– Glemmer aldri Wembley-triumfen

FA-cupfinaletriumfen mot Crystal Palace har fått en helt spesiell plass i Ander Herreras hjerte.

Publisert Sist oppdatert

Spanjolen kom til United som den første spilleren under Louis van Gaal og opplevde sitt største øyeblikk i United-trøyen da United vant FA-cupen i nederlenderens siste kamp som United-sjef.

Så finalen fra benken

Herrera var involvert i samtlige kamper frem til og med semifinalen mot Everton, men måtte se hele finalen fra benken da United snudde 0-1 til 2-1 og tangerte Arsenals rekord på 12 triumfer i verdens eldste klubbturnering.

Nå er spanjolen sulten på mer suksess i FA-cupen.

Fa cup trofe bilde 2
WEMBLEY-SEIER: United-spillerne jubler etter seieren mot Crystal Palace. Til helgen tar United fatt på veien mot en ny finale når Reading venter på Old Trafford.

– Det er et fantastisk trofé og en fantastisk turnering. Jeg kommer aldri til å glemme den dagen fordi dette var mitt første trofé med United. Det var en fantastisk dag for oss. Jesse (Lingard red. anm) scoret et fantastisk mål da vi var ti mann, forklarer Herrera i et intervju med MUTV.

Forventer heltent Reading

Sist sesong måtte United kjempe seg forbi Sheffield United, Derby County og Shrewsbury Town, før Premier League-lagene West Ham, Everton og Crystal Palace ble slått.

Første steg på veien mot en ny FA-cupfinale i mai blir helgens hjemmekamp mot Reading som ledes av den tidligere United-kjempen Jaap Stam.

United er klare favoritter hjemme mot Championship-klubben, men Herrera advarer mot å ta for lett på oppgaven.

Det ærverdige FA-cuptrofeet
POKALEN: Det ærverdige FA-cuptrofeet

– Vi er United og vi må slåss for hvert eneste trofé. Hjemme mot Reading er vi forpliktet til å gjøre vårt ytterste for å vinne og gå videre til neste runde. De har et sterkt lag og ligger bra an i Championship så det blir vanskelig, advarer Herrera.

Han tror den tidligere United-spilleren Jaap Stam vet hvordan han skal få det beste ut av sine spillere på Old Trafford.

– Jaap Stam var en viktig spiller for denne klubben og som manager for Reading vet han hvordan han skal motivere spillerne sine. Det betyr at de vil bli farlige, sier Herrera. 

Powered by Labrador CMS