Notiser: Klopp tror på CL-plass for United

Her samler vi ukas småsaker.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser.

Søndag 12. januar

Klopp tror United klarer Champions League

United har fortsatt noen poeng opp til fjerdeplassen, som vil gi Champions League. Hadde Chelsea slått Newcastle i går, ville det vært åtte poeng før United møter Liverpool søndag ettermiddag.

Heldigvis skjedde ikke det, og dermed er det fortsatt «bare» fem poeng opp til Chelsea.

Det tror Liverpool-manager Jürgen Klopp at United skal klare å hente.

– United har et veldig bra lag. Både talentfullt og erfarent. Jeg tror at de mest sannsynlig vil nå Champions League denne sesongen, sa Klopp på sin pressekonferanse.

– Så ja, så klart de kan slå oss. Men de kan bare spille så bra som vi lar dem gjøre. Hvis vi er på vårt beste, er det vanskelig for et hvert lag å komme hit.

Lørdag 11. januar

Green til Sheffield United

Det er ikke bare herrelaget som låner spillere til Sheffield United.

Manchester United-kvinnene har et godt samarbeid med Blades, og låner allerede ut Aimee Palmer til klubben, og nå skal også Mollie Green spille for South Yorkshire-klubben ut denne sesongen. Det bekrefter begge klubbene.

Mollie Green var fast på United sist sesong, men denne sesongen har det blitt lite spilletid på 22-åringen, siden konkurransen med Katie Zelem, Hayley Ladd, Jackie Groenen og Ella Toone har vært tøff. Det har bare blitt to kamper for Green denne sesongen, begge i ligacupen, og nå returnerer hun til divisjonen hun i fjor imponerte slik i.

Green står til sammen med 29 kamper for Manchester United, og 16 mål.

For øvrig, apropos United-kvinnene, så kunne vi (som tweeten under fra en fankonto viser) se Ella Toone rett bak Solskjær under dagens herrekamp.

Henderson på topp

I denne saken kan du lese at David de Gea bare holdt nullen åtte ganger i løpet av hele 2019. Fredag kveld kunne United-utleide Dean Henderson også notere åtte smultringer – bare denne sesongen. Det gjør at han er den keeperen som har holdt nullen flest ganger denne sesongen, sammen med Kasper Schmeichel. Til forskjell har David de Gea kun holdt nullen 3(!) ganger i Premier League siden sesongstart.

Fredag 10. januar

Slik er United-troppen mot Norwich

Manchester Evening News la fredag ut at disse spillerne møtte på Lowry-hotellet.

Keepere: David de Gea, Lee Grant
Forsvarere: Diogo Dalot, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelof, Harry Maguire, Luke Shaw, Brandon Williams
Midtbanespillere: Andreas Pereira, Fred, Nemanja Matic, Juan Mata, Tahith Chong, Angel Gomes, Daniel James
Spisser: Anthony Martial, Mason Greenwood, Marcus Rashford.

Phil Jones og Sergio Romero ble ikke sett, men er ventet å være i troppen, ifølge avisa.

Harry Maguire trente, Young ikke å se

Midtstopperen, som ifølge Ole Gunnar Solskjær likevel er aktuell for spill mot Norwich trente sammen med de andre fredag.

Det er verdt å merke seg at Ashley Young ikke var til stede på noen av treningsbildene klubben ga ut, nå som det ryktes at han helst vil forlate klubben snarest mulig for å få et lite eventyr i italienske Inter på tampen av karrieren.

FREDAG: Dette bildet er tatt på fredagens United-trening.

Max Taylor og Alex Fojticek lånt ut

De to ungguttene går til Stalybridge Celtic ut sesongen. Taylor, nesten mest kjent for å kjempet seg tilbake etter kreftsykdom, satt på benken borte mot Astana i Europa League, mens keeper Fojticek fortsatt ikke har spilt førstelagsfotball. Stalybridge holder til på 8. nivå i England.

Månedens spiller

Tahith Chong har blitt tildelt prisen for desembers beste spiller i Premier League 2.

Beckham i TV-serie med «Friends»-stjerne

David Beckham er for tiden travelt opptatt med oppstarten av Inter Miami, men tok seg tid til å være med på innspilling av den populære TV-serien «Modern Family» i Los Angeles.

Sammen med Courtney Cox, kjent som Monica i «Friends», gjør den tidligere United-spilleren en gjesteopptreden i forbindelse med en bowlingturnering i komedien. Misforståelser oppstår og plutselig befinner Beckham seg i et boblebad sammen med Cox og to av seriens rollefigurer.

Episoden heter «The Prescott» og er tilgjengelig på TV 2 Sumo.

Torsdag 9. januar 

VM-finalen som endret alt

I den ofte gode UTD Unscripted-serien har turen denne gang kommet til Tahith Chong, og vi kan anbefale denne teksten.

Chong har spilt for ungdomslandslagene til Nederland, og kom til United fra Nederland, men det er kanskje ikke alle som kjenner til hans bakgrunn?

I denne teksten forteller han om oppveksten i Curaçao (i Karibia), og om at han i sine første år hadde absolutt ingen interesse for fotball – før han til slutt bestemte seg for å se VM-finalen i 2006 fordi alle snakket om det. Han valgte å heie på Frankrike, og ble dermed skuffet over resultatet, men opplevelsen sørget likevel for at han etter hvert fikk mast seg til å være med på fotball selv – og det gikk jo ganske bra. Allerede som åtteåring fikk han et tilbud om prøvespill i Feyenoord (takket være en god kontakt i klubben), og etter å ha fullført skolen hjemme, så reiste hele familien fra alt i Curaçao og flyttet til Nederland – for fotballen og for Tahith.

– Nei takk til VAR

Casey Stoney, manager for Manchester United sitt kvinnelag, har uttalt at hun ikke ønsker seg VAR i Womens Super League. Stoney mener det vil koste for mye samtidig som hun mener at VAR tar bort en del av dramaet ved fotball:

«Hvis jeg sitter blant publikum, ønsker jeg å få feire et mål uten at jeg må vente to minutt for å se om det var onside eller offside»

Les hele saken hos The Telegraph.

Lingard vrakes for Mata?

Ifølge The Sun´s Manchester United-journalist Neil Custis vil Juan Mata starte til fordel for Jesse Lingard mot Norwich førstkommende lørdag. Engelskmannens anonyme opptreden i 1-3 tapet mot byrival Manchester City, skal ha tæret på Solskjærs tålmodighet som nå fører til at neste startellever ikke vil ha med Lingard på blokka.

Les hele saken hos The Sun.

Onsdag 8. januar

Pogba trener hjemme etter operasjonen

Paul Pogba er i gang med treningen igjen. Iallfall sånn smått. Det viser franskmannen på sin Instagram.

Pogba back working out after operation. from reddevils

 

Tirsdag 7. januar:

Fabregas om nesten-overgangen i 2013

Det er jo kjent at Cesc Fabregas kunne endt opp med å signere for Manchester United sommeren 2013.

Det har også David Moyes bekreftet i et intervju vi gjorde med ham, der han sa følgende til oss:

– Jeg prøvde også hardt på å få tak i Cesc Fabregas. Jeg snakket med ham et par ganger og han sa at hvis han ikke startet sesongen for Barcelona ville han med sikkerhet signere for Manchester United. Da Barcelona startet sesongen var han imidlertid i start­elleveren og Barcelona bestemte seg for at Cesc skulle bli.

I en spørsmål/svar-seanse på Twitter fikk Fabregas tirsdag spørsmål om han hvor nær en United-overgang han egentlig var.

– Jeg vil ikke si at jeg var nær, men jeg snakket med David Moyes et par ganger, svarte Fabregas.

Maguire og Martial med i troppen

Manchester Evening News følger som alltid med på hvem som sjekker inn på Lowry-hotellet før kamp, og både Harry Maguire og Anthony Martial var med i United-troppen.

Uniteds tropp: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant, Aaron Wan-Bissaka, Diogo Dalot, Harry Maguire, Phil Jones, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Brandon Williams, Nemanja Matic, Fred, Andreas Pereira, Jesse Lingard, Angel Gomes, Tahith Chong, Juan Mata, Daniel James, Anthony Martial, Mason Greenwood, Marcus Rashford (les hele saken hos Manchester Evening News)

Pogba ferdig operert

Du kan se videoen han filmet av seg selv rett etter operasjonen i denne saken.

Pogba opereres tirsdag

Paul Pogba la tirsdag ut på sin Instagram story at han skal opereres. Han la ut et bilde av «sykesengen» og et annet bilde av seg selv med teksten «før operasjon». Tidligere har Ole Gunnar Solskjær signalisert at han er ute av spill i tre-fire uker, noe som i så fall betyr et comeback rundt månedsskiftet januar-februar – hvis alt går som ønsket fra Uniteds side.

Tirsdagens semifinale er ikke utsolgt

United la mandag ut en rekke billetter til tirsdagens ligacup-semifinale på åpent salg. Det kan bety at byderbyet faktisk ikke blir utsolgt.

Mandag 6. januar:

Kvinnelaget trakk også City

Uniteds kvinnelag møter Manchester City hjemme i 4. runde av FA-cupen. Kunne vært heldigere der, altså. United er muligens nå Englands fjerde beste lag, men trakk altså et av de tre beste. United-kvinnene slo forresten City i gruppespillet av ligacupen denne sesongen. Se alle kamper og resultater her.

Ethan Hamilton på nytt lån

United-spilleren drar videre på lån til Bolton i League One. 21-åringen spilte 14 ligakamper for Southend i League One i første halvdel av sesongen.

Chong nominert til månedens spiller i PL2

Tahtih Chong er en av seks nominerte til månedens spiller i Premier League 2.

De andre nominerte er Peter Gwargis (Brighton), Isaiah Jones (Middlesbrough)  Admiral Muskwe (Leicester), Louie Sibley (Derby) og Morgan Whittaker (Derby).

Rashford vinner pris

Etter en stålende desember måned har Marcus Rashford vunnet «PFA Fans Player of the Month»-prisen.

Gratulerer! 

Flere spillere tilbake på trening

Manchester Evening News kan melde at Anthony Martial og Jesse Lingard, som begge mistet trening forrige uke, samt Luke Shaw var tilbake på trening i dag.

– Rojo er den tøffeste på laget

I et intervju med Sky Sports (gjengitt av MEN) forteller Daniel James hvem som er lagets tøffeste spiller.

– Den tøffeste på laget må være Marcos. Han er hard som en Argentiner kan være, og han viker ikke unna noe som helst, sier lynvingen.

– Når man møter ham til duell på trening, så hender det at man bare hopper unna duellen. Du vil ikke være i veien for ham.

Kirsty Smith har bursdag

Vi gratulerer!