To straffespark, rødt kort og overtidsdrama for Henderson og Wan-Bissaka

Dean Henderson gjorde det han kunne for å stjele showet i U21-EM, men fikk kvelden ødelagt da United-aktuelle Aaron Wan-Bissaka overlistet sin egen keeper på overtid.

Frankrike fikk nemlig to straffespark i U21-kampen mot England, men ingen av dem endte i nettmaskene bak Henderson.

Men fem minutter på overtid klønet lagkamerat Wan-Bissaka ballen forbi United-keeperen, noe som kostet England alle poengene.

Det talentfulle U21-laget ledet kampen 1-0 til det 88. minutt, men med to raske scoringer mot ti mann stjal Frankrike seieren.

Nabooppgjøret i den første runden av gruppespillet hadde en rekke stjerneskudd i startoppstillingen, flere av dem koblet til Manchester United de siste ukene.

Nevnte Wan-Bissaka skal stå øverst på klubbens ønskeliste, mens også James Maddison og Moussa Dembélé har vært innom ryktespalten på united.no.

NUMMER 1: Dean Henderson er Englands keeper i U21-EM.

Det var imidlertid en nåværende United-spiller som spilte hovedrollen i store deler av kampen.

Riktignok reddet ikke Henderson begge straffene til Frankrike. 22-åringen kastet seg riktig vei da nevnte Dembélé kunne gitt Frankrike ledelsen etter 25 minutter, mens kampens andre straffespark ble sendt i stolpen av Lyons Houssem Aouar.

Med 6 redninger på 13 straffespark har for øvrig Henderson en imponerende statistikk så langt i karrieren.

United-keeperen stoppet også et brukbart forsøk fra Dembélé, da den tidligere Fulham- og Celtic-spissen ble spilt alene foran mål.

Utvisning og overtidsdrama

Likevel var det Frankrike som skulle ta alle tre poengene.

Leicester-talentet Hamza Choudhury ble utvist ved hjelp av VAR i situasjonen som ga det andre straffesparket, og dermed ble resten av kampen spilt rundt Hendersons 16-meter.

To minutter før slutt utlignet Jonathan Ikoné da han overlistet Henderson. På overtid satte Wan-Bissaka ballen i eget mål.

City-juvel Phil Foden scoret Englands mål etter en flott enkeltmannsprestasjon der han driblet seg gjennom store deler av det franske laget.

Må slå Romania

Som i Crystal Palace viste United-aktuelle Wan-Bissaka at han først og fremst er en høyreback med solide defensive kvaliteter. 21-åringen stoppet Dembélé med en god takling innledningsvis, men hadde enkelte utfordringer med balldistribusjonen. Selvmålet gir heller ikke pluss i avisenes spillerbørser.

MEN-journalist Samuel Luckhurst lot seg i alle fall ikke overbevise:

Fredag kveld spiller England sin andre kamp mot Romania, som vant sin kamp mot Kroatia. Der er de avhengig av seier.

De tre gruppevinnerne og beste toer tar seg videre til semifinalene.