Våre vurderinger om laget i kvartfinalen

Publisert Sist oppdatert

United møter Everton borte i ligacupens kvartfinale, onsdag klokka 21.00 skandinavisk tid.

Det store spørsmålet er hvor mange mann Ole Gunnar Solskjær hviler fra Leeds-kampen?

Hviler han alle? Hviler han bare noen få? Og hva med viktige Bruno Fernandes? Er lysten på avansement så stort at Solskjær sender utpå portugiseren fra start av også her?

Det ville nemlig ikke overrasket stort om nordmannen og spillerne har mer lyst på seier og dermed stiller sterkere enn det en del United-fans selv kanskje tenker om kampen.

Like viktig er det at fra kampslutt på Goodison Park så er det bare drøyt 60 timer til avspark mot Leicester i storkampen i Premier League lørdag. Bare drøye to døgn er egentlig for lite for ordentlig restitusjon, og det vil overraske stort om det ikke betyr åtte, ni eller også ti endringer på laget.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United:

Aaron Wan-Bissaka og Scott McTominay er ute, etter at de pådro seg smeller mot Leeds.

Luke Shaw gikk også av banen etter en time i den kampen, og vurderes derfor som meget usikker av oss.

Victor Lindelöf sa etter Leeds at han har spilt med smerter i lang tid, og det virker da smart å la ham få hvile fra start i denne.

Ellers er alle spillerne Solskjær normalt vurderer tilgjengelige.

Vi er veldig usikre på formasjon, om Paul Pogba brukes som sentral midtbanespiller eller litt mer ute til venstre som mot City.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Everton-kampen er 12.00 onsdag


Dean Henderson – Har allerede tre bortekamper i beina siden 29. november, tre bortekamper som allerede er vunnet. Dette blir det fjerde for mannen som denne sesongen virker å være «ligacupkeeperen» vår.

Brandon Williams – Lille speilet på veggen der, hvem skal spille på høyrebacken her? Vi kunne verken se Williams eller Fosu-Mensah på treningsbildene mandag, og ingen av dem var heller på benken i helga. Solskjær har imidlertid snakket opp Williams utover høsten, og tror da han heller satser på backen som er et fremtidshåp enn Fosu-Mensah som ikke er det i like stor grad.

Eric Bailly – Vi har ikke sett ham siden 1-6-tapet mot Tottenham, men han har vært førsteinnbytter på stopperplass i de siste kampene. Det vil overraske voldsomt om ikke i alle fall Lindelöf hviles, og da er Bailly førstereserve.

PÅ BENKEN MOT LEEDS: Nå tror vi både Eric Bailly og Nemanja Matic starter.

Harry Maguire – Alle ville forstått det om kapteinen fikk hvile, men Solskjær har i 2020 likt å beholde én av de faste stopperne når han rullerer andre steder på laget. Nå er det også bortekamp mot et formsterkt Everton, og vi tror da fort at Maguire velges foran Axel Tuanzebe.

Alex Telles – Luke Shaw har hatt småtrøbbel og vurderes helt klart som den viktigste venstrebacken. Da ligger det i kortene at Shaw får hvile til lørdag, mens Telles får denne.

Nemanja Matic – McTominay er ute, og Fred må få hvile før Leicester. Da må Matic inn, men det skal også sies at det ikke er ufortjent etter en solid nok kamp borte mot Sheffield United i ligaen forrige uke.

Paul Pogba – God mot Sheffield United forrige uke – sammen med Matic – før de begge stod over mot Leeds. Matic og Pogba hører litt sammen nå, og får en ny sjanse her – selv om det skal sies at franskmannen kan bekle flere roller i dette United-laget.

Mason Greenwood – Fikk «hvile» hele kampen mot Leeds i helga, etter å ha startet de fire siste ligakampene før det. Ble garantert sittende mot Leeds fordi han skulