Mourinho: – Martial må gi meg mer

Portugiseren vet akkurat hva han ønsker fra den unge franskmannen.

Anthony Martial, fjorårets toppscorer. En åpenbaring.

Denne sesongen har ikke vært like givende for den unge franskmannen, som bare har startet én av de siste åtte kampene.

På søndag var han utelatt av troppen mot Chelsea.

José Mourinho har tidligere denne sesongen vist at han ikke er redd for å kritisere spillere offentlig, og nå er det Anthony Martial som får en klar advarsel av sjefen.

– Om jeg tror at Martial er en spiller med stort potensiale? Ja. Kan han gjøre det bra for meg? Ja. Men nå er han nødt til å vise meg de tingene jeg ønsker, sa Mourinho på onsdagens pressekonferanse.

Har Mourinho en klar plan med Martial?

– Nå har jeg og laget tilbragt drøye ti måneder sammen. På samme måte som jeg kjenner spillerne mye bedre nå, burde de også lært meg å kjenne bedre. På samme måte som jeg vet hva spillerne liker, burde de også vite hva jeg liker. Spillerne må bevege seg i samme retning som meg.

Sammenligner med Rashford

Marcus Rashford var en av de store spillerne mot Chelsea på søndag, hvor han igjen fikk tillitt til tross for manglende omsetning foran mål.

– Det er poenget. Rashford, selv om han opplevde en måltørke, så er han alltid en spiller jeg kan gi spilletid fordi jeg stoler på han og han har fra dag én gått i samme retning som meg. Det er hva jeg ser etter i en Manchester United-spiller. Dette er hva det handler om. Kjenne hverandre så godt som mulig.

Så gjenstår det å se om Anthony Martial vil få muligheten til å bevise sjefen feil allerede torsdag kveld, når Anderlecht kommer på besøk til Old Trafford.

Taktikken til Mourinho fungerte i aller høyeste grad med Henrikh Mkhitaryan og Luke Shaw – og vi håper at Anthony Martial nå plukker opp hansken i samme stil.