England-trener blir Butt-erstatter: – Et ekstremt stolt øyeblikk

Tirsdag ble det meldt fra flere hold at Justin Cochrane kommer til United-akademiet fra det engelske fotballforbundet, og etter hvert bekreftet også klubben ansettelsen.

Justin Cochrane er ansatt som «Head of Player Development and Coaching» i Manchester United, bekrefter klubben.

Det er ikke den samme tittelen Nicky Butt hadde, som var «Head of First-Team Development», men ansettelsen regnes som hans erstatter.

Justin Cochrane is Appointed New Head of Player Development & Coaching at Manchester United Academy
Ny ansvarshavende for trening og spillerutvikling ved akademiet:  Justin Cochrane

39-årige Cochrane regnes som et trenertalent og kommer fra det engelske fotballforbundet, der han er U17-trener. Den siste tiden har han vært koblet til den ledige jobben som Englands U21-sjef, men nå havnet han på Carrington i stedet.

Tidligere har han som Kieran McKenna vært trener i Tottenham-akademiet.

Nicky Butt sa opp jobben i Manchester United i mars.

Cochrane har en fortid som fotballspiller og spilte mot Manchester United som Crewe Alexandra-spiller i 2004.

Crewe Alexandra v Manchester United
MØTTE UNITED: Justin Cochrane i aksjon mot Alan Smith og United som Crewe-spiller i 2004.

Akademisjef Nick Cox er godt fornøyd med ansettelsen.

– Jeg er strålende fornøyd med at Justin har kommet til oss nå som vi bygger videre på det vi har oppnådd de siste årene. Justin har med seg mye erfaring som ytterligere styrker den fremragende gruppen med ansatte vi har i akademiet. Vårt fokus på å produsere verdensklassespillere kapable til å utmerke seg på Manchester Uniteds førstelag er like sterkt som alltid.

Videre uttalte Cox at Mark Dempsey kommer til å fortsette å spille en viktig rolle med å gi støtte og råd til alle trenerne, i tillegg til å være et mellomledd til førstelaget.

Butt
FORGJENGEREN: Nicky Butt.

Cochrane takket alle i fotballforbundet, og nå gleder han seg til å jobbe for United.

– Å bli en del av et så verdensberømt akademisystem er et ekstremt stolt øyeblikk, og jeg kan knapt vente med å komme i gang i denne nye og spennende rollen.

– Jeg gleder meg til å jobbe med hver og en av [trenerne] for å sørge for det riktige miljøet for at spillerne våre skal blomstre, og å fortsette den fenomenale statistikken i å utvikle spillere for Manchester Uniteds førstelag.

Cochrane er for øvrig ikke den eneste som har «Head of Player Development and Coaching» som jobbtittel i United. I bekreftelsessaken omtales strukturen, og der står det at Cochrane er det fra U17 til U23, mens Travis Binnion har rollen for U14-U16, mens Eamon Mulvey er det for U9-U13.

PS. Akademikjenner mener at Cochrane er et kupp for United: