Leicester-stortap – United er på tredjeplass med seier mandag

Her samler vi ukas notiser som er relevante for oss United-supportere.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 12. juli


United fikk solid hjelp fra Bournemouth

Det så lenge ut til å gå mot et nytt oppskriftsmessig Bournemouth-tap, etter at Jamie Vardy hadde gitt revene ledelsen, men Eddie Howes mannskap slo hardt tilbake i andre halvdel av andreomgangen.

Først scoret Stanislas på straffespark etter rot fra Kasper Schmeichel og Wilfred Ndidi. Like etter straffemålet sendte Dominic Solanke Bournemouth opp i ledelsen, og rett etter at ballen gikk i mål ble Çaglar Söyüncü utvist etter å ha sparket ned Callum Wilson.

Mot slutten av kampen ble det både 3-1 (skudd som gikk via Jonny Evans og inn) og 4-1 (Solanke), og dermed blir Leicester stående på 59 poeng.

United (58 poeng, én kamp mindre spilt) vil dermed være forbi både Chelsea (60 poeng) og Leicester med seier mot Southampton i morgen.

Bournemouth har med dette også en reell sjanse til å overleve, selv om det fortsatt blir tøft.

PS. Söyüncü får vel sannsynligvis tre kampers utestengelse etter utvisningen, og vil i så fall gå glipp av kampen mot United.

Gratulerer med dagen, Luke!

Venstrebacken vår har bursdag i dag. Vi gratulerer med dagen!

Gavepakke til Manchester United

Sheffield United slo lørdag kveld Chelsea 3-0 på hjemmebane. Det resultatet gjør at United med seier på mandag mot Southampton vil klatre forbi laget fra London på tabellen. Skulle United vinne resten av kampene sine vil Ole Gunnar Solskjærs mannskap bli nummer tre i ligaen.

Lørdag 11. juli


Norwich rykket ned fra Premier League

Norwich ble det første laget som rykket ned fra Premier League denne sesongen, da de tapte 0-4 hjemme mot West Ham. Michail Antonio scoret alle målene til bortelaget.

Stor sorg for Sir Bobby Charlton

Sir Bobby Charlton mistet fredag kveld sin eldre bror. Jack Charlton ble 85 år gammel, og spilte 773 kamper for Leeds United. Den rekorden står fortsatt. Da England vant VM i fotball i 1966 spilte Jack Charlton alle kampene. Familien sier følgende om tapet av Jack Charlton:

– Tapet av Jack vil ha en stor innvirkning på livene til alle i hans familie, men vi er takknemlige for livet og minnene vi har fått med ham.

Fredag 10. juli


Stapleton fyller år

Frank Stapleton blir 64 år i dag – gratulerer med dagen, Frank!

Stapleton spilte 288 kamper for United, og scoret 78 mål på de kampene. Han har scoret i FA-cupfinale både for (1983) og mot (1979) United.

Les mer om Stapleton i vår spillerprofil om ham her.

VAR-bom i tre kamper

Premier League har bekreftet at det ble gjort feil i alle tre Premier League-kampene som ble spilt torsdag kveld.

I Uniteds tilfelle var det straffesparket Bruno Fernandes ble tildelt som var feil.

I tillegg bekreftet VAR at Southampton ikke skulle hatt straffespark i 1-1-kampen mot Everton (Ward-Prowse bommet på straffesparket), mens Tottenham skulle hatt et straffespark i 0-0-kampen mot Bournemouth.

Torsdag 9. juli


Returoppgjøret mot LASK spilles på Old Trafford

Det ble klart torsdag. UEFA skriver på sine nettsider at alle de påbegynte dobbeltoppgjørene skal spilles ferdig på stadionene der de opprinnelig var planlagt. Dermed skal United møte LASK Linz på Old Trafford før turneringen avsluttes på nøytral grunn i Tyskland.

Dette har kanskje ikke så mye å si for Uniteds sjanser for avansement, ettersom de røde djevlene har en relativt komfortabel 5-0-ledelse fra første oppgjør.

Fra United-talenter til veteraner i Frankrike – i dag fyller de år

Da Silva-tvillingbrødrene fyller i dag 30 år.

De var populære spillere i United, og begge har startet en rekke viktige kamper for klubben (Fábio startet Champions League-finalen i 2011, for eksempel), og nå spiller begge i fransk fotball.

Rafael er fortsatt i Lyon, hvor han har vært siden han forlot United i 2015, mens Fábio gikk via Cardiff og Middlesbrough før han i 2018 dro til Nantes.

Ellers fyller Ashley Young 35 år, Steve Coppell fyller 65 år og Mick Martin blir 69 år. I tillegg ville Willie McDonald blitt 115 år om han fortsatt var i live.

