– Ikke prøv dere!

Også politiet lader opp til mandagens derby. De advarer alle som måtte ha planer om å stelle i stand spetakkel.

Selv om FA-cupmøtet i januar forløp forholdsvis rolig og uten større problemer, vet Greater Manchester Police godt at det har oppstått bråk i forbindelse med tidligere møter mellom United og City.

For to år siden ble 29 mennesker arrestert utenfor Etihad etter det første av klubbenes to semifinalekamper i Ligacupen, og med tanke på alt som står på spill i mandagens oppgjør, frykter man mer uro på mandag kveld.

Derfor varsler politiet at de ikke kommer til å ta noen sjanser.

Alkoholforbudssone

Ifølge politioverbetjent John O’Hare, vil politiet være representert i et stort antall rundt Etihad stadion (det er antatt at rundt 600 vil være i aksjon; journ.anm.). Disse vil blant annet sørge for at supportere fra begge leire overholder påbudet om «ingen alkohol» i sonen mellom det indre sentrum og arenaen. Skulle noen være tilsynelatende påvirket, vil disse bli nektet adgang til stadion.

– Rivaliseringen mellom de to klubbene tilfører dette oppgjøret ekstra mye krydder, noe vil alle bør glede oss over. Samtidig må vi sørge for at anledningen ikke blir brukt som påskudd av enkelte individer til å involvere seg i bråk, sier O’Hare ifølge Soccernet.

– Slår hardt ned på bråk

– Derfor vil vi gjøre det kaende klart overfor den minoriteten som kanskje har planer om å stelle i stand trøbbel, at vi kommer til å slå hardt ned på slike aktiviteter. Vi ønsker at folk tar ansvar for sine handlinger og drikker med måte.

– Vi ønsker også å sørge for at byen Manchester, begge klubbene og deres supportere, vil huske tilbake på denne kampen av alle gode grunner. Vi bør nemlig feire det faktum at Premier League-pokalen havner her i Manchester, avslutter politioverbetjenten.