– At vi ikke leder 3-0 til pause er jo utrolig

Det er liten tvil om at Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med oppgjøret mot Tottenham. Etter kampen hyller han målscoreren, midtbaneduoen og forteller hvorfor Tottenham ikke burde ha utlignet.

Det ble seier mot Tottenham for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, og det er en United-manager som mener at laget hans endelig får som fortjent som møter TV 2 etter kamp.

– Vi har hatt mange kamper som har lignet denne. Vi har spilt godt, vi har scoret, men så har vi sluppet inn mål og endt med uavgjort. Denne gangen klarte vi å snu den trenden og derfor vinne. Det er klart at det er veldig viktig for guttene, sier Solskjær til TV 2.

Hyller Rashford

United-manageren forteller at valget med å sette Rashford på venstrekant ikke først og fremst handlet om å utnytte svakhetene til Tottenhams høyreback Serge Aurier.

– Det handler mer om at det er en styrke for Rashford å være rettvendt og kunne utfordre spillere. Han er så god en-mot-en, med farten og teknikken sin. Han kan gå på innsiden og på utsiden. Feilvendt er han ikke like god.

ROSES: Marcus Rashford fikk fortjent heder fra sjefen etter en strålende kamp mot Tottenham.

– At vi ikke leder 3-0 til pause er jo egentlig utrolig. De har kvalitetsspillere, og vi la en plan, sier Solskjær før han fortsetter med å forklare hvorfor Tottenham ikke burde ha scoret sitt mål:

– For det første skal ikke Daniel James snu ryggen til innlegget når det kommer, og Harry Maguire må heade ballen vekk når det først gjør det. Fred og Ashley Young kan ikke gjøre det samme som vi gjorde mot Joshua King (i 0-1-tapet mot Bournemouth), men heldigvis var det ikke så mye annet de skapte.

– Det er klart at det er viktig for guttene å føle at det går den riktige veien. Vi kan snakke om det hele tiden når vi kommer med tilbakemeldinger på møtene vi har etter kamp. Men om det hadde blitt uavgjort hadde det ikke vært like enkelt, sier han og legger til at det selvfølgelig også er svært viktig for fansen.

Igjen tas ledelsen i klubben opp, men Solskjær snakker igjen bare i positivt ordelag om dem.

– Kommunikasjonen med ledelsen og Ed Woodward går hele tiden, og det er ikke på grunn av dem at jeg har grått hår sier United-manageren og ler lett før han sender et lite stikk til sin fars hårgener.

McTominay tilbake

Scott McTominay var tilbake fra start og viste alle United-supportere at de har hatt all grunn til å savne ham.

– Vi kan ikke skjule det faktum at han er en stor leder på banen. Han har en fysisk tilstedeværelse som vi ikke har uten ham. Han er en Manchester-gutt, og det er én ting som betyr noe for ham, og det er å vinne. Du ser at han får med seg andre, og med ham på banen kan Fred spille på en annen måte.

– Med unntak av to-tre småfeil syns jeg Fred var god i dag. Han blir bare bedre og bedre, og det har bare med Scott å gjøre.

STOR INNFLYTELSE: Som sin forgjenger er også Solskjær rask med å gi ros til Scott McTominay for hans prestasjoner.

Manchester City neste

Etter seieren mot Tottenham venter en enda vanskeligere oppgave når Solskjær skal ta med seg guttene sine til den andre siden av byen, hvor de skal møte Manchester City.

– Form går rett ut av vinduet i en slik kamp. Vi skal krige og jobbe på så godt vi kan, og vi vet at vi møter en Pep Guardiola som kan finne på ganske mye forskjellig. Han har hatt laget sitt i en del år nå, og han reagerer på det vi gjør. Så vi trenger mer tid for å komme i samme modus som ham, men han har som sagt vært der lenge og det er et godt lag.

– De (Manchester City) er et fantastisk godt lag, og det er morsomt å være trener på andre siden av banen mot sånne karer, sier Solskjær og sikter til Guardiola. 

GLEDER SEG: Bare noen dager etter kampen mot Tottenham er det duket for ny storkamp når United besøker byrival City.

– Vårt beste nivå er veldig høyt, og jeg syns vi er flinke til å finne taktiske innganger til de store kampene. Så har vi ikke vært like flinke mot lag som har lagt seg bakpå og forsvart seg, men det er noe vi er nødt til å bli bedre på. Det skal vi også bli, men nå venter City, og jeg regner ikke med at de legger seg bakpå, sier han med et glimt i øyet.

– De har den ekstra hviledagen som jo kan være litt dumt for oss, og det tok litt krefter den kampen her. Men, spillerne våre er unge, så de restitueres raskt.

Videre forteller Solskjær at han, etter kampen mot Tottenham, skal dele en «gullvinnerbrus» med Erling Moe, Trond Strande, Per Magne Misund og Børre Steensild fra trenerteamet i Molde. De har nylig mottatt gullet for Eliteserien 2019, og gjengen fra «rosenes» by skal være med på torsdagens United-trening.