Grant med keeperspøk, tap for Mourinho

Her samler vi ukas notiser som er relevante for United.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 12. september


Tap for Tottenham

José Mourinhos Tottenham gikk søndag på et hjemmetap mot Carlo Ancelottis Everton.

Dominic Calvert-Lewin headet inn kampens eneste mål.

I den andre søndagskampen vant Leicester 3-0 borte mot West Bromwich.

Grant spøkte om keepersituasjonen

Lee Grant er fullt klar over at han neppe er særlig aktuell for spilletid utenom i eventuelle helt spesielle situasjoner, men kan i det minste spøke om statusen sin, og alle keeperne foran ham i køen.

Det er ventet å bli en helt annen konkurranse om keeperplassen denne sesongen, med Dean Henderson tilbake for å utfordre David de Gea om plassen, i tillegg til at Sergio Romero også fortsatt er i klubben.

Grant roste først Henderson og De Gea, før han spøkefullt la til:

– Og så har jeg har nullen i dag, og har gjort sjefens jobb enda vanskeligere neste uke.

Grant spilte det siste kvarteret av treningskampen mot Aston Villa, men hadde ikke så mye å gjøre.

Ny Greenwood-beklagelse

Mason Greenwood ble sendt hjem fra landslaget etter brudd på smittevernsprotokollene, noe han beklaget, og han har nå kommet med en ny beklagelse etter at The Sun publiserte bilder (som ikke er fra den siste uka) av Greenwood som inhalerte lystgass, noe som skal ha blitt et vanligere rusmiddel på ungdomsfester de siste årene.

– Jeg vil sterkt oppfordre andre til å ikke følge mitt eksempel, sier Greenwood.

– Jeg har nå blitt klar over helserisikoen assosiert med dette, og aksepterer at bare det å prøve det, slik som det ble vist på disse gamle bildene, var dårlig dømmekraft fra min side.

– Som 18-åring lærer jeg hele tiden. Denne uka har jeg også lært at jeg vil bli vurdert etter en høyere standard på grunn av min fotballkarriere, og jeg må respektere det i fremtiden. Jeg er fast bestemt på å tilbakebetale tilliten som har blitt vist meg av manageren min og trenerne.

Lørdag 12. september


God start for «topp fire»-rivalene

Selv om Uniteds Premier League-eventyr ikke starter før 19. september, ble ligaen sparket i gang lørdag. Flere av de antatt sterkeste lagene var i aksjon, og både Arsenal og Liverpool fikk gode begynnelser på sine sesonger.

«The Gunners» fikk æren av å starte sesongen da de gjestet Fulham, og Mikel Artetas menn fikk en god opplevelse på Craven Cottage. Etter at Fulham kom til enkelte farligheter i starten, tok Arsenal over etter Alexandre Lacazettes ledermål. Den ledelsen tok de med seg inn i pausen, og etter pause doblet midtstopper Gabriel Magalhaes etter en corner. Magalhaes ble lenge lenket til United gjennom sommeren, men endte altså opp i Nord-London.

Til slutt åpnet fjorårets toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang sesongens målkonto, og satte 3-0 og spikeren i Fulham-kista.

Liverpool fikk ikke en like lett reise mot tre poeng da de tok imot nyopprykkede Leeds på Anfield. Mohamed Salah ga vertene en tidlig ledelse, men Jack Harrison utliknet før kvarteret var spilt. Deretter tok Van Dijk ledelsen på ny, før Patrick Bamford utliknet etter halvtimen. Så gikk det ikke mange minuttene før Salah scoret sitt andre, og 3-2.

Det resultatet sto til pause, og kampen var like jevn etter midtpunktet. Midt i andre omgang scoret Mateusz Klich 3-3, og det så lenge ut til at foregående sesongs Championship-mester ville stjele poeng fra regjerende Premier League-mester. Slik gikk det likevel ikke. Få minutter før slutt fikk Liverpool straffespark, og fra elleve meter satte Mohamed Salah sitt hat-trick og sikret dermed tre poeng for scouserne.

Crystal Palace spilte også mot Southampton i en kamp som begynte 16:00. Det oppgjøret vant londonerne etter scoring av tidligere United-spiller Wilfried Zaha.

Kovar starter i serieåpningen

United-keeper Matej Kovar er på utlån hos League One-klubben Swindon Town. De sesongåpner lørdag 16:00 mot Rochdale, og der får Kovar tillit fra start.

Tsjekkeren har allerede spilt en tellende kamp for «The Robins», i ligacuptapet mot Charlton. Det endte med 3-1-tap, men 20-åringen gjorde ingen dårlig figur av den grunn. Les mer om den kampen her.

For øvrig starter Dylan Levitt Charltons kamp mot Crewe Alexandra på benken.

