Henderson etter tabben: – Dette kommer ikke til å påvirke meg

United-spilleren var lenge glimrende, men ble til slutt avgjørende da England ble slått ut av U21-EM.

Han var god mot Frankrike tidligere denne uka, Dean Henderson, før et rødt kort og et selvmål til slutt ga engelsk tap på overtid.

Dermed måtte England egentlig vinne mot Romania i U21-EM fredag kveld, siden bare gruppevinnerne var sikret semifinaleplass i turneringen.

Det gikk ikke.

Og etter 2-4-tapet, i en hesblesende kamp med alle seks målene det siste drøye kvarteret, er det allerede klart at England ikke kan avansere i turneringen, selv om en gruppespillskamp gjenstår.

God igjen

United-keeper Henderson var god i 88. minutter.

United.no telte fire meget gode redninger før pause og en etter hvilen mot Romania.

Det nærmest lyste selvtillit av Hendersons spill, etter opprykket med Sheffield United og en haug med nuller, spesielt i 2019.

Det flommet over med positive vurderinger på Twitter.

 

Etter 88 så godt som feilfrie minutter, på stillingen 2-2, slapp han imidlertid et relativt ufarlig skudd mellom hendene og inn i mål. 

En soleklar tabbe.

Tre minutter på overtid satte rumenerne så punktum med et vanvittig langskudd. Dermed ble det 4-2-tap og EM-exit for England – selv om det altså gjenstår en gruppespillkamp mot Kroatia.

– Så fort kan man gå fra å være helt til et null.

– Jeg tenkte på hva jeg skulle gjøre med ballen før jeg hadde reddet den. Jeg tok øynene av skuddet et lite øyeblikk. Da gikk den under meg.

– Så handler det om å lære av det. Du kan være forbannet, men jeg vet hvorfor det skjedde. Sånt kan skje.

– Så er det folk som vil stille spørsmål ved meg etter dette, men det kommer ikke til å forandre meg. Jeg vet hvor jeg er på vei. Dette kommer ikke til å påvirke meg, sier Henderson ifølge Daily Mirror.

Les også: – Jeg er god nok til å spille for United allerede nå
Les også: Dette sier Solskjær om Henderson

Vraket

United-aktuelle Aaron Wan-Bissaka var ute av laget, og ble sittende på benken kampen gjennom.

Så er spørsmålet om EM-exiten betyr at noe med den mulige overgangen nå kan skje raskere enn om England hadde avansert i turneringen.

Les også: – Enige om pris og lønn

England: Henderson – Dasilva (Abraham 77), Clarke-Salter, Kenny, Tomori, Dowell, Barnes (Sessegnon 46(Foden 57)), Gray, Mount, Maddison – Calvert-Lewin