– En av de verste forestillingene av en Milan-spiller denne sesongen

De aller fleste av Uniteds utlånte har vært i aksjon de siste dagene.

Søndag spilte Diogo Dalot, og vi så litt ekstra på Milan-kampen siden de tross alt er Uniteds kommende motstander.

Mandag 14. mars

Caen 0-2 Le Havre

Både Caen og Le Havre gikk inn i denne kampen med to tap på rad, og tapsrekken kunne ikke fortsette for begge lag.

Aliou Traoré spilte fra start for hjemmelaget på høyrekanten.

Han så ikke ut til å utmerke seg så veldig ut fra det vi så, og det var heller en spiller med lignende navn (Alioui) som var kampens eneste målscorer da vår mann ble byttet ut i det 64. minuttet av oppgjøret.

Det byttet hjalp ikke: Le Havre la på til 2-0, og vant ganske komfortabelt.

Gent 0-4 Club Brugge

Club Brugge spilte både fredag og mandag, så vi tar med nok en Tahith Chong-kamp i utlånssaken til helgerunden denne gangen.

Chong spilte fra start for Club Brugge, men ble denne gangen byttet ut etter den første omgangen.

På fredag gjorde Club Brugge det bedre med Chong på banen enn uten, men her var stillingen 1-0 til Club Brugge (ingen målpoeng på Chong) da han gikk ut, og 4-0 da kampen var over, uten at vi med det sier at det er noen direkte forbindelse der.

Søndag 14. mars

AC Milan 0-1 Napoli

Milans titteljakt hang allerede i en tynn tråd, og nå er tråden tynnere enn noen gang tidligere denne sesongen. Milan tapte nemlig 0-1 mot Napoli hjemme på San Siro, og er nå ni poeng bak erkerival Inter.

Med andre ord er det ingen grunn til å tvile på milanesernes motivasjon i torsdagens kamp mot United: hvis det skal bli noe troféløfting på AC Milan denne sesongen, så er det nok der.

Diogo Dalot spilte hele kampen for AC Milan, denne gangen på høyrebacken. Ante Rebic, Theo Hernández og Hakan Çalhanoglu var tilbake etter å ha manglet United, mens Simon Kjær ble hvilt, og spillere som Calabria, Romagnoli, Bennacer, Mandzukic og ikke minst Ibrahimovic var ikke i troppen. Simon Kjær er sammen med Ibrahimovic spilleren som i størst grad har forandret Milan det siste drøye året, så han er veldig viktig, og det viser vel hvor seriøst de tar United-kampen når de valgte å la Kjær hvile i en så viktig kamp som denne.

Milan spilte tidvis OK, men det var ganske lite å bli skremt av i akkurat denne kampen, og det var ikke helt ufortjent da Napolis Matteo Politano noen minutter etter pause ble spilt gjennom og scoret målet som skulle vise seg å avgjøre kampen.

Innbytter Ante Rebic kjeftet på seg et rødt kort på overtid.

Dalot klarte seg greit på Old Trafford, men i denne kampen var ikke portugiseren god, og om Calabria er tilgjengelig på torsdag så kan vel Dalot fort havne på benken mot United. Sempre Milan er særdeles lite imponert, og gir ham en treer på børsen.

– En av de verste forestillingene av en Milan-spiller denne sesongen. Han satte ikke en fot riktig hele kampen, skriver de, og påpeker at han ble for lett passert av Napolis venstreside, og at han også ga bort ballen i forkant av Napolis mål.

Så får vi bare håpe at Milan går på et nytt hjemmetap på torsdag – men da er nok i alle fall Simon Kjær tilbake.

AC Milan: Gianluigi Donnarumma – Diogo Dalot, Fikayo Tomori, Matteo Gabbia, Theo Hernández – Sandro Tonali, Franck Kessie (Souahilo Meïté, 67.) – Samu Castillejo (Alexis Saelemaekers, 60.), Hakan Çalhanoglu (Brahim Díaz, 60.) Rade Krunic (Ante Rebic, 60.) – Rafael Leão (Jens Petter Hauge, 79.).
Ubenyttede innbyttere: Ciprian Tatarusanu, Antonio Donnarumma, Pierre Kalulu, Simon Kjær.

Lørdag 13. mars

Derby 0-1 Millwall

Wayne Rooney gikk for en trebackslinje bakerst igjen, og dermed ble det også 90 minutter for Teden Mengi igjen på utlån i Rooneys Derby.

Han ble kåret til banens beste i midtuka, men denne gangen glapp han sin mann da Millwall avgjorde kampen. Dermed ble resten av det han gjorde mindre viktig – kritikken var stor blant en del i sosiale medier.

Lagene på nedrykk har litt kamper til gode så Mengi og Rooney må helst forbedre formen litt for å holde seg unna nedrykkskampen i sesonginnspurten.

Nottingham Forest 1-1 Reading

James Garner er blitt fast inventar på Forest-midtbanen, lørdag ble det nye 90 minutter på 20-årsdagen hans. 1-1 hjemme mot solide Reading er heller ikke det verste.

Den umiddelbare statistikken etter kampen var også pen nok for Garner.

Han traff på sju av sju langpasninger, traff på 93,3 prosent av alle pasninger og mistet kun ballen fire ganger.

– Startet veldig presist i pasningsspillet, men klarte etter hvert ikke å påvirke kampen like mye som han skulle ønske, skrev lokalavisa etterpå.