Se Chong latterliggjøre lagkameraten på trening

Tahith Chong har hatt en lovende start på utlånet til Werder Bremen. I løpet av tyskernes treningskamper har han tegnet seg på scoringslisten flere ganger, og absolutt vist seg fra sin beste side.

I kveld kommer nederlenderens første mulighet til å få spilletid i en tellende kamp. 20:45 møter nemlig Bremen Carl Zeiss Jena i cupen.

Før den tid har 20-åringen rukket å lure en av lagkameratene sine trill rundt på trening. Se klippet fra Bremens Twitter-konto under.

Fredag 11. september


Hør den nye Premier League-hymnen

Her kan du høre den nye hymnen som vil bli spilt før hver Premier League-kamp denne sesongen.

U18-kampen mot Liverpool utsatt

Lørdag skulle Uniteds U18-lag møte Liverpool i sesongåpningen, i en kamp som skulle ha blitt sendt på MUTV. Nå skriver MEN-journalist Samuel Luckhurst at kampen er utsatt. Grunnen til dette er uklar, men problemet skal ligge hos Liverpool, og ikke United.

– Evra og Keane får roller i Sky-produksjon

Daily Mail skriver at Patrice Evra og Roy Keane danner et nytt team av fotballeksperter sammen med tidligere Aston Villa- og Manchester City-spiller Micah Richards i fotballprogrammet Soccer Saturday. Tidligere i sommer ble det klart at Sky ville bytte ekspertpanel i programmet, og kanalen sendte Matt Le Tissier, Phil Thompson og Charlie Nicholas på dør.

Konseptet kan beskrives som noe som tilsvarer FotballXtra. Tidligere har blant andre United-legende George Best sittet som ekspert i programmet.

Gary Neville fortsetter også som ekspert i kanalen.

BBC: – Premier League ber myndighetene om å få publikum tilbake

BBC-journalist Dan Roan skriver at Premier League har skrevet til den britiske regjeringen og oppfordret om at supportere skal få lov til å komme tilbake til stadion fra neste uke av, som opprinnelig planlagt.

Tidligere denne uken ble det klart at denne planen sannsynligvis utsettes.

I en uttalelse sier Premier League at de vil avstå fra å bruke sine kamper som testarrangementer før minimum 1000 tilskuere er tillatt på stadion.

Ifølge Associated Press’ Rob Harris, har ligaen skrevet til regjeringen for å «uttrykke sin bekymring over avgjørelsene som er tatt for å begrense og potensielt utsette» supporternes gjenkomst til stadion.

Torsdag 10. september


Spiller med «No room for racism» på drakten neste sesong

Etter et møte mellom kapteinene fra de 20 Premier League-klubbene onsdag, ble det klart at samtlige lag vil ha «No room for racism»-logoen på draktene sine gjennom kommende sesong. «No room for racism» er Premier Leagues kampanje mot rasisme.

Etter restarten i sommer spilte klubbene med «Black lives matter» på ermet, men dette vil nå erstattes med «No room for racism».

Ligaen vil også fortsette å støtte spillere og dommere som vil knele før kampstart for å markere motstand mot rasisme.

Press møtte Sir Alex Ferguson

I går ble både Tobin Heath og Christen Press United-spillere.

Press har vært i England noen ganger før, blant annet gjennom sin ambassadørrolle i den ideelle organisasjonen Grassroots Soccer. De arrangerer årlig en gallamiddag i forbindelse med verdens AIDS-dag, og i 2019 fikk Press møte Sir Alex Ferguson (som ofte har vært til stede) på dette arrangementet. Det er selvsagt mulig at de har møtt hverandre på arrangementet tidligere også, siden begge har vært til stede flere ganger.

Mon tro om Ferguson la inn et godt ord for United til (Arsenal-supporteren) Press?

Se en video med intervju av Ferguson og Press her.

PS. Tobin Heath og Christen Press har begge fått draktnummer nå. Press skal spille med draktnummer 24 i United, mens Heath skal spille med draktnummer 77.

Onsdag 9. september


Alle septemberkampene vises på TV

Onsdag ble det klart at norske TV 2 vil kunne vise alle Premier League-kampene som spilles i september måned. Disse sendes i hovedsak på TV 2 Sumo eller TV 2 Sport Premium, mens en kamp per runde vil sendes på TV 2 Sport 1. Dette har i utgangspunktet ingen innvirkning på Uniteds kamper, ettersom de uansett ville blitt sendt på TV.

Rashford, Maguire og kompani med ny landskamp

Onsdag kunngjør det engelske herrelandslaget at de har planlagt en landskamp mot New Zealand. Treningskampen finner sted 12. november, og dermed vil England spille tre landskamper i de neste to landslagspausene, i stedet for de vante to. Så får vi håpe at den ekstra kampen gir spillere som Dean Henderson og Mason Greenwood muligheten til å få flere minutter for landet sitt.

