brasil

Fred fikk hjelp av VM-dommer – ti på rad for Brasil

Brasil slo til slutt Colombia, men trengte 100 minutter og en «målgivende» fra dommeren.

Nattens 2-1-seier i Rio betyr at Brasil har vunnet ti kamper på rad. Fred har spilt seg inn på laget til Tite igjen etter at han forsvant ut etter VM i 2018.

Mot Colombia spilte han på midtbanen sammen med Everton Ribeiro og Casemiro, som ble matchvinner på overtid.

Etter at Luis Diaz sendte Colombia i ledelsen på akrobatisk vis etter ti minutter, måtte Brasil bruke store deler av kampen på å grave fram tre poeng.

I det 78. minutt fikk de hjelp fra uventet hold da Nestor Pitana, som dømte VM-finalen i Moskva, kom nær ballen utenfor Colombias 16-meter.

Mens colombianerne stoppet opp i påvente av en dropp, utnyttet Brasil rommene som åpnet seg. Innlegget til Renan Lodi ble headet i mål av Roberto Firmino.

Colombia protesterte, men både Pitana og VAR godkjente 1-1-målet.

– Situasjonen med dommeren distraherte spillerne våre, sa Colombia-trener Reinaldo Rueda.

Som følge av protestene ble det lagt til ti minutter, og i det siste av dem sikret Casemiro seieren for Brasil.

Fred ble byttet på stillingen 0-1 i det 68. minutt. United-spilleren har startet alle de tre kampene i Copa America.

Brasil var allerede sikret en plass i kvartfinalen. I den siste kampen av gruppespillet venter Ecuador.

Seleção vant det forrige mesterskapet i 2019 – uten Fred på banen.