– Ingen mistet ballen på trening, bortsett fra meg

– Nivået var så høyt at det føltes som en annen sport.

– Vi har sett på Tosic i over et år. Han er en ving, og vi liker kantspillere her i Manchester United, så vi håper han vil gjøre det godt for oss. Med en gang han blir vant til tempoet, så er jeg sikker på at han vil spille en rolle for oss denne sesongen.

Ordene tilhører Sir Alex Ferguson, fra da Zoran Tosic ble vist frem til pressen. Men prosessen med å bli vant til tempoet ble komplisert for Tosic – som bare fikk fem innhopp for United før han forlot klubben igjen.

– Jeg ble puttet rett inn i førstelagsstallen, og nivået var så høyt at det føltes som en annen sport, forteller Tosic i et intervju med The Athletic.

– Det var veldig tungt for meg i de første ukene i Manchester. Ballen bevegde seg så raskt på trening, kvaliteten var på det absolutte toppnivå. Ingen mistet ballen. Bortsett fra meg.  Jeg prøvde mitt beste, men det var ikke nok. Dette var ikke fotballen jeg kjente. 

STOR STJERNE, LITEN SERBER: Zoran Tosic erstatter Cristiano Ronaldo i en FA-cupkamp mot Tottenham i januar 2009.

– Jeg trodde jeg kunne spille for United, men det var en grunn til at jeg ikke var på deres nivå. Disse spillerne levde fotballivet fullt ut. Giggs var 36, Scholes 34. De trente på 200%. De levde fotball 24 timer i døgnet. Det var en stor overraskelse for meg å se dem gjøre dette, en viktig lekse. De var på syklene sine før trening, og i gymmen etter etterpå.

En som definitivt også levde fotball, var Tosics landsmann Nemanja Vidic. Han var til god hjelp for Tosic sosialt, og prøvde også å hjelpe ham på treningsfeltet.

Nå forsvarer Vidic Tosics United-opphold, og mener at det ville blitt enklere om kantspilleren hadde hatt den samme reisen som han hadde selv.

– Zoran var en god spiller – han er en god spiller – du signerer ikke for Man United under Ferguson om du ikke er en god spiller. Problemet da han ankom var at han ikke var klar fysisk. Han kom fra den serbiske ligaen, og det er en stor forskjell på det og Premier League. Å dra til Russland først hjalp meg virkelig, for Russland var tøft, men Zoran hadde ikke det.

– Han måtte dermed bruke seks måneder i trimrommet for å bygge seg selv opp, og han gjorde det veldig godt, men vi hadde et fantastisk lag. Han konkurrerte mot Ronaldo, Nani og Giggs. Det ville vært vanskelig for enhver spiller i verden å komme seg inn på laget foran dem.

PRESENTASJONEN: Alt gikk ikke helt som det skal. Adem Ljajic (til høyre) ble ikke United-spiller likevel, mens Zoran Tosic ikke klarte å utrette stort i United-drakta.

Nå er Zoran Tosic tilbake i Partizan, klubben United hentet ham fra.

Torsdag kveld får Tosic & co besøk av Manchester United.

Les hele Tosic-intervjuet her.