Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League

Rashford og Greenwood snudde kampen på Old Trafford

Det så mørkt ut etter førsteomgangen, men Marcus Rashford og Mason Greenwood sørget til slutt for seier og tre poeng til United.

Søndag kveld var det igjen duket for United-kamp i Premier League, tre uker etter den viktige og hardt utkjempede 1-0-bataljen mot West Ham. En cuplettelse, en cupsmell og en landslagspause senere, sto Ole Gunnar Solskjærs mannskap klare for å ta imot Brighton på Old Trafford.

Graham Potters gutter kom inn i kampen med en 16. plass, men var på ingen måte en motstander å ta lett på for United-spillerne. De blåkledde kom til kampen med et rykte på seg for å være et godt lag, som rett og slett ikke får til å sette ballen i mål.

Også i det motsatte oppgjøret mellom lagene var Brighton gode. Den gangen var det bare en veldig sen straffescoring fra Bruno Fernandes som hindret sørkystlaget fra å stjele poeng fra United.

Best i åpningen

Og åpningsminuttene i Manchester tydet på at United-spillerne hadde tatt oppgaven på alvor. De rødkledde holdt godt på ballen, tidvis også høyt på Brightons banehalvdel. Det var også hjemmelaget som fikk avfyrt det første skuddet på Old Trafford. Dessverre klarerte forsøket fra Bruno Fernandes tverrliggeren med god margin.

I stedet var det Mason Greenwood som kom nærmest i starten. Et innlegg fra nevnte Fernandes ble fulgt opp av en halvhjertet klarering fra Brighton-forsvaret. Uniteds unge angrepstalent kunne dermed brenne til på volley fra skrått hold, men stolpen sto i veien for 19-åringen.

MG11
STOPPET AV STOLPEN: Mason Greenwood fikk kampens første gode sjanse på Old Trafford.

Ettersom United-laget ikke klarte å benytte seg av det tidlige overtaket, gikk det slik det nesten måtte gå.

Brighton-spillerne kontret etter at Paul Pogba mistet ballen på egen halvdel. Ballen endte opp ute på høyresiden til Neal Maupay, før franskmannen løftet ballen inn i boksen.

Der lurte tidligere United-spiller Danny Welbeck, som snek seg mellom Aaron Wan-Bissaka og Victor Lindelöf før han headet ballen mot mål. Dean Henderson gjorde en vanvittig reaksjonsredning, men dessverre for den aspirerende burvokteren spratt returen rett i Welbeck, og deretter i nettet.

BRiton
PÅ GAMLE TRAKTER: Danny Welbeck har scoret flere mål på Old Trafford tidligere, men denne gangen kom scoringen som bortespiller.

Med det tok gjestene ledelsen på Old Trafford, til tross for at United hadde vært det førende laget i åpningsminuttene.

Scoringen førte også med seg slutten på det spillemessige overtaket Solskjærs menn hadde opparbeidet seg. Fem minutter etter åpningsmålet kom kampens neste sjanse, og også denne falt til Brighton. Et hjørnespark landet på hodet til Lewis Dunk, som tvang Henderson til å gjøre en ny feberredning. Denne gangen endte ballen heldigvis over mål.

Flere gode Brighton-muligheter

Like sikker var dog ikke involveringen til Henderson få minutter senere. Pascal Gross slo en ny corner på femmeteren til United, der Henderson sto parat til å fange ballen. Men i stedet fomlet 24-åringen bort ballen, og hadde nok hjertet i halsen et lite sekund, før Harry Maguire fikk sparket ballen unna.

Etter hvert avtok Brighton-presset noe, og United-spillerne tok igjen over mye av ballinnehavet. Likevel slet Fernandes og lagkameratene med å skape de helt store målsjansene, samtidig som Leandro Trossard, Maupay og Welbeck stadig så farlige ut på kontringene.

Med syv minutter igjen av omgangen fant portugisiske Fernandes lagkamerat Pogba på kanten av Brightons sekstenmeter. Dessverre ble franskmannens avslutning av det mer sleivete slaget.

POgba (3)
SLET MED SJANSESKAPNINGEN: Og det som kom klarte ikke Paul Pogba og lagkameratene å få innenfor stengene.

