Kan bli tilskuere på Old Trafford i oktober

Går alt etter planen, kan det være tilskuere på tribunen igjen i engelsk fotball fra høsten av.

Siden lockdownen begynte i Storbritannia, har det ikke vært tilskuere ved idrettsarrangementer. Nå skal myndighetene arbeide for å få supporterne tilbake på tribunene.

Les også: (+) Slik blir resten av United-sommeren

Cricket, hesteløp og snooker først ut

Britiske myndigheter informerte om avgjørelsen fredag.

Fra og med 26. juli vil det bli testet om det lar seg gjøre å ha tilskuere ved forskjellige idrettsarrangementer. Den første av disse testene vil være en cricket-kamp. Senere vil også hesteløp og snookerturneringer være gjenstand for prøveprosjektet.

Det skriver The Times.

Det britiske kulturdepartementet uttaler at også flere idretter vil oppleve testarrangementer, før publikum igjen kan returnere til stadionene i større grad fra høsten av.

– Arrangementene har blitt håndplukket for å representere et mangfold av sporter, og både innendørs- og utendørs miljøer. Det kommer også sannsynligvis til å bli flere testarrangementer i andre idretter, for å forberede en full og sosialt distansert retur for publikum fra og med 1. oktober 2020, sier departementet.

SAVNER SUPPORTERE: Kanskje hadde United klart å holde unna mot Southampton med supportere i ryggen på stadion.

Kan være tilbake til fjerde serierunde

Dermed kan det se ut som at bare den første måneden i neste sesongs Premier League blir uten publikum.

Ifølge Goal, ønsker klubbene i ligaen å starte den nye ligasesongen 12. september. Det vil gi United tre uker hvile, skulle Ole Gunnar Solskjærs menn ta seg hele veien til finalen i Europa League.

Med publikum på tribunene 1. oktober, er det realistisk at bare de tre første ligarundene vil finne sted uten publikum, forutsatt at alt går som planlagt under testarrangementene, og at pandemien ikke blomstrer opp igjen i mellomtiden.

Nå jobber klubbene blant annet med å finne ut hvordan de skal fordele billettene på en rettferdig måte, hvordan tilskuerne skal plasseres, og om fans vil akseptere å oppgi informasjon om egen helse. Det skriver Daily Mail.

I Norge har lagene hatt tillatelse til å ha 200 supportere på stadion siden seriestart.