Manchester Evening News: – Heller mot Henderson som nummer én

Både Dean Henderson og David de Gea skal være innstilt på å forlate klubben hvis de ikke blir førstevalg. Ifølge lokalavisa heller Solskjær mot å bruke Henderson.

Samuel Luckhurst fra lokalavisa skrev fredag en artikkel om keepersituasjonen i Manchester United, og i den skriver han at Ole Gunnar Solskjær heller mot å ha Dean Henderson som førstekeeper den kommende sesongen.

Forrige sesong var David de Gea førstekeeper mesteparten av sesongen, men etter at spanjolen reiste hjemover i forbindelse med fødselen av sitt førstefødte barn, så fikk Dean Henderson muligheten, og han gjorde det godt nok til at han fikk fullføre sesongen som den som stod i mål i ligakampene, mens De Gea stod i mål i cupkampene.

David de Gea startet i 26 av ligakampene, mens Dean Henderson startet 12 av ligakampene (Henderson kom inn i pausen for De Gea i én av kampene De Gea startet). Til sammen hadde De Gea 36 kamper i 2020/21, mens Henderson hadde 25+1.

Manchester United v Liverpool: The Emirates FA Cup Fourth Round
KEEPERDUELLEN: David de Gea og Dean Henderson.

David de Gea kan bli forsinket til Uniteds sesongoppkjøring på grunn av EM-sluttspillet, mens Dean Hendersons skade gjorde at han reiste hjem fra mesterskapet.

Henderson skal ha fått en måned fri av klubben, men skal være tilbake for fullt til å gjennomføre en full sesongoppkjøring, ifølge Luckhurst.

Han skriver også at arbeidsrelasjonen mellom de to keeperne ikke skal være noe problem, men at begge er innstilt på å forlate klubben om de ikke blir førstevalg.

Hvis Henderson blir førstevalget, så vil det i så fall altså innebære at De Gea vil bort fra klubben – og da er spørsmålet hvilken klubb som kan betale det United krever for 30-åringen.