– Ligatabellen lyver aldri

Dette sa Solskjær på del to av tirsdagens pressekonferanse.

På del to av tirsdagens pressekonferanse ble Ole Gunnar Solskjær spurt om hva han har å si om supportere som mister trua.

– For min del kan jeg bare basere meg på hva jeg ser på kampdager, og på supportere jeg har møtt. Det er ikke så mange jeg har møtt som sier at jeg må gjøre noe annerledes – de ser hva vi prøver å gjøre. De vet at det er mye arbeid som gjøres bak kulissene – å sette en kultur i dette laget med det som skjer her på Carrington. Vi trenger bare resultater på banen, det er det som beviser noe. Jeg føler vi skulle vunnet alle de seks kampene vi har spilt uavgjort i år [United tok ledelsen i alle, red.anm.].

LES OGSÅ: – Vi ser klart for oss hvordan stallen kommer til å se ut neste sommer

VIL HA RESULTATER: Ole Gunnar Solskjær.

På den åpne delen av pressekonferansen sa Solskjær at det aldri var hyggelig å se kolleager miste jobben, og han ble derfor spurt om temaet «manglende tålmodighet».

– Jeg skal ikke fortelle noen om hvordan de skal drive fotballklubbene sine, men jeg tror alle vet at kontinuitet er én av nøklene for suksess. Noen klubber har mer tålmodighet enn andre, noen klubber har ikke den tiden og kontinuiteten. Her i United har vi en plan på plass, og forhåpentligvis får vi resultatene som kan sørge for at det går raskere fremover. Noen ganger går det ikke i det tempoet en ønsker, men det skjer fortsatt i riktig retning. Det er forskjellige aspekter ved dette: det er på banen, bak kulissene, det er hva som skjer i klubben.

Solskjær ble videre spurt om hva som var status i klubben på denne tiden i fjor, noe han ikke ønsket å gå inn på. Han påpekte heller en forskjell han synes å merke som har skjedd etter sommeren.

– Vi har havnet under noen ganger og har snudd det. Vi har selvsagt ledet også, og gitt bort ledelsen, men når vi havnet under sist sesong følte jeg ikke at laget hadde gløden, hjertet og troen til at dette skulle snu seg. Denne gruppen har en annen mentalitet.

FULLFØRTE SNUOPERASJONEN: Marcus Rashford fullførte snuoperasjonen mot Sheffield United – dessverre slo Blades tilbake like før slutt.

Men hva er egentlig den nåværende stallen god nok for?

– Jeg har tro på disse spillerne, og at vi kan vinne enhver kamp på enhver dag. Men vi er for ujevne, og må jobbe med det. Etter min mening, når vi får spillere tilbake fra skade og har hele troppen spilleklar, så er jeg sikker på at vi kan utfordre og bevege oss oppover tabellen. Det er to poeng opp til Tottenham på femteplass. Vi endte på sjetteplass sist sesong, og ønsker å gjøre det bedre enn det.

– Føler du at dere er i en «false position»?

– Ligatabellen lyver aldri, kan en vel si. Det er tett, så vi må få til en god rekke og gjøre oss fortjent til å bevege oss oppover på tabellen.

ØNSKER FORBEDRING: Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær ble spurt om han synes jobben han gjør med å ta langsiktige avgjørelser blir verdsatt nok, men det var ikke Solskjær så opptatt av.

– Jeg vet bare at jeg har noen verdier og ting jeg tror på, og klubben har verdier og ting de tror på, og jeg vet at vi har tatt disse avgjørelsene sammen. De på utsiden… jeg vet at våre supportere, de jeg har møtt, de som reiser på kamper, de har vært veldig positive, og det er alt jeg kan basere meg på. Men resultater er nøkkelen for oss. De neste dagene har vi en god sjanse til å få snudd folks oppfatning.

Situasjonen i enkelte posisjoner har denne sesongen gjort at noen spillere kanskje har spilt mer enn de kanskje har gjort seg fortjent til, men Solskjær påpeker at det at spillere spiller på kort sikt, ikke nødvendigvis betyr at det vil få spille i fremtiden – og at de spiller for plassen sin på lengre sikt.

– Spillere er aldri «undroppable». Som jeg har sagt tidligere her, så spiller spillere også for plassen sin på lengre sikt. Vi har en situasjon for øyeblikket hvor vi har hatt skader, så spillere har fått spille, sa Solskjær, og presiserte at han verken snakket om Pereira, Martial eller noen andre spesifikke spillere.

KAN VRAKES: Andreas Pereira og resten av United-spillerne.

– Jeg har vært en del av en stall hvor en aldri er garantert en plass på laget, og det er dit vi skal komme igjen i denne klubben også.

Avslutningsvis ble filmen «Dum og dummere» nevnt, da Solskjær ble spurt om det var noen sjanse for at Paul Pogba blir klar til byderbyet mot City.

– Det er alltid en sjanse, hvis du har sett «Dum og dummere», sa Solskjær, og refererte med det til denne kjente delen av filmen.

Også på den åpne delen av pressekonferansen snakket han for øvrig om Pogbas skadesituasjon.