Uniteds unggutter herjet – vant 6-0

Det var duket for cupkamp da Salford City tok imot Neil Woods menn onsdag kveld.

Wood er i utgangspunktet trener for Uniteds U23-lag, men på grunn av reglene i (seniorturneringen) EFL Trophy ble laget effektivt sett et U21-lag, uten at dette påvirket spillermaterialet noe særlig.

Og det påvirket i alle fall ikke prestasjonen. Ungguttene var nemlig i storslag på Peninsula Stadium.

Etter åtte minutter fikk Hannibal Mejbri ballen rundt sekstenmeterstreken. Han dro den med seg inn i feltet, før han sendte United i føringen med et kremmerhus, bare åtte minutter inn i kampen.

AKTIVUM: 17 år gamle Hannibal Mejbri var mye involvert i Uniteds 6-0-seier.

Arnau Puigmal doblet ledelsen etter 29 minutter med en kontant avslutning, etter et innlegg fra svenske Anthony Elanga.

Dermed ledet Woods gutter komfortabelt 2-0 til pause, og mer komfortabelt skulle det bli.

Mark Helm headet inn 3-0 etter en Mejbri-dødball, før Charlie McCann avsluttet på nydelig vis for å gjøre det til 4-0. Mark Helm scoret deretter sitt andre og Uniteds femte etter et Garner-innlegg, før svenske Elanga scoret 6-0, som ble kveldens siste.

STOR KAMP: Svenske Anthony Elanga tegnet seg både på målgjørerlisten og målgivendelisten mot Salford.

Dermed ble det en drømmeåpning i EFL Trophy for Neil Wood og hans mannskap. Turneringen spilles med gruppespill, og United er naturligvis på topp av sin gruppe etter onsdagens prestasjon.

Foruten Salford, deler de røde djevlene gruppen med Morecambe og Rochdale. Kampen mellom disse to lagene endte for øvrig med en 2-1-seier for Rochdale.

Det kan også nevnes at James Wilson startet kampen for Salford. Den tidligere United-spissen ble hentet til klubben i januarvinduet.

Det eneste skåret i gleden for Uniteds del var at Ethan Laird, som har slitt mye med skader, måtte ut med en hamstringskade – han er ventet å bli lånt ut, og forhåpentligvis ødelegger ikke dette for mye for det.

Salford City 0-6 Manchester United U21

Moor Lane, Salford
EFL Trophy

Mål: 0-1 Hannibal Mejbri (8.), 0-2 Arnau Puigmal (28.), 0-3 Mark Helm (47.), 0-4 Charlie McCann (71.), 0-5 (Helm (73.), 0-6 Anthony Elanga (75.).

Manchester United: Nathan Bishop – Ethan Laird (Max Taylor, 57.), Teden Mengi (c), Di’Shon Bernard, Will Fish – Arnau Puigmal (Max Haygarth, 46.), James Garner, Charlie McCann – Hannibal Mejbri (Connor Stanley, 80.), Mark Helm, Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Luca Ercolani, Ethan Galbraith.