Ikke tapt på Old Trafford siden 2015

PREVIEW: Ingen grunn til å tro at dette blir en lett kamp, forholdene til tross.

Den første av fire avgjørende kamper gjenstår for United i Premier League.

Alt handler om å sikre andreplassen, all den tid Manchester City ikke sklir på jordas største bananskall i mellomtiden.

Vi tar utgangspunkt i at de ikke gjør det, og fokuserer heller bare på oss selv. 

Søndag kommer West Bromwich på besøk til Old Trafford.

Avspark er kl 17.00, og kampen sendes på TV2 Sport Premium i Norge, Viaplay/TV3 MAX er tingen i Danmark – og våre svenske lesere oppfordres til å skru på Viasat Sport/Viaplay i tide.

Hvis ingen av disse alternativene frister, er det bare å ta turen innom vårt LIVE-senter hvor vi selvfølgelig dekker det som skjer både før, under og etter søndagens oppgjør.

Manchester United

For å få unna skader og suspensjoner med en gang: Nå ser det veldig bra ut!

Den eneste spilleren som er utilgjengelig til søndagens kamp er Sergio Romero, som pådro seg en strekk på landslagssamlingen.

Det betyr at spillere som Phil Jones, Daley Blind og Marcos Rojo igjen kan skape litt ytterligere konkurranse om plassene. 

LES OGSÅ: OPTA-facts før West Brom

Ellers handlet fredagens pressekonferanse mye om den siste tidens skriverier om Anthony Martial – og til dels Marcus Rashford – som begge sliter med å spille seg til en fast plass på laget denne sesongen.

På spørsmål om hvorfor ikke de spiller, ville Mourinho heller ha fokus på de som faktisk spiller hver kamp.

– Hvis jeg var deg så ville jeg gått i en helt annen retning. Marcus Rashford er en spiller som har spilt mer for meg enn alle andre etter at jeg kom. 

– Vi kan heller ikke bare ha 11 spillere. Det hadde vært flott økonomisk og bedre for alle at vi bare hadde 11, men det er ikke mulig så i alle klubber, på alle nivåer, også på amatørnivå, så trenger man mer enn 11 spillere. Men bare 11 kan starte. Så enkelt er det. Det er ingenting jeg kan gjøre med det.

Om de to, eller en av de starter på søndag, det er ikke enkelt å svare på. Det er vanskelig å se at Mourinho ønsker å gjøre alt for store endringer på laget som kommer fra en fantastisk snu-operasjon mot Manchester City, med mindre portugiseren tar lett på denne oppgaven.

Det har han ikke for vane å gjøre, uansett motstander.

Så er det engang slik at United er laget med best poengfangst i 2018, og i motsatt ende finner vi West Brom. Til gjengjeld må vi helt tilbake til 2015 (!) for å finne sist gang United slo «The Baggies» på Old Trafford.

West Bromwich

Etter en grusom rekke på åtte strake tap i Premier League, klarte West Brom å ta et viktig poeng mot Swansea forrige runde, under ledelsen til Darran Moore – midlertidig trener.

Avstanden opp til trygg grunn – 10 poeng – er fortsatt et massivt hinder klubben må overkomme de neste ukene.

Ikke på skadefronten heller har West Brom vært spesielt heldige denne sesongen. Nå er i alle fall Hal Robson-Kanu, James Morrison, Gareth Barry og (mest sannsynlig) Jonny Evans ute, men Nacer Chadli, Sam Field og Daniel Sturridge har alle en mulighet til å figurere på søndag.

Sist de to lagene møttes, i desember, vant United komfortabelt 2-1 etter mål fra Lukaku og Lingard.

Ben Foster, tidligere United-målvakt, forventer en tøff oppgave mellom stengene på søndag.

– Vi har noen gode minner fra Old Trafford, poengdeling forrige sesong, og vi har vunnet der tidligere. I morgen (søndag) håper jeg vi får se United fra førsteomgangen mot City – og ikke den andre, sa Foster med et smil til klubbens hjemmeside. 

Dommeren

Det er klart for en Old Trafford-debutant! Paul Tierney, søndagens dommer, har faktisk aldri dømt en kamp på Old Trafford før, men dømte United sist i 4-0-seierne over Yeowil i FA-cupen.

West Brom har han hatt æren av å dømme tre ganger allerede denne sesongen. 

Mike Dean er forøvrig utnenvt til fjerdedommer.