– LvG vil få føle presset

Tidligere United-manager Tommy Docherty advarer om at det blir noe helt annet å lede United enn Barcelona.

– Hvis du som United-manager havner på andreplass, vil du ha hatt en svak sesong. Det er den største og beste ligaen i verden, men den er også den mest krevende. Det sier den snart 86 år gamle Docherty, mannen som ledet United til 2. divisjonsmesterskapet i 1974/75 og til FA-cuptriumf over Liverpool på Wembley i mai 1977.

Han har liten tro på at Louis van Gaals imponerende CV vil ha noen nytteverdi nå som han har fått oppgaven med å løfte Manchester United opp igjen til gamle høyder.

– Bare tiden vil kunne gi svar på det, men en ting er å lede Ajax, Barcelona og Bayern München. Det blir noe helt annet å skulle lede Manchester United, sier Docherty til Perform, gjengitt av irske The Score.

– Det som taler til hans fordel i forhold til mange andre managere, er at han har penger til å hente nye spillere, fortsetter Docherty. Han mener også at United bør sikte seg inn på en plassering blant Topp 4, og dermed kvalifiseringsplass til Champions League.

– Det tror jeg er oppnåelig. Og, om han (Van Gaal) skulle klare det, vil han ha gjort det veldig, veldig bra. Derfra vil han være klar til å sette igang for alvor.

– For mye sentimentalitet

Docherty synes åpenbart at det er en fordel at den nye manageren har tatt med seg sine egne til klubben, folk han kjenner fra før av og stoler på.

– Jeg synes nemlig at det har blitt gjort altfor mye ut av Class of 92, og at det ligger for mye sentimentalitet bak. Isteden har Van Gaal har hentet inn sine egne folk, og han har brukt tiden til å finne ut av spillernes styrker og svakheter. Så langt har han gjort en veldig god jobb, konkluderer Tommy Doc.