schweinsteiger er til salgs for €2.5 millioner (ca. £2.15 mill.). Det hevder i alle fall tyske SportBild. Som grunn til det lave beløpet oppgis at bare de færreste klubber vil ha råd til å matche lønnsutbetalingene hans fra Manchester United.
De to Milan-klubbene, AC og Internazionale, har begge blitt linket til den 32 år gamle tyskeren som har fått beskjed om at han ikke figurerer i José Mourinhos planer.

12.10: Merk deg navnet Matthew Knox. Den 16 år gamle spissen fra Livingstone kan, ifølge Daily Mail, være på vei til Manchester United, i en overgang verdt £150.000.
Unge Knox, Livingstones yngste førstelagsspiller gjennom tidene, var på prøvespill i Manchester i januar, og imponerte såpass at representanter for rødtrøyene nå er i samtaler med hans skotske moderklubb.

08.10: Mange klubber i USAs MLS-liga hevdes å være klare til å tilby Wayne Rooney «store penger» den dagen han bestemmer seg for å forlate Manchester United.
Dette bekreftes av Merritt Paulson, eier av MLS-mesterne Portland Timbers. Ifølge The Mirror forteller Paulson at klubbene følger United-kapteinen nøye, og står klare til å motstå forventede megabud fra Kina. Les mer om det her.

08.00: Stoke Citys assisterende manager Mark Bowen, bekrefter ifølge FourFourTwo.com at klubben ønsker å hente Phil Jones til Britannia, og krysser fingrene «for at noe vil skje».
– Vi har et visst rykte på oss for å hente inn spillere som ham og få dem til å blomstre, sier Bowen, ifølge nettstedet.

Mandag 22. august:

19.30: Mandag kveld skriver The Telegraph at Championship-klubben Fulham skal være interesserte i å hente Andreas Pereira etter anbefaling av José Mourinho. Det ser imidlertid ut til at signeringen går i vasken, etter at Fulhams analysemann Craig Kline har konkludert i at brasilianeren ikke passer inn i Fulham. Les mer her.

14.15: Som nevnt i denne spalten lørdag, er det ting som tyder på at Tyler Blackett nærmer seg en overgang til ex-Red Jaap Stams Reading.
Ifølge Sky Sports bekrefter Stam overfor Get Reading at han kjenner godt til Blacketts kvaliteter, og at han ønsker 22-åringen til Madejski Stadium:
– Jeg kjenner ikke Tyler personlig, men vet hva han kan, hvilken spillertype han er, og hvordan han kan spille. Jeg vet ennå ikke om det kommer til å skje, men vi har bekjentgjort vår interesse, sier den ferske Reading-sjefen.

09.55: Gabriel Barbosa har i de siste ukene stadig blitt linket til klubber i Europa, deriblant Manchester United, Leicester, Internazionale og Atletico Madrid. Disse har alle blitt tippet som den 19 år gamle spissens neste arbeidsgiver, uten at det har komme noe ut av ryktene.
Det kan imidlertid fort skje i løpet av de nærmeste dagene, skriver Manchester Evening News.
19 år gamle Barbosa, som nå kan smykke seg med tittelen «OL-vinner» etter helgens straffedrama mot Tyskland på Maracanã, uttaler at OL-deltakelsen inntil nå har hindret ham i å tenke på noe annet enn lekene i Rio. Nå derimot, skal han feire OL-gullet sammen med familien, før han returnerer til Santos «for å tenke over hva jeg skal gjøre».

09.40: Ryktene rundt Southampton-stopperen Jose Fonte ser ikke ut til å ville legge seg. I alle fall spekulerer både Manchester Evening News og The Telegraph i at 32-åringen fortsatt er i José Mourinhos søkelys. Sistnevnte mener også at Fonte – verdsatt til £8 millioner – vil være en kostnadseffektiv løsning.
Skulle den erfarne portugiseren bli United-spiller, vil det, ifølge kilden, trolig medføre at både Marcos Rojo og Phil Jones forlater Old Trafford.

09.30: Ifølge The Sun er Phil Jones ikke med i José Mourinhos planer. Det ønsker Stoke-manager Mark Hughes å benytte seg av ved å forsøke å få til en låneavtale med sin gamle klubb.