Onsdag 8. juli


Nå er vi alene igjen uten tap

Premier League-lagene har nå spilt noen kamper etter oppstarten, og Manchester United er det eneste laget som ikke har tapt hittil.

Før onsdagens kamper hadde heller ikke Newcastle tapt, men det var før de møtte våre lyseblå naboer.

Til slutt ble det 5-0 til Manchester City, som for øvrig har to ligatap etter oppstarten.

United vil ha flest poeng (13) etter oppstarten av alle om det blir seier mot Aston Villa torsdag kveld.

Ellers i kveld vant Burnley 1-0 borte mot West Ham (og gikk med det forbi Mourinhos Tottenham), og Sheffield Uniteds seier mot Wolverhampton skrev vi mer om i utlånssaken.

Tirsdag 7. juli


Uavgjort på Emirates

Det endte 1-1 på Emirates mellom Arsenal og Leicester tirsdag kveld.

Premier Leagues toppscorer Jamie Vardy berget det ene poenget for Leicester i bortekampen mot Arsenal i London. Pierre-Emerick Aubameyang sendte vertene i føringen før pause, men Arsenal ble redusert til 10 mann da Edward Nketiah ble utvist like etter at han hadde entret banen som innbytter. 

Dermed ligger Leicester fire poeng foran Manchester United som møter Aston Villa torsdag kveld. Med seier på Villa Park vil United kun være ett poeng bak Leicester og to bak Chelsea på tredjeplass.

PÅ SKUDDHOLD: Jamie Vardy utliknet mot Arsenal. Med ett poeng er Leicester bare fire poeng foran United på tabellen, med en kamp mer spilt.

Dette gjør at United har Champions League-plassen i egne hender. Går Solskjærs menn feilfritt gjennom de resterende seriekampene, ender United minst på en fjerdeplass, ettersom de røde djevlene møter Leicester i siste serierunde.

Med poengtapet mot Leicester er Champions League-toget høyst trolig gått for Arsenal som nå ligger fem poeng bak United med en kamp mer spilt.

Chelsea slapp med skrekken

Manchester Uniteds Champions League-rival Chelsea vant London-oppgjøret mot Crystal Palace på Selhurst Park med 3-2. Olivier Giroud og Christian Pulisic sendte gjestene opp i en 2-0-ledelse før den tidligere United-spilleren Wilfried Zaha banket inn en redusering med en vakkert langskudd. Tammy Abraham økte til 3-1 etter pause før Christian Benteke reduserte til 2-3 for vertene.

På overtid serverte Zaha et perfekt innlegg til Scott Dann som headet i stolpen. 

Dermed gikk Chelsea opp på tredjeplass på tabellen, fem poeng foran United. Frank Lampard har imidlertid én kamp mer spilt enn United som møter Aston Villa torsdag kveld.

Harvey Neville signerte kontrakt med United

Harvey Neville har Gary Neville som onkel, og Phil som far. 18-åringen har nå signert sin første profesjonelle kontrakt med United. Neville har imponert på U18-laget denne sesongen.

Mandag 6. juli


Hansen-Aarøen debuterte for Tromsø

15 år gamle Isak Hansen-Aarøen debuterte mandag kveld for Tromsø i OBOS-ligaen. Han kom inn på overtid og fikk snaue fem minutter på banen. Tromsø vant forresten 2-0 over Kongsvinger. Hansen-Aarøen skal etter planen bli Manchester United-spiller i august da han blir 16 år, men på grunn av coronaviruset er det usikkert om overgangen vil bli gjennomført da. United.no besøkte 15-åringen tidligere i sommer og et lengre intervju vil bli publisert etterhvert.

Nick Culkin fyller år

Nick Culkin er 42 år i dag – vi gratulerer!

Vi omtalte ham nylig i artikkelen Trenden Henderson må bryte for å bli Uniteds førstevalg, der vi så på akademikeeperene som ikke har klart å nå helt opp.

I 2011 intervjuet vi Culkin for medlemsbladet vårt, der vi snakket med ham om rekorden hans. Culkin fikk nemlig noen få sekunder (7,5 sekunder med ballen i spill) mot Arsenal i august 1999, der han kun rakk å ta et frispark – det er fortsatt den korteste Premier League-debuten i historien, og det er tidenes korteste United-debut og United-karriere. Han spilte nemlig aldri igjen for klubben.

– Den rekorden vil heller aldri bli slått, sa han glisende til United-Supporteren.

– Og for meg er det de beste sekundene noensinne.

– Selv om jeg bare fikk ett eneste utspark, så er det et utrolig minne. Folk snakker om det i dag. Det dukker opp som spørsmål på quiz-show. Og glem ikke at jeg fikk spille på lag med spillerne som vant the treble i 1999. En flau rekord? Glem det.

Les hele saken her.