– Jeg ville aldri kjøpe for å «beskytte» meg selv

Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanser deles alltid i to, først en åpen seanse for alle og så en sperret seanse for tabloidavisene.

I den sperrede delen før Norwich-kampen sa Solskjær at Jesse Lingard ikke hadde følt seg helt topp rent fysisk før City-kampen, og derfor var nødt til å gå av i pausen, etter en veldig svak prestasjon. Etterpå har 27-åringen ikke vært til stede på trening. Solskjær brydde seg imidlertid ikke om at Lingard nå skal ha ansatt Mino Raiola som agent.

– Hvem han får råd fra er ikke noe jeg bryr meg med. Det viktige er at Jesse vet hva vi forventer av ham.

– Ingen I i Manchester

Det handlet imidlertid mest om overgangsvinduet, og Solskjær avviste fullstendig at det kunne være aktuelt å hente spillere for å få raskere resultater og eventuelt redde seg selv på den måten.

– Nei, nei. Dette handler ikke om å beskytte meg selv. Det handler om hva som er best for klubben, hva vi mener er rett og jeg vil aldri sette meg selv før klubben.

– Dette er Manchester United og det er ingen «I» i Manchester. Akkurat som at det ikke er noen «I» i «team». Jeg kunne aldri, aldri satt meg selv foran klubben. Det er ikke meg. Jeg jobber for United, ikke meg selv, sa han.

SOLSKJÆR: Et foto av et foto…

Mange mener mye om United på overgangsmarkedet, men Solskjær gjentok at han snakker mye med Ed Woodward, og at de samtalene selvsagt handler om hvordan troppen skal se ut for eksempel om én måned, fem måneder eller på lang sikt.

– Og vi snakker ærlig med hverandre. Vi er åpne med hverandre, men jeg kommer ikke til å si hva jeg sier til ham. Jeg ville aldri fortalt dere at jeg krever at klubben gir med den eller den spilleren.

– Vi snakker imidlertid sammen hele tiden. Ed vet nøyaktig hva jeg tenker, og vi vet hva vi sammen vil gjøre, la han til.

Vil ikke angre på noe om 18 måneder

Han utelukket likevel ikke korttidsløsninger.

– Hvis det er noe som kunne vært bra for gruppen her og nå så er det ikke nødvendigvis det verste, nei.

– Det er imidlertid ikke aktuelt å gjøre noe man kan angre på om 18 måneder. Derfor handler det om å gjøre en god nok jobb i forkant – sjekke spilleres personlighet, kvalitet og om de passer inn i vårt lag, sa han.

ANDRE FORHÅNDSSAKER: