Evra-«comeback» og Liverpool-tap

Her samler vi ukas notiser som er relevante for United.

Les også: Forrige ukes notiser

Lørdag 29. august


Arsenal slo Liverpool i Community Shield

Det ble 1-1 mellom Arsenal og Liverpool i Community Shield, og dermed var det en straffesparkkonkurranse som ble avgjørende på Wembley.

Der traff Arsenal bedre enn Liverpool.

Jürgen Klopp byttet inn Rhian Brewster for å ta straffespark, men Brewster endte opp som den eneste som bommet i straffekonkurransen.

I kvinnenes Community Shield tidligere på dagen vant Chelsea 2-0 mot Manchester City.

«Comeback» for Patrice Evra

Det er alltid trivelig å se Patrice Evra på en fotballbane, og han var i dag i aksjon for Brentham FC, et lag som spiller i Middlesex County Premier League – på nivå elleve i det engelske ligasystemet!

Evra skal angivelig representere de i noen få kamper.

Vi har vel følelsen av at det neppe blir noe seriøst comeback på 39-åringen av den grunn!

 

Fredag 28. august


Det kan likevel bli fem innbytter i Premier League

Det ble opprinnelig ikke flertall for fem innbyttere for hvert lag i hver kamp i Premier League kommende sesong, men nå meldes det at klubbene skal ha en ny avstemning om dette 3. september.

United U18 vant igjen

Uniteds U18-lag skal ha slått Birminghams U18-lag 3-0 fredag. Det er ikke altfor mye fra selve kampene som er kjent, men 15 år gamle Danny Kavanagh både scoret og hadde målgivende etter sitt innhopp for Neil Ryans U18-lag.

16 år gamle Omari Forson og 17 år gamle Zidane Iqbal scoret de to andre målene i treningskampen.

U23-kamp på MUTV og YouTube

Det er lenge siden vi har hatt mulighet til å se Uniteds unggutter i aksjon, men på lørdag er den ventetiden over.

I MUTVs program for lørdagen står nemlig U23-lagets treningskamp borte mot Huddersfield.

Neil Woods gutter skal i aksjon klokka 16.00 skandinavisk tid, og sendingen på MUTV starter 15.45. Vi her på united.no kommer selvsagt også til å følge med på kampen.

Kampen kan også sees på YouTube.

Torsdag 27. august


Lik funnet nært Uniteds treningsanlegg

Daily Star skriver at det har blitt funnet en død mann i 20-årene nært Uniteds treningsanlegg på Carrington. Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt, og det er heller ingen grunn til å tro at mannen er tilknyttet klubben.

Tilbake på landslaget

Anthony Martial er tatt ut i den franske landslagstroppen etter storspill for Manchester United de siste månedene. Det er første gangen Martial er med i Didier Deschamps tropp siden mars 2018. 

Frankrike skal møte Sverige 5. september og Kroatia 8. september i Nations League, i en gruppe som også inkluderer Bruno Fernandes sitt Portugal.

Onsdag 26. august


Arrangerer treningskamp med tilskuere

Tidligere har vi skrevet at tilskuerne kan være tilbake på Premier League-stadioner i oktober. Før den tid ville engelske myndigheter arrangere testarrangementer for å finne ut hvordan man på best og sikrest mulig måte kunne gjennomføre dette. Planen fikk seg derimot et tilbakeslag da flere av disse arrangementene ble avlyst, som følge av økende smittetall rundt månedsskiftet juli/august.

Nå skriver The Mirror at testarrangementene er klare til å begynne igjen, og at fotball nå er del av programmet. Under Brightons treningskamp mot Chelsea lørdag, skal 2.500 supportere få plass på tribunene på Amex-stadium. I tillegg skal også Women’s Super League-kampen mellom West Ham og Arsenal spilles for en begrenset mengde publikum.

Planen skal fortsatt være å gjenåpne for tilskuere på stadioner rundt om i England fra og med 1. oktober.

Tre United-spillere i «Årets stall» i Europa League

UEFA har kåret hvilke 23 spillere som har gjort det best i 2019/20-versjonen av europaligaen. Der får United med tre spillere. Spillerne det er snakk om er Bruno Fernandes, Marcus Rashford og Fred.

United kom seg til semifinale i turneringen, men der ble Sevilla for sterke. Spanjolene gikk deretter hen og vant finalen. Dermed er det kanskje ingen overraskelse at laget fra Andalucía får flest spillere med i stallen, med sine syv.

Tidligere United-spiss Romelu Lukaku kom også med blant de utvalgte 23.

Les også: Fernandes ble toppscorer i Europa League

Ransofferet vil invitere Lindelöf på lunsj

Mandag skrev vi om at Victor Lindelöf på imponerende vis stoppet en vesketyv i Västerås.

United-stopperen løp etter den syklende vesketyven, og klarte både å stoppe ham og å holde ham nede til politiet kom.

