Holder liv i samarbeidet

Royal Antwerp-sjef Hasselbaink har sansen for samarbeidsavtalen klubben har med United.

Publisert Sist oppdatert

Mange husker kanskje Jimmy Floyd Hasselbaink best fra tiden i Chelsea, der han var fra 2000 til 2004, andre husker han kanskje best fra Leeds United, Middlesbrough, Charlton eller til og med Cardiff. Både for Leeds og for Chelsea ble han Premier Leagues toppscorer. De siste årene har han vært en del av Nottingham Forests trenerapparat, men i mai ble nederlenderen ansatt som ny manager for Royal Antwerp på det belgiske nivå to.

Men det betyr ikke at alle hans bånd til engelsk fotball er borte. Royal Antwerp samarbeider med Manchester United, og nå sist har Davide Petrucci gått dit på lån.

inni_sak_sir_alex_og_jonny_evans
Jonny Evans ble sendt til Royal Antwerp av Ferguson.

– Han er en ekstremt talentfull fotballspiller. Han er en god midtbanespiller, er svært god teknisk, og han spilte i 70 minutter i sin første kamp og gjorde det virkelig godt. Han kommer til å bli en stor ressurs for laget vårt, skryter Hasselbaink i et intervju med MUTV. Petrucci har spilt én kamp til for Royal Antwerp etter intervjuet ble gjennomført, en kamp der det ble tap.

Spillere som John O’Shea, Darron Gibson, Jonny Evans og Ryan Shawcross er bare noen av spillerne som har vært utlånt til den belgiske klubben, og Hasselbaink har sansen for samarbeidet.

– Jeg jobber for Antwerp, og de vil beholde den koblingen, og jeg kommer til å gjennomføre det. Jeg kommer til å hente unggutter over fra Manchester United til oss fordi jeg a) tror det er bra for samarbeidet, og b) tror det er bra for laget mitt også. Det er alltid godt å gi unge spillere sjansen til å få spilletid.

Manchester United Training Session In Shanghai
Davide Petrucci er den foreløpig siste United-spilleren som har blitt sendt til Belgia.

– Tidligere har vi hatt mange Manchester United-spillere her, Danny Higginbotham (som hadde et opphold i Forest mens Hasselbaink var der, journ.anm.) og flere andre. Når en hører med dem, så har de dratt god nytte av å komme over her for å stå på egne ben og for å spille kamper. Jeg tror det er en god ting.

Ikke alle som har blitt sendt til Belgia har vært en like stor suksess, men Hasselbaink har gjort hjemmeleksen sin før han hentet Petrucci.

– Jeg hadde sett flere DVD-er om han, og sett hvordan han spiller og hvordan han liker å spille. Jeg snakket med ham før han kom her, og jeg snakket med Warren Joyce om ham ved flere anledninger. Han er min type spiller – en kreativ midtbanespiller som kan spille fri spissene, og som kan skape noe for seg selv også. Jeg liker den type spillere, avslutter nederlenderen.

Powered by Labrador CMS