Reddet poeng mot den regjerende mesteren i serieåpningen

KAMPREFERAT: Solid start på sesongen av United.

Manchester United startet sesongen med et godt uavgjortresultat mot den regjerende mester Chelsea på Leigh Sports Village.

Chelsea, med verdensklassespisser som Sam Kerr og Pernille Harder i klubben, tok ledelsen ved nevnte Kerr, men Leah Galton utlignet med litt over ti minutter igjen etter et godt United-angrep.

I fjor klarte ikke United å ta poeng mot noen av de såkalte tre store – Chelsea, City og Arsenal – så dette må sies å ha vært en god start for Casey Stoneys lag.

GALTON REDDET POENG: Mye takket være Jackie Groenen, som manager Casey Stoney utelot fra startelleveren.

Chelsea tok ledelsen

United kom til den første avslutningen da Jane Ross skjøt like utenfor fra distanse i kampens femte minutt. Kort tid etterpå kom også Leah Galton seg til et innlegg som kunne blitt farlig, men som ble for høyt, og United viste at de hadde ambisjoner mot favoritten.

Dessverre er det en grunn til at Chelsea var kjempefavoritter, og det var bortelaget som tok ledelsen.

Chelsea hadde etter hvert kommet seg til noen skuddforsøk, fra blant andre Sam Kerr og Guro Reiten, og etter litt over halvspilt førsteomgang fikk de slått inn fra høyre, og inne i feltet kjempet Sam Kerr og Kirsty Smith mot hverandre, og ballen havnet i nettet – hvem som egentlig var sist på den var ikke så enkelt å se, men Chelsea var i alle fall i ledelsen.

Flere store sjanser

United slet i minuttene etter at Chelsea gikk i ledelsen, og Emma Hayes’ lag kom seg til flere nye sjanser, stort sett for Sam Kerr.

Kerr satte ballen i mål på nytt, men ble heldigvis avblåst for offside, og australieren fikk også en sjanse da vanligvis så solide Millie Turner rotet til en enkel pasning.

United klarte uansett å ri det av, og like før pause hadde Leah Galton en brukbar mulighet for United da hun headet i tverrliggeren etter et Kirsty Hanson-innlegg – men kanskje ville Carly Telford reddet den om den hadde vært på vei mot nettet.

UTLIGNET NESTEN: Men senere kom målet for Leah Galton.

Batlle med god debut

Sam Kerr hadde en kjempesjanse kort tid etter pause, og kunne fort lagt på til 2-0 for de blå, men egentlig startet United andreomgangen på en veldig god måte, med en del brukbare angrep.

Chelsea ble presset tilbake de første ti minuttene av omgangen, men uten å klare å overliste Telford i Chelsea-målet.

Debutant Ona Batlle spilte godt, og var kanskje Uniteds største lyspunkt frem til hun ble byttet ut.

Det er ingen tvil om at hun har mye tempo og offensive gener i kroppen, og spanjolen gjorde mye bra defensivt også, selv om hun fortsatt er litt uferdig.

GOD: Ona Batlle.

United-utligning

United-overtaket roet seg ned, men mot slutten begynte United å ta over igjen, og med litt over ti minutter igjen kom utligningen.

Jackie Groenen hadde kommet inn for Kirsty Hanson på høyrekanten, og nederlenderen kom seg fri og slo perfekt inn mot bakerste stolpe.

Der dukket Leah Galton opp og satte ballen i det åpne målet. 1-1!

Begge lagene kom seg til noen sjanser på slutten, og Chelsea var nok nærmest vinnermålet, men det endte 1-1 på Leigh Sports Village.

Dermed har United fått en høyst respektabel start på sesongen.

Women’s Super League

Mål: 0-1 Sam Kerr (25.), 1-1 Leah Galton (79.).

Manchester United: Mary Earps – Kirsty Smith, Abbie McManus, Millie Turner, Ona Batlle (Lotta Ökvist, 74.) – Hayley Ladd, Katie Zelem (C), Ella Toone – Kirsty Hanson (Jackie Groenen, 53.), Jane Ross, Leah Galton.
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Amy Turner.

Liveoppdatering:

1: Kampen er i gang!

25: MÅL. Chelsea i ledelsen. Sam Kerr scorer etter et lavt innlegg fra høyre, eller var det et selvmål fra Kirsty Smith? Vanskelig å se på reprisen også.

29: Ballen ligger i mål igjen, men denne gangen ble Kerr avblåst for offside. Stor sjanse til Kerr igjen rett etterpå etter en svak Millie Turner-pasning.

PAUSE. Det siste som skjedde i førsteomgangen var at Leah Galton headet i tverrliggeren, men det står 1-0 til Chelsea.

46: Kampen er i gang igjen. Ingen United-bytter.

53: BYTTE: Jackie Groenen kommer inn for Kirsty Hanson, som ser ut som om han har fått en liten smell også. Ella Toone med bra skudd rett etterpå som keeper Telford må slå over. United presser Chelsea tilbake i denne perioden.

60: BYTTE: Lauren James inn for Jane Ross.

74: BYTTE: Lotta Ökvist kommer inn for Ona Batlle. Batlle har vært meget god.

77: Utrolig sjanse for Chelseas Cuthbert, men Mary Earps gjør en viktig redning.

79: MÅL! Leah Galton utligner for United! Setter ballen i det tomme målet etter forarbeid fra innbytter Jackie Groenen.

90: Det er lagt til fire minutter.