Han har nå spilt 90 minutter i åtte av Forests ni siste kamper, og får verdifull erfaring.

Kanskje blir det Garner som erstatter Nemanja Matic i Uniteds førstelagstropp neste sesong? Han har i alle fall kontrakt med United frem til sommeren 2022, men United har også opsjon på ytterligere ett år. Alternativt så må nok målet for 2021/22-sesongen være å søke et utlån på enda høyere nivå.

NK Lokomotiva Zagreb 0-1 Istra 1961

Istra 1961 har funnet formen i det siste. Etter å ha vært på bunnen av tabellen, har de nå vunnet tre kamper på rad, og har nå tre poeng ned til nedrykksplass. Der ligger NK Lokomotiva Zagreb, lørdagens motstander.

Kampens vinnermål kom i det 38. minutt. Hjemmelaget hadde ballen i nettet kort tid etter pause men det målet ble annullert.

Dylan Levitt har vært på benken i mange kamper uten å få spilletid, men her fikk han endelig debuten sin. I det 77. minutt kom han inn, uten at resultatet endret seg verken positivt eller negativt av det.

Ballymena 2-1 Portadown

Portadown gikk på et ikke helt uventet nederlag mot Ballymena. Formsterke Ballymena vant til slutt 2-1.

Jacob Carney stod som vanlig i mål for Portadown. Han var ikke skyld i noen av baklengsmålene, og fikk derimot ros for flere gode redninger.

Portadown har to lag bak seg på tabellen – Carrick Rangers er to poeng bak, mens bunnlaget Dungannon er tre poeng bak.

Deportivo Alaves 1-1 Cadiz

Facundo Pellistri fikk 85 minutter i La Liga lørdag for Alaves, men siden klubben ligger på nedrykk så var egentlig ikke ett poeng nok.

Pellistri har imidlertid gradvis spilt mer og mer for sin spanske klubb, og lørdag var han den spilleren på banen som forsøkte seg på flest driblinger (6), og han lyktes også med fire av dem.

– Viste seg veldig frem før pause, men ikke like god etter hvilen da Alaves forsvarte ledelsen sin, het det i én kommentar.

Det blir interessant å se om den 19 år gamle United-spilleren også starter mot ligaleder Atletico Madrid neste helg.

MK Dons 3-2 Accrington Stanley

Ethan Laird har blitt fast inventar som høyre vingback hos MK Dons, og lørdag ble det nok ekstra jubel i garderoben. MK Dons sikret seg nemlig seieren to minutter på overtid. Han traff ikke like godt hele veien med innleggene sine, men var også offer to stygge taklinger før pause. Begge endte med gult kort til Accrington-spillerne.

Fredag 12. mars

Lazio 3-2 Crotone

I en tidligkamp fredag spilte Lazio på hjemmebane mot Crotone, laget som ligger helt nederst på Serie A-tabellen.

Crotone utlignet to ganger etter at Lazio hadde tatt ledelsen, og så ut til å være på vei mot et noe overraskende uavgjortresultat på det olympiske anlegget i Roma.

I det 83. minutt byttet Lazio inn Andreas Pereira, og det tok bare rundt ett minutt før ballen lå i mål – uten at Pereira var involvert i det hele tatt, så vi skal ikke gi ham æren for det. Den tidligere City-spilleren Felipe Caicedo, som kom inn noen minutter før vår mann, scoret målet. 3-2 ble sluttresultatet.

Lazio hadde tapt to kamper før denne, og med uavgjort ville det begynt å se stygt ut med tanke på Champions League-kvalifikasjon, men nå er ikke avstanden opp altfor avskrekkende. I øyeblikket er det fire poeng opp til byrival Roma på fjerdeplass, og lagene har like mange kamper spilt før Roma spiller mot Parma på søndag.

FIKK BARE NOEN MINUTTER: Andreas Pereira.

Charleroi 1-1 Club Brugge

Suverene Club Brugge var klare favoritter da de besøkte et Charleroi som ikke hadde vunnet noen av sine siste fem kamper, men skuffet litt siden det ble 1-1 etter en sen utligning.

Tahith Chong startet kampen for Club Brugge, men ble byttet ut i kampens 62. minutt.

På det tidspunktet ledet Club Brugge 1-0, og vi har ikke funnet noen indikasjon på at Chong var involvert i selvmålet som sørget for at Club Brugge ledet.

Jamaicanske Shamar Nicholson utlignet like før slutt, og dermed ble det et poengtap for Club Brugge. De hadde vunnet ti ligakamper på rad før dette, så det var definitivt et skuffende resultat.

LEDET DA HAN BLE BYTTET UT: Tahith Chong.

Andre:

• Joel Pereira ble sittende på benken kampen gjennom da Huddersfield vant borte mot QPR.
  • Di’Shon Bernard er jo på utlån hos Salford, som lørdag spilte EFL Trophy-finale, men United-spilleren kom aldri på banen fordi han ikke var registrert. Salford vant imidlertid troféet på straffer.
  • Jesse Lingard kunne ikke spille søndagens West Ham-kamp borte mot Manchester United siden Premier League-reglene hindrer ham i å spille mot egen klubb.
  • Mandag kveld (20.45) spiller Caen hjemme mot Le Havre. Kanskje blir det spilletid for Aliou Traoré?