– For tidlig å snakke om å havne utenfor topp fire

Champions League, rasisme og bortestatistikk var blant temaene som ble trukket frem da Ole Gunnar Solskjær møtte til pressekonferanse i Beograd før torsdagens kamp i Europaligaen.

Torsdag klokken 18:55 skal Manchester United møte Partizan Beograd i den serbiske hovedstaden i gruppespillet i Europaligaen. 

Ole Gunnar Solskjær møtte onsdag til pressekonferanse hvor han ble spurt om hvor mye han hadde studert sin kommende motstander.

– Kjenner dem godt

– Selvfølgelig har jeg sett mange kamper i forkant av denne kampen. Jeg så dem også en god del da jeg var manager for Molde. 

– Zoran Tosic er jo en spiller jeg kjenner. Jeg hadde ham som spiller da jeg var manager for reservelaget til Manchester United. Fantastisk gutt med en herlig venstrefot og en god arbeidsmoral. Forhåpentligvis kan vi stoppe venstrefoten hans på torsdag, for den er av aller beste sort.

– Vi har sett på laget deres, og vi har satt opp laget vårt deretter. Partizan er et lag med mye fart. En sterk spiss på topp, og et par-tre veldig interessante spillere, sier United-manageren. 

TIDLIGERE ELEV: Zoran Tosic spilte under Ole Gunnar Solskjær i Uniteds akademi. På torsdag skal han spille mot sin tidligere trener.

ZORAN TOSIC: – Ingen mistet ballen på trening, bortsett fra meg 

– Hvor viktig er Europaligaen som deres største sjanse til å nå Champions League neste år? 

– Turneringen er viktig for oss. Forrige gang vi var i turneringen vant vi den, men man kan ikke belage seg på å vinne en turnering som inngangsbillett til Champions League. Det kan være flaks og skader som avgjør utslagskamper. 

– Champions League er et mål vi har, så om det kommer i denne turneringen eller om vi havner blant topp fire spiller ingen rolle. Vi er fortsatt i november, og å snakke om å havne utenfor topp fire mener jeg er tidlig å forvente, sier manageren bestemt.

Det evige spørsmålet

Som han ofte blir på pressekonferanser, ble manageren bedt om å kommentere på den svake bortestatistikken Manchester United har hatt de siste månedene.

– Det er noe vi spør oss selv om. Jeg kan nesten ikke huske hvor mange strake bortekamper vi vant da jeg kom inn. Jeg tror det var ni strake, og nå har vi ikke vunnet noe. 

STOPPET HER: Etter den eventyrlige borteseieren mot Paris Saint-Germain har det ikke blitt mye å skryte av på fremmed gress for Manchester United.

– Det er et problem vi må få skikk på ganske snart, for nå har vi fire strake bortekamper i vente. Men den statistikken vil nok snu. 

Har hatt rasismemøte

På begge manageres pressekonferanse var rasisme et tema, ettersom det har vært en rekke fæle situasjoner i den delen av Europa i det siste.

Harry Maguire og Marcus Rashford spilte begge i Englands landskamp mot Bulgaria, hvor rasismen fra tribunen, dessverre, tok stor plass.

– Etter det som skjedde i Bulgaria har vi snakket med spillerne. Vi har tre steg i en protokoll, samt noen rutiner vi følger om noe skulle skje. 

– Jeg har troen på det gode i mennesker og jeg tror at atmosfæren på stadion i morgen blir fantastisk. Vi skal prøve å stilne dem ved å spille god fotball, sier Solskjær og legger til: 

– Men vi stoler på UEFA, og som Beograd-manageren sa på sin pressekonferanse, så håper vi at vi kan feire en kveld med god fotball. 

Les Partizan Beograds manager Savo Milosevic’ pressekonferanse her.

– Du nevnte at du hadde et møte om spillerne før du kom hit, følte du at du hadde et ekstra ansvar for å snakke med spillere som Rashford, Martial og Greenwood om hva de potensielt kan møte?

– Vi har snakket generelt om temaet, men Maguire og Rashford, som var tilstede under Englands landskamp, fikk snakke om hvordan de opplevde det. 

UTSATT FOR RASISME: I EM-kvalifiseringskampen mellom England og Bulgaria ble Marcus Rasfhord og flere andre på det engelske landslaget hetset med rasistiske tilrop.

– Klubben måtte utestenge en supporter i går, nå ser du at det også skjer i din egen klubb. Hva tenker du om det? 

– Jeg er glad for at klubben har identifisert… Ja… hva enn du vil kalle ham. Dette er noe vil føler sterk om og som vi skal slå ned på så hardt vi kan. 

LES: United-supporter utestengt grunnet rasisme