Butt favoritt til ny jobb

Leder an i kampen om å bli sjef for akademiet.

Brian McClair slutter, og nå seiler Nicky Butt opp som favoritt til å bli sjef for utviklingen av Uniteds unge spillere.

Det skriver The Telegraph.

McClair reiser nordover til en jobb i det skotske fotballforbundet, og dermed måtte United finne en ny akademi-sjef. Ed Woodward hjelpes blant annet av den tidligere sjefen for det engelske fotballforbundets eliteavdeling, John Murtough, som United hentet i fjor. Håpet erat en restrukturering av akademiet i enda større grad enn tidligere sikrer egenproduserte spillere av førstelagskvalitet.

Butt, som selvsagt var en del av Class of 92 og har en lang karriere bak seg i United, er blitt 40 år, og hvis han får jobben vil han rapportere direkte til Louis van Gaal. Butts jobb vil i hovedsak være en hovedtrener-jobb på akademiet, mens han samtidig jobber tett sammen med en slags sportslig koordinator. Butt har jobbet i Uniteds akademi siden mars, og han har også vært assistent på U21-laget. Han var også en av Ryan Giggs’ assistenter da Giggs var manager på slutten av forrige sesong.

Som United-spiller på 90-tallet og tidlig 2000-tall vant han 15 trofeer.