Mine tanker etter nytt tap

Zaha, Cleverley, Anderson, Welbeck, Januzaj og to tap. Her er Dag Langerøds nyeste kommentar.

YOKOHAMA (United.no): Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier fra tribunen i Yokohama.

Cleverley/Anderson:

Jeg skulle ønske jeg kunne være positiv.

Men faktum er at de to misbrukte en sjanse tirsdag.

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg har støttet Tom Cleverley. Spesielt i første halvdel av forrige sesong. Da synes jeg han var god. Jeg ville se mer. Anderson viser bare i glimt hva han kan, men jeg mener også at han kan bli en enda bedre offensiv midtbanespiller hvis han holder seg skadefri.

Begge to kan fortsatt slå til.

Men de skuffet meg tirsdag.

Hva skjer, Cleverley?
Hva skjer, Cleverley?

Carrick ble hvilt, og de to fikk dermed sjansen sammen. Jeg vet selvsagt ikke hva slags instrukser de hadde fått, kanskje handlet nesten alt bare om å løpe seg i senk uten spesielle taktiske innspill, men jeg synes de posisjonerte seg dårlig, de lå for mye på linje, klarte ikke å bli enig om hvem som i perioder skulle falle av og hvem som egentlig skulle gjøre hva. Selvsagt var det også noe bra, innimellom; men i den grad David Moyes vurderer midtbanen sin, budet på Fabregas og hva han eventuelt skal gjøre hvis det ikke går gjennom, så kan ikke tirsdagens prestasjon ha vært nok til å roe hjertet før den siste måneden av overgangsvinduet.

Misforstå ikke. Cleverley og Andersen kan fortsatt spille viktige roller i Uniteds kamp for ligagull 21, men slik situasjonen er nå ønsker jeg mer enn hva jeg så av de to mot Yokohama.

Wilfried Zaha:

Positiv. Igjen. Og jeg gjentar fra det jeg skrev etter forrige kamp: Ikke lån ut denne spilleren. Jeg skvatt da jeg så at det ble skrevet at han nok kommer til å bli lånt ut, om ikke nå, så i januar, men han er såpass uforutsigbar og såpass uredd at han på rett dag kan skape trøbbel for enhver back.

Nei, inntil jeg ser noe helt annet over veldig mange kamper, så må Zaha få bli.

Yokohama F.Marinos v Manchester United

To tap:

Jeg er fortsatt meget avslappet.

Jeg håper også dere er det.

At vi har tapt to av tre treningskamper bekymrer meg svært lite.

Man skal ikke mer enn tre år tilbake for å finne en sommer hvor United tapte tre kamper (Kansas, Guadalajara, Juventus) for så å vinne serien og nå helt til Champions League-finalen. For å banke poenget mitt inn: Resultater i treningskamper betyr nesten ingenting.

Tar man litt i er det kanskje heller ikke mer enn 3-4 av spillerne som startet tirsdag, som er på banen når serien starter borte mot Swansea (De Gea, Evra, Van Persie og Jones?).

Defensivt var det tvilsomt i den første treningskampen, i Thailand, og igjen i tirsdagens kamp. Vi skaper imidlertid sjanser. Vi skapte over 20 gode målsjanser i Australia, og jeg vil si at United skapte minst 12 virkelig gode sjanser mot Yokohama. Japanerne skapte seks (eller sju, hvis man er snill).

Det er imidlertid enklere å rette på det defensive, og som jeg har skrevet tidligere, har Moyes alltid vært en god organisator av lagene sine. Jeg kan ikke helt forstå at han ikke skal få til det med Uniteds klassespillere.

Så nei, jeg er ikke bekymret. Manageren og spillerne har vært sammen i cirka tre uker, men det er fortsatt nesten fire uker til seriestart. Det er altså ganske så god tid til å rette på ting fortsatt.

Danny Welbeck:

Hva med deg, Danny Boy?
Hva med deg, Danny Boy?

Jeg var glad for målene i hans forrige kamp.

Og jeg skulle veldig, veldig, veldig gjerne ønsket at han traff på én av sjansene sine tirsdag i den ene omgangen han fikk. I stedet ble det tre bom på sju minutter tidlig i omgangen. I den grad kampen i Australia hjalp  selvtilliten hans, tror jeg denne kampen tok noe bort igjen. Det er synd. Han kommer nemlig til sjanser, og i og med at han ikke er en like naturlig målscorer som andre så handler det om flyt. En flyt som forsvant noe tirsdag.

Adnan Januzaj:

Adnan Januzaj imponerer
Adnan Januzaj imponerer

Jeg slutter ikke å la meg imponere. Det er variabelt, selvsagt er det det for en gutt på bare 18 år som aldri hadde vært med førstelagstroppen i kamp før i mai (på benken mot WBA). Likevel, det gjør meg glad å se selvtilliten og teknikken han spiller med. Jeg overdriver kanskje, men som jeg skrev for et par uker siden, det er ikke umulig at han kommer til å få noen minutter her og der også i serien denne sesongen. Selv i et så stjernebesatt mannskap som United har.

Vær gjerne uenig eller enig i kommentarfeltet under.