– Klubben dør. De har ni dager på å redde United

MUTVs Andy Goldstein med uttalelser som overrasker.

Jobber du i MUTV så følger du «partilinja», altså, du snakker positivt om United. Du legger all negativ prat til side. Mener du noe annet? Vel, da skal du ikke fortelle folk om det.

Sånn har det vært, og sånn skal det visstnok være fortsatt.

Men MUTVs Andy Goldstein lot det stå til da han snakket på TalkSPORT.

– La meg forklare Uniteds situasjon nå, og jeg håper virkelig at Woodward, Glazers og styret lytter.

– United som klubb har ni dager på å redde seg selv, fordi det er så lenge overgangsmarkedet fortsatt er åpent.  Jeg ser på stallen vi stilte med i dag (mot Burnley), førsteelleveren, og jeg har før snakket om midtbanen med Fred, Matic og Pereira. Det er rett og slett ikke bra nok.

– Den stallen har store mangler. Det har ikke blitt investert ordentlig på lang, lang tid. Klubben dør nå foran øynene mine og øynene til alle United-supportere. Den må redde seg selv.

– Hvis Glazers er seriøse på at de ønsker å få United tilbake til der klubben var, eller gi klubben en sjanse (…) så kan de ikke bare hente Bruno Fernandes. Det krangles visstnok om fem millioner pund i den avtalen. Hvis Sporting Lisboa ønsker 55 millioner, så banker man på døra deres og gir dem 60 millioner. Be dem beholde vekslepengene.

55 MILLIONER?: Vel, da betaler vi 60 og sier takk, sier Goldstein.

– Så ringer du til Napoli, og spør hvor mye de skal ha for Kalidou Koulibaly. Jeg er helt seriøs her, og da sier de kanskje: Vi skal ha 100 millioner for ham. Vel, da gir man dem 105 millioner og et klaps på ryggen. Bruk det ekstra til noe å kose dere med.

– Deretter ringer man Aston Villa eller også Leicester. Hvor mye koster Jack Grealish eller James Maddison. De sier kanskje 70-75 millioner. Vel, da gir du dem 85 millioner.

– Så fortsetter du som det. Du kjøper fire-fem spillere. Du betaler dyrt for Cavani på lån, 300.000 eller 350.000 pund i uka, for at han skal score målene. Du trenger nemlig tre, fire eller fem nye spillere inn – ikke bare én. Bruno Fernandes alene er ikke svaret. Med tre, fire eller fem spillere så gir du United en sjanse til å komme inn i topp fire, og det er topp fire det handler om nå.

– For hvis United ikke klarer topp fire denne sesongen så vil gapet vokse seg større og større og større, og det blir umulig å sikre seg de beste spillerne.

– Det er nå ni dager igjen til å redde United. Uansett om det er Glazers, Woodward eller Solskjær som har ansvaret – dere har ni dager på dere til å redde klubben, sier Goldstein.

Se Goldsteins uttalelser på video her: