Innrømmer at United endret strategi: –  Vi måtte satse

Erik ten Hag og United skal torsdag borte mot Leicester forsøke å vinne sin tredje strake seier, og da United-manageren snakket i den åpne delen av pressekonferansen onsdag handlet det om at Anthony Martial fortsatt var ute og at Antony fortsatt ikke var klar.

I den delen som hadde sperrefrist til kl. 23.30 skandinavisk tid handlet det om overgangsvinduet og selvsagt også Cristiano Ronaldo.

– Ronaldo vil være her

Ten Hag gjentok igjen at han ser for seg å jobbe med portugiseren hele sesongen, og han hevdet også at Ronaldo er klar for å kjempe for United.

– Vi sa at vi planla med ham. Vi er også fornøyd med ham. Han er også fornøyd med å være her også, og vi ønsker å få suksess sammen her. Vi har pratet sammen flere ganger, og han vet også hvilke krav det er her. Han er en fantastisk spiller, og jeg ser på trening at han åpenbart kan gjøre det vi ønsker av ham, sa nederlenderen.

Manchester United v Newcastle United - Premier League

Deretter handlet det en del om budsjettene og overgangsvinduet.

Tilpasset seg markedet

United har hentet Casemiro for 70 millioner euro og er i ferd med å hente Antony for 100 millioner euro nå på tampen av overgangsvinduet.

Ten Hag innrømmer at klubben tilpasset seg, også på grunn av den dårlige ligastarten.

–  Det var alltid penger tilgjengelig, men ja, de tilpasset seg på grunn av hvordan overgangsmarkedet var, og jeg synes at klubben gjorde akkurat det veldig bra.

– Alle klubbene i Premier League bruker jo mye penger nå. Sånn er det bare blitt. Det får vi ikke gjort noe med. Det kan vi bare akseptere. Hvis man ønsker å konkurrere på toppen så har man dermed ikke noe valg. Hvis du vil kjempe om topp fire så må det satses. Vår ambisjon er også trofeer, så derfor måtte vi det.

– Men kunne ikke alt vært helt annerledes om disse kom tidligere?

– Det er vanskelig å svare på hypotetiske spørsmål. Du vet jo aldri hvordan noe ville gått hvis man var raskere eller tregere. Det er tross alt en prosess. Det er mange ulike parter involvert, som alle kan gjøre en overgang mer komplisert. Så handler det om markedet og hvordan det har utviklet seg. Forrige sesong var det vel fem overganger på 60 millioner eller mer i Europa, og nå vet jeg ikke hvor mange det er.

– Det som skjedde var at vi sammen identifiserte hvilke posisjoner vi ønsket å forsterke, og så hvilke spillere vi ønsket der.

– Vi var fra dag én også enige om hvor det måtte forsterkes. Det var flere spillere til alle posisjoner, og jeg er veldig fornøyd med spillerne som er kommet inn. Da tenker jeg både på sportslige kvaliteter, men også personlighetene vi har fått tak i, sa Ten Hag.

– Antony kommer også hit med en slik krigervilje, og hvis vi virkelig får signert ham så kommer han til å være høyrekant her.

Antony

Nå er Ten Hags fokus på utvikling av enkeltspillerne og kollektivet.

– Som manager ønske man alltid mer (av kvalitetsspillere). Jeg krever mye fra spillerne, og jeg krever mye selv, men av og til må man være fornøyd med det man har – og da handler det om utviklingen av kollektivet og enkeltspillerne. Det er jobben til meg og trenerteamet nå.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Leicester er 12.00 torsdag.