– En helt annen kamp

Marouane Fellaini om kveldens returmøte med Anderlecht.

Til tross for stort spille- og sjansemessig overtak i forrige ukes bortemøte med de belgiske mesterlaget, måtte United som kjent nøye seg med Henrikh Mkhitaryans ene fulltreffer fra første omgang. Helt på tampen fikk rødtrøyene svi for sin scoringsvegring da hjemmelaget utnyttet en sjelden mulighet, og dermed endte den første av de to kvartfinalekampene 1-1.

Surt og unødvendig, selvsagt, men ingen stor skade skjedd – vel å merke så lenge José Mourinhos elever har lagt seg opplevelsen på minnet og sørger for å rette opp feilskjæret i torsdagens returkamp hjemme på eget gress.

– Det blir nok tøft

“Alle ønsker å slå Manchester United.”

– Marouane Fellaini

Det har Marouane Fellaini god tro på at laget vil gjøre. 29-åringen kom innpå og spilte det siste kvarteret, og var dermed på banen da hans landsmenn utliknet sist torsdag. Overfor det offisielle kampprogrammet UnitedReview, gir han uttrykk for at han venter seg nok en tøff kamp, men han mener også at sjansen til avansement er stor:

– Det blir nok en tøff kamp, ja, men sånn er det alltid. Alle kamper er tøffe, og alle ønsker å slå Manchester United. Sånn er det enten vi møter engelsk eller utenlandsk motstand. De (Anderlecht) kommer derfor til å gjøre alt de kan for å klare det.

Likevel er Fellaini overbevist om at hjemmebanen taler til Uniteds fordel:

“Stadionet her er tre ganger større enn Anderlechts, så atmosfæren vil bli veldig forskjellig.”

– Marouane Fellaini

– Vi spiller på Old Trafford, noe som gir oss en stor mulighet til å vinne. Vi vet hvordan vi skal spille der, og kommer til å gi alt for å nå semifinalene, lover han, og fremhever at kveldens oppgjør kommer til å bli totalt annerledes enn det som utspilte seg i Brüssel:

– Stadionet her er tre ganger større enn Anderlechts, så atmosfæren vil bli veldig forskjellig. Vi har også gjort det veldig bra i hjemmekampene våre (i Europa League), og scoret mange mål. Nå må vi bare sørge for at trenden fortsetter og at vi tar oss til semifinalene.

Steg for steg, med fansens hjelp

– Fansen ser bestandig frem til europacupkamper, og vil selvfølgelig gjøre sitt for å hjelpe oss. De kommer til å skape mye lyd og jage oss frem. Finalen nærmer seg stadig, og det er jo dit vi vil. Akkurat nå må vi imidlertid konsentrere oss om kampen mot Anderlecht og satse alt vi kan, avslutter den formsterke belgieren.