– Søndag gjorde de meg stolt. Nå må gutta gi alt igjen

Les hva som ble sagt og skrevet under oppladningen til United-Anderlecht.

Europa League-logo270 minutter pluss eventuelle ekstraomganger. Det er det som akkurat nå, før kveldens kamp på Old Trafford, potensielt skiller Manchester United fra en Europa League-finale på Stockholms Friends Arena den 24. mai.

Så spørs det bare hvordan det går i kveldens avgjørende kvartfinalekamp.

Men, om spillerne bare klarer å gjenskape litt av den gløden de viste i helgens kamp mot ligaleder Chelsea, da er vi overbevist om at det i det minste venter semifinale et eller annet sted i på Kontinentet om to til tre uker. United er nemlig gode nok til det; det kom tydelig frem i Brüssel for nøyaktig en uke siden. Det endte riktignok 1-1 til slutt, men det er ingen tvil om at José Mourinhos lag var klart best på Constant Vanden Stock.

Kampstart er for øvrig klokken 21.05 norsk tid, og du kan se det avgjørende kvartfinaleoppgjøret på MAX i Norge, Kanal 9 i Sverige og 6´eren i Danmark.

20.15: Vi takker for følget i oppladningen til denne kampen, og avslutter med en liten oppdatering angående hvem som står i fare for å stå over en eventuell semifinale.

19.50: Lykkeønskninger fra Martial.

19.40: Spillelisten på Old Trafford søndag. 

19.21: Minst én av gutta som spilte mot Chelsea, blir hvilt i dag, erfarer Manchester Evening News. 

19.00: Daley Blind regnes som et sannsynlig troppmedlem, selv om han ikke reiste sammen med resten av gutta i dag morges. Nederlenderen pleier sjelden å dra sammen med resten. En som iallefall garantert blir å finne på Old Trafford er United.nos Bjarte Valen, som melder om at det er «Stille før stormen» på Uniteds hjemmebane.

18.45: Det meldes om god stemning på treningsfeltet før kampen mot Anderlecht.

18.20: Mourinhos kloke, velvalgte ord før den viktige kvartfinalen mot Anderlecht.

Her er for øvrig et lite utdrag fra kampprogrammet i 1956.

18.oo: Det er ikke lenge før Uniteds lagoppstilling slippes. Her er de Mourinho har å velge fra, ifølge Manchester Evening News.

David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Eric Bailly, Marcos Rojo, Luke Shaw, Ander Herrera, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Paul Pogba, Jesse Lingard, Ashley Young, Henrikh Mkhitaryan, Wayne Rooney, Anthony Martial, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Rashford.

17.30: Husker du Uniteds 10-0-seier mot Anderlecht? I så fall har du fulgt klubben en god stund. Her er et avisutklipp fra oppgjøret – som for øvrig ble spilt på Maine Road ettersom Old Trafford manglet flomlys –  i 1956, da United satt sin foreløpig uslåtte rekord for største seier.

16.30: Har Anderlecht latt seg inspirere av Mourinho? Portugiseren har ikke vært fremmed for å la United drive lett trening på uortodokse steder i forkant av bortekamper, og nå prøver den belgiske toppklubben samme variant. En tilfeldig forbipasserende filmet opptrinnet, der de varmet opp med fotballtennis over en dyp grøft i Castlefield Park.

16.15: Kommer Mourinho, i tillegg til å lede United-spillerne, til å være på speidertokt denne torsdagskvelden?

Anderlechts supertalent Youri Tielemans er en spiller mange klubber skal være på jakt etter, og dersom han leverer en god kamp er det ikke umulig at han kan havne på ønskelista til Uniteds portugisiske sjef.

I saken til venstre kan du lese mer om dette, eller så kan du eventuelt klikke her dersom du ønsker å lære mer om den purunge Anderlecht-kapteinen.

OBS: Om du tilfeldigvis skulle befinne deg på helt andre breddegrader, kan du sjekke kartet på denne tweeten for opplysninger om når kampen starter der du er:

15.45: Yeah, right! Hahaha!  😀  😀  😀


14.55: Så er tiden inne til å sette over til Bjarte Valen, direkte fra Manchester:

14.05: Idet det gjenstår nøyaktig syv timer til kampens spanske dommer, Alberto Undiano Mallenco, blåser igang på Old Trafford, synes vi det er dags for å skru på scoringshumøret.
Her kan du se samtlige 19 United-mål fra sesongens til nå elleve kamper i Europa League.

13.51: United har tatt imot Anderlecht tre ganger før. Det har endt med like mange seire – og for sikkerhets skyld en målforskjell på 18-1(!) Så langt er meldingen i tweeten under her korrekt. Det som derimot ikke er korrekt, er at klubbene har møttes tre ganger på Old Trafford.
Første gang, 26. september 1956, ble nemlig oppgjøret spilt på Manchester Citys Maine Road, fordi Old Trafford manglet flomlys. Anderlecht skulle nok helst ha sett kampen bli spilt i stummende mørke, for United vant 10-0. Det skjedde altså for snart 61 år siden, men resultatet er fortsatt gjeldende klubbrekord.


13.45: Visste du dette? Anderlecht har gjort det United aldri har gjort – vunnet Europa League/UEFA-cupen. Det gjorde de i 1983 etter 2-1 sammenlagt (1-0 og 1-1) over Benfica. I de tider ble finalen spilt over to kamper.

13.40: Anderlechts spanske keeper, Rubén, advarer Manchester United om at belgierne har de nødvendige «våpnene» til å forårsake et sjokkresultat. Det kan du lese mer om her.


13.10: Det ligger en semifinaleplass i kveldens pott – la oss få dette unnagjort! Slik lyder oppfordringen fra Manchester United selv. Vi har sjelden vært mer enig.

There's a @EuropaLeague semi-final spot up for grabs tonight – let's get this done!

A post shared by Manchester United (@manchesterunited) on


12.50: Vi innleder nedtellingen til kveldens kamp med følgende oppløftende faktaopplysning:


Har du fått med deg disse sakene?