SJR

– Hvis klubben er til salgs, så er Jim definitivt en potensiell kjøper

Publisert Sist oppdatert

Milliardæren Sir Jim Ratcliffe har ofte blitt omtalt som en drømmeeier av Manchester United – lokal, rik og United-fan – og nå virker det kanskje litt mer sannsynlig enn tidligere.

The Times videreformidler nemlig noen interessante uttalelser fra en talsmann for Ratcliffe.

– Hvis klubben er til salgs, så er Jim definitivt en potensiell kjøper, sa talsmannen.

Det hele var en reaksjon på en Bloomberg-artikkel som påstår at Glazer-familien vurderer å selge en mindre aksjepost i klubben. The Times skriver videre at Ratcliffe vanligvis prøver å få full kontroll over bedriftene han kjøper, og at han er rik nok til å kjøpe United, men at han vil være villig til å diskutere kjøpet av en mindre aksjepost med Glazer-familien hvis det er en del av en plan hvor han tar kontroll på et senere tidspunkt.

– Om noe som dette var mulig, så ville vi vært interessert i samtaler med et blikk mot langtidseierskap, sa talsmannen.

– Dette handler ikke om pengene som har blitt brukt eller ikke brukt. Jim ser på hva som kan gjøres nå, og vel vitende om hvor viktig klubben er for byen, så føles det som om tiden er inne for å starte på nytt igjen.

Ratcliffes talsmann sa også at ny investering inn i klubben kan hjelpe til med å oppgradere infrastruktur – inkludert Old Trafford, som trenger en overhaling og modernisering, skriver The Times.

Ifølge Manchester Evening News velger Manchester United å la være å komme med en kommentar om Ratcliffes ønske om å kjøpe United.

Glazers

Ratcliffe er ifølge Bloombergs såkalte millardærindeks den 312. rikeste mannen i verden. I 2020 skal han ha vært oppe på 55. plass på den lista.

Glazer-familien skal ifølge Bloomberg ikke være villige til å selge, men kanskje en aktør som Sir Jim Ratcliffe kan forandre på dette. Ineos-eieren prøvde i siste liten å kjøpe Chelsea i mai, og fikk da i det minste formidlet at han er interessert i å eie et stort Premier League-lag. Ineos eier allerede Nice i Ligue 1 og FC Lausanne-Sport i Sveits, og er også involvert i både sykkelsporten (som eiere for laget som før hette Team Sky, og nå heter Ineos Grenadiers) og i Mercedes-laget i Formel 1.

The 1958, supportergrupperingen som har vært involvert i flere Glazer-protester, melder følgende på Twitter i kveld etter Ratcliffe-utspillet:

Powered by Labrador CMS