Klopp: – Ingen tvil om at han får jobben permanent

Jürgen Klopp om Ole Gunnar Solskjær.

Jürgen Klopp møtte også pressen fredag, og i en pressekonferanse som også handlet mye om Ole Gunnar Solskjær, så sa han at Dejan Lovren og Joe Gomez er ute – før han fastslo at nordmannen garantert får United-jobben permanent.

– Vi trenger alle litt hell i managerkarrierene våre. Da jeg dro fra Mainz til Dortmund så sa folk at jeg ikke hadde internasjonal erfaring, og det stemte jo. Normalt går man ikke fra norsk fotball til United. Det skjønner alle, men han har vist kvalitetene sine.

– Han har både kvalitet og flaks på de riktige tidspunktene. Nå har han ansvaret, og det er ingen tvil om at han kommer til å være manageren deres også neste år. Det er sikkert.

– Kan du i det hele tatt se for deg at de henter inn en annen nå, og så taper den nye manageren en kamp? Han fortjener det 100 prosent. Starten må jo være en av de beste startene noensinne. Jeg er veldig glad på hans vegne. Det er ikke nødvendigvis godt nytt for oss alle, men for United-fansen er det jo briljant.

MYE ROS Å HENTE: – Jeg er glad på Ole Gunnars vegne, sa Klopp fredag.

– De har hentet tilbake alt det Sir Alex Ferguson stod for, og det gjør dem til en trussel igjen. De har virkelig kommet seg tilbake på vinnersporet.

Liverpool-manageren gjorde det klart at pressen sikkert ville vinkle uttalelsene hans som kritikk til José Mourinho, men understreket at det ikke var det.

– Mot slutten så var det vanskelig under Mourinho. Så fant de en løsning, en løsning som har fungert. Med Ole har alt forandret seg. Se på Paul Pogba og alle de offensive spillerne. De var gode før også, men nå har de selvtillit og spiller til potensialet sitt. Denne gangen hjalp det tydeligvis med et managerskifte.

– De kan forsvare seg dypt og presse høyt. De har alt. Det er ganske sannsynligvis at kampen søndag blir som Chelsea v United var – de første 20 minuttene der – begge lag presset hverandre over hele banen.

– Viste PSG deg hvordan de kan slås?

– Vel, Tottenham var ganske gode de også mot United. Løsningen? Vel, PSG var gode, godt pasningsspill, spilte mellom linjene og lå godt organiserte, men mot Chelsea så man også at United kan være gode også uten Martial og Lingard. Det er imidlertid helt annerledes når noe sånt skjer i en enkeltkamp.