Ransofferet Kerstin, en 90 år gammel kvinne, har uttrykt sin takknemlighet i et intervju med Aftonbladet.

– Han var utrolig. Han sprang over broer og murer.

Hun ble videre spurt om hun kjente igjen helten sin.

– Ikke da, men jeg fikk høre at det var Victor, fotballspilleren. Det viste at han hadde fantastisk styrke og form.

– Men jeg skulle gjerne få tak i Victor og takke ham. Jeg vil tilby lunsj.

Tirsdag 25. august


Martial holder formen ved like

Selv om United-spillerne nå har feire ligger ikke Anthony Martial på latsiden.

McTominay med i Skottland-troppen

Ikke så veldig overraskende.

Ex-red til Blackpool

Alex Fojticek, som ble frigitt av United i sommer, har funnet seg en ny klubb. Han har signert en ettårskontrakt med Blackpool.

James og Levitt i landslagstroppen

Både Daniel James og Dylan Levitt har blitt tatt ut i Ryan Giggs’ landslagstropp til kampene mot Finland og Bulgaria.

TV-kamp for United-kvinnene

Uniteds serieåpning mot Chelsea, den regjerende mester, skal vises på BT Sport 1. Vi går ut fra at det også betyr at den kan bli sendt på TV i Norge.

Kamptidspunktet er 15.30 (skandinavisk tid) søndag 6. september.

Forandringer i U23-lagets forberedelser

Klubben bekrefter at treningskampene mot Macclesfield (denne fredagen) og Doncaster (1. september) har blitt utsatt, men kommende lørdag skal de nå møte Huddersfield på John Smith’s Stadium.

I ettermiddag spiller de mot Stokes U23-lag, og i helga møtte en Morecambe. Resultatet der skal ha blitt 1-1, og Ethan Galbraith scoret Uniteds mål.

24 år siden debutscoringen

I dag er det 24 år siden United-manager Ole Gunnar Solskjær debuterte for Manchester United.

Han var hentet inn billig fra Molde, og skulle få god tid på seg, men Ole Gunnar Solskjær overbeviste såpass på trening og for reservelaget at han raskt ble et alternativ for A-laget også.

I hjemmekampen mot Blackburn, 1996/97-sesongens tredje ligakamp, var Kristiansund-gutten på benken, og United fikk problemer mot Henning Berg & co.

Paul Warhurst ga Blackburn ledelsen, før Jordi Cruyff utlignet. Så scoret en nordmann noen minutter etter pause, men det var dessverre ikke Solskjær (som fortsatt satt på benken) eller Ronny Johnsen, for det var Lars Bohinen som sendte Rovers i føringen igjen.

Da var det på tide å få inn Ole Gunnar Solskjær, og han takket for tilliten på strålende vis etter bare noen minutter på banen. Jordi Cruyff stusset ballen gjennom til Solskjær, som fikk sitt første skudd reddet av Tim Flowers, men nyesigneringen dunket inn returen.

Senere ble det ytterligere 125 mål for United – inkludert et nokså viktig mål på Camp Nou i 1999.

Mandag 24. august


Ramazani har funnet seg ny klubb

Largie Ramazani ble tilbudt ny kontrakt av United i sommer, men valgte å takke nei. 19-åringen har nå signert for spanske UD Almería. Ramazani fikk debuten av Solskjær mot Astana i Europa League denne sesongen, men det ble også den eneste kampen for førstelaget. Vi ønsker Largie lykke til videre!

Én omgang på Chong

Tahith Chong spilte de 45 første minuttene for Werder Bremen mot Austria Lustenau. Tyskerne gikk til pause med 2-0, uten at United-spilleren var involvert i noen av scoringene.

Fernandes på landslaget

Ikke akkurat overraskende er Bruno Fernandes tatt ut i landslagstroppen til Fernando Santos. Portugal møter Sverige og Kroatia.

Ferdinand festet hardt i Moskva

I forbindelse med søndagens Champions League-finale i Lisboa fortalte Rio Ferdinand hvordan han feiret seieren mot Chelsea i Moskva i 2008.

– Jeg husker ikke alt, det var såpass. Jeg tror aldri jeg har drukket så mye alkohol, sa Ferdinand på BT Sport.

– Jeg drakk om kapp med med en supporter som hadde kommet seg inn på festen, og jeg drakk ham under bordet.

– Det endte med at jeg dusjet med dressen jeg hadde på meg i Moskva, og jeg mistet nesten flyet hjem.

Wayne Rooney uttalte seg for øvrig også i forbindelse med finalen. Ikke om Moskva, men om Liverpool-aktuelle Thiago Alcantara.

– Han var på vei til United i 2013 og er koblet til Liverpool nå. Han er en av verdens beste midtbanespillere, og jeg håper bare han ikke ender i Liverpool, skrev Rooney i The Sunday Times.