Sjansemisbruket kunne igjen kostet dyrt for United. Mot slutten av omgangen var Adam Lallana nære ved å finne Maupay alene foran mål ved hjelp av en lur pasning. Heldigvis var hjemmekaptein Maguire igjen på plass med en ny viktig involvering.

På overtiden fikk gjestene en ny god mulighet, men Jakub Moders avslutning gikk utenfor stolpen.

Bommen konkluderte en omgang der United virket farligst og mest påskrudd før det første målet, før Brighton var mest truende etter 1-0-scoringen.

Rashford utliknet

Etter hvilen fortsatte kampbildet i stor grad på samme måte som mot slutten av førsteomgangen. United trillet ball, tidvis høyt på bortelagets halvdel, men slet med å finne hull i den godt sementerte Brighton-muren.

De første ti minuttene av andre periode forløp uten farligheter fra noen av laget, med unntak av et Rashford-langskudd som gikk rett på keeper Robert Sanchez.

SNIKSKYTTER: Marcus Rashford prøvde seg fra distanse.

Etter drøye timen kom dog en stor United-mulighet, da Pogba fant midtbanekollega Fernandes med en fin pasning, etter at portugiseren hadde løpt i bakrom. Dessverre var Sanchez raskt på plass for å avverge muligheten.

Muligheten signaliserte likevel en spillemessig oppsving for vertene.

Edinson Cavani rappet ballen på Brightons halvdel, før han fant Fernandes. Midtbanekreatøren rakk akkurat å finne Rashford før han selv ble feid ned av Joel Veltman. Nederlenderen hadde nok fått både frispark og kort imot, hadde det ikke vært for at Rashford iskaldt satte ballen i det lengste hjørnet bak Sanchez.

Rashyr
ALLE GODE TING ER TO: Marcus Rashford utliknet med sin andre mulighet i andre omgang.

Dermed 1-1 på Old Trafford.

Og det kunne fort ha blitt 2-1 få øyeblikk senere, da Mason Greenwood fyrte av etter innlegg fra Aaron Wan-Bissaka. Også Fred var nære ved, da hans avslutning rikosjetterte av et Brighton-bein. Dessverre for brasilianeren landet ballen på nettaket.

Greenwood ble helten

Oppsvingen til United kunne fort ha fått seg en ubarmhjertig slutt etter drøye 70 minutter. Maupay fikk igjen slå inn fra kanten, og igjen lurte Welbeck som gjedda i sivet. 30-åringen avsluttet tilsynelatende i stolpen, før han protesterte mot dommer Mike Dean.

Reprisene viste at at den tidligere United-spissen muligens ble hindret i å avslutte av Maguire, men videodommer Peter Bankes valgte – heldigvis for Uniteds del – ikke å gjøre noe med situasjonen.

Baklengs nesten
NESTEN BAKLENGS: Ansiktsuttrykket til Dean Henderson antyder at han ikke hadde full kontroll i denne situasjonen.

I stedet var det United som fikk en kjempesjanse. Fernandes klinte til fra distanse. Skuddet gikk rett på Sanchez, men avslutningen var så hard at spanjolen ikke kunne gjøre mye annet enn å gi retur.

Innbytter Daniel James plukket og andreballen og sørget for at kula endte hos Mason Greenwood, som fyrte av igjen. Dessverre var ikke marginene på ungguttens side denne gangen heller, og ballen landet så vidt på feil side av tverrliggeren.

Til slutt skulle likevel Greenwood få uttelling.

Etter et godt United-press endte ballen opp hos Luke Shaw. Backen fant Fernandes, som lobbet ballen gjennom feltet, der han fant Paul Pogba. Franskmannen sendte ballen inn igjen foran mål, der Greenwood sto og lurte. 19-åringen stupte ballen mot mål, der verken keeper Sanchez eller stopper Ben White klarte å avverge.

Greenwood (1)
SIKRET SEIEREN: Mason Greenwood scoret det viktige 2-1-målet i sluttminuttene.

Med det kunne United legge seg mer bakpå, mens Brighton-spillerne desperat jaktet på muligheten til å utlikne. Den muligheten fant de ikke, og dermed ebbet kampen ut med 2-1-seier og tre poeng til United.

Dette var nok ikke en prestasjon Solskjær vil være kjempefornøyd med, men United drar likevel ifra konkurrentene i kampen om Champions League-plassene. Nordmannens mannskap har nå ni poeng ned til fjerdeplasserte Chelsea.