U23-laget herjer i EFL Trophy

Onsdag kveld møtte Neil Woods gutter Salford i EFL Trophy. Wood er egentlig trenger for U23-laget til United, men turneringens regler gjør at laget effektivt sett nærmest er et U21-lag, uten at det påvirker spillermaterialet altfor mye.

Oppgjøret er første kamp i turneringen for begge lag, og cupen spilles med gruppespill.

Kanskje den mest profilerte spilleren for United i kveld, er James Garner. 19-åringen fikk blant annet tre kamper fra start i Europa League foregående sesong.

Kampen begynnte 20:45 skandinavisk tid. Kampen ble streamet gjennom Salfords nettside, og tilgang kostet syv pund.

Les om kampen her.

 

Alex Greenwood til Manchester City

Det har vært ventet i noen måneder nå, og onsdag ettermiddag kom omsider bekreftelsen: Alex Greenwood er klar for Manchester City.

Greenwood var kaptein for United i opprykkssesongen 2018/19, og ble også kåret til sesongens beste spiller.

Det ble med den ene sesongen i United for scouseren, som signerte for Lyon sist sommer. I Lyon ble hun aldri fast, men hun var med på å vinne Champions League, og kom også innpå helt på slutten av finalen.

City har også signert Lyon-høyreback Lucy Bronze, anerkjent som en av verdens beste spillere, så det blir nok ikke lett å hamle opp med City denne sesongen heller.

Greenwood kommer neppe til å få en heltemottakelse av Uniteds Barmy Army neste gang City kommer til Leigh Sports Village, til tross for den gode jobben hun gjorde i 2018/19.

Noah Solskjær signerte profesjonell kontrakt med Kristiansund

Onsdag formiddag bekreftet Kristiansund Ballklubb at Noah Solskjær, Ole Gunnar Solskjærs eldste sønn, har signert profesjonell kontrakt med klubben.

Noah har trent jevnlig med Kristiansunds førstelag siden sommeren 2019, da han også var på banen for Kristiansund under treningskampen mot Manchester United, og har ifølge KBK vist tegn i sommer til at han kan forsvare en plass i førstelagstroppen.

– Nå blir det artig å trene sammen med guttene hver dag, og jeg håper på å få spille noen kamper, sa hovedpersonen selv, ifølge nettstedet til Kristiansund BK.

– Noah har trent godt, vært tålmodig og ventet på sin sjanse, og det blir spennende å følge utviklingen hans det neste året, siteres sportslig leder Kenneth A. Leren på.

Tirsdag 8. september


Ny klubb for Rafael

Tidligere United-spiller Rafael har signert for tyrkiske Istanbul Basaksehir. Brasilianeren drar dermed fra Lyon, og en klubb som kom til semifinalen i Champions League denne sesongen. Vi ønsker vår tidligere høyreback lykke til i ny klubb!

Millie Turner har signert ny kontrakt

Tidligere tirsdag ble Millie Turner tatt ut i den engelske landslagstroppen for første gang. Senere på ettermiddagen samme dag signerte forsvarsspilleren ny kontrakt med United. Den nye kontrakten strekker seg ut 2021/22-sesongen og klubben har også muligheten til å forlenge med ytterligere ett år.

I kampen mot Chelsea i helgen ble Turner den første spilleren som rundet 50 kamper for Uniteds kvinnelag.

Fire United-spillere tatt ut til landslagssamling

Manchester Uniteds kvinnelag startet sesongen solid med 1-1 mot den regjerende mester Chelsea.

Nå har fire United-spillere fått plass i Phil Nevilles 30-mannstropp til landslagssamlingen på St. George’s Park senere i september.

Abbie McManus har vært med tidligere også, men nå er også stopperkollega Millie Turner, Ella Toone og kaptein Katie Zelem med for første gang.

Terminlister for U23-laget og U18-laget

Foreløpige terminlister er ute for både U23-laget og U18-laget, og begge lagenes første hjemmekamp blir mot Liverpool.

U18-laget starter mot Liverpool kommende lørdag, mens U23-laget før Liverpool-kampen skal spille borte mot Leicester kommende mandag.

I tillegg skal et såkalt U21-lag, i praksis samme mannskap som U23-laget, starte sesongen ved å møte Salford City på bortebane i EFL Trophy onsdag kveld.

Se hele den foreløpige U23/U21-terminlista her, og U18-terminlista her.

Vi kommer etter hvert til å oppdatere våre terminlistesider med kampprogrammene for 2020/21-sesongen.

Mandag 7. september


Ny klubb for Mollie Green

Forrige uke kunne vi melde at Mollie Green og United skilte lag, og vi nevnte da også i artikkelen at det var ventet at Green skulle bli Birmingham-spiller.

Mandag ble det bekreftet at Green har signert for Brum.

Der får hun samme manager som da hun var utlånt til Sheffield United i vår, siden Birmingham har hentet Sheffield United-sjef Carla Ward.