Hva huskes best: 8-2 på Old Trafford eller Ryan Giggs soloscoring?

Lørdag ettermiddag møter to, historisk sett, bitre fiender når Arsène Wenger tar med seg sitt Arsenal til Old Trafford.

Wenger og hans mannskap har slitt med å vinne på Old Trafford de seneste tiårene, og har aldri slått José Mourinho før.

De to meritterte managerenes historie skaper en ekstra spenning før helgens møte.

Men hvilke møter mellom de to lagene huskes best bland United-fansen?

Her er en fin topp-fem-liste de fleste av dere husker, eller hvertfall har hørt om…

Eight past Szczesny

28.08.11, PL: United 8–2 Arsenal

Det er allerede drøyt fem år siden, men det føles som i går. Manchester United skulle forsvare ligatittelen og allerede i tredje serierunde kom et svekket Arsenal på besøk på Old Trafford.

Wesley Sneijder-overgangen hadde kanskje ikke gått i boks, men hva skulle vi med han når vi hadde Tom Cleverly og Anderson? I tillegg var Ashley Young blitt en del av laget…

Allerede til pause sto det 3-0 i favør United etter scoringer fra Danny Welbeck, Young og Wayne Rooney.

Daværende Arsenal-spiss Robin van Persie hadde bommet på straffe på stillingen 1-0, og United lekte med londonerne. Men allerede sekunder ut i førsteomgangen gav Theo Walcott bortelaget håp med sin redusering.

Det håpet forsvant imidlertid 20 minutter senere. Rooney scoret sitt andre for dagen, på frispark, før Nani chippet ballen over Wojciech Szczęsny til 5-1. Van Persie reduserte til 6-2 før Rooney sluttførte sitt hat-trick og Young scoret sitt andre.

Manchester United v Arsenal - Premier League

Giggs’ ikoniske scoring

14.04.99, FA-cup (semifinale): Arsenal 1–2 United

Noen av dere husker det godt, andre gikk kanskje fremdeles i barnehagen, mens noen av dere ikke en gang var født.

Likevel har dere mest sannsynlig sett det ikoniske bildet av Ryan Giggs som flekker av seg den hvite bortetrøya og blotter sin hårete brystkasse etter å ha sendt United til semifinalen med sin glitrende soloscoring på overtid mot Arsenal.

Det gikk mot slutten av Uniteds uforglemmelige treble-sesong i 1999. Sir Alex Fergusons menn trakk Arsenal i FA-cupens semifinale og spilte 0-0 i første kamp på Villa Park. Etter 90 minutter i omkampen samme sted sto det 1-1 og det så ut til gå til ekstraomganger.

Så fikk Giggs ballen på midtbanen, løp 60 meter og forbi fire mann før han smalt ballen opp i nettaket.

United gikk hele veien i FA-cupen etter å ha slått Newcastle 2-0 på Wembley, og vant klubbens første og eneste treble etter å ha vunnet seriegull, Champions League og hjemlig cup.

– Jeg kan fremdeles høre seiersbrølene deres…, fortalte Arsène Wenger i fjor.

Ryan Giggs of Manchester United

Fem mål før pause

25.02.01, PL: United 6–1 Arsenal

Det var ikke bare i 2011 United scoret fem mål på én omgang mot Arsenal. Ti år før gjorde United det samme, mot samme motstander, på samme arena.

Dwight Yorke scoret hat-trick i løpet av kempens første 22 minutter, før Roy Keane og Ole Gunnar Solskjær sørget for 5-1 til pause. Thierry Henry hadde scoret for borterlaget.

Teddy Sheringhams 6-1-scoring gjorde ydmykelsen komplett for Wenger og co.

United sikret seg klubbens 14. ligatittel den sesongen.

GettyImages-976320

Tunnelbråket

01.02.05, PL: Arsenal 2-4 United

Omtrent nøyaktig fire år senere, forløp nok en historisk kamp mot Arsenal. Denne gang på Highbury. Manchester United vant 4-2 etter scoringer av Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo (2) og John O’Shea, men det er ikke målene, eller Mikael Silvestres røde kort, kampen huskes best for.

Det var nemlig det som skjedde allerede før kampstart, nærmere bestemt i tunnelen ved innmarsj, en husker best. Patrick Vieira og Roy Keane kranglet så mye at de måtte skilles fra hverandre.

– Da vi skulle gå ut til kampstart hadde jeg glemt kapteinsbindet og da jeg kom tilbake igjen så jeg deg [Vieira] diskutere med Gary [Neville] og en eller to andre, sa Keane i en tv-innspilling som involverte han og Vieira i 2013.

Keane likte nemlig ikke at Vieira pirket på lagets svakeste ledd – slik Keane oppfattet det.

– Jeg tenkte at du plaget vår svakeste ledd, så det var det som irriterte meg, det var to eller tre av dere som ertet Gary.

keanevieira

– We’re going to Italy!

05.05.09, CL (semifinale): Arsenal 0-4 United (0-3 sammenlagt)

Det gikk mot sesongslutt, sommeren var på vei, men 5. mai møttes to lag som hadde én ting til felles: Begge ville til sin andre Champions League-finale på kort tid.

Arsenal hadde tapt finalen mot Barcelona tre år i forveien, mens United hadde vunnet troféet etter å ha beseiret Chelsea året før.

United ledet 1-0 etter første mløtet på Old Trafford, og vinneren sammenlagt etter kampen på Emirates ville møte Barcelona i finalen.

Ji-Sung Park, Cristiano Ronaldo (2) sørget for lekestue på Emirates og nord-londonerne måtte se seg slått på hjemmebane for første gang i Champions League den sesongen.

Etter kampen runget «We’re going to Italy» over Emirates…

Dessverre endte det som kjent med tap for Barcelona i Roma noen uker senere.

RIO-JUBEL: Arsenals hjemmebane Emirates Stadium har gitt United-fansen mange gode minner. Her jubler Rio Ferdinand over seieren i Champions League-semifinalen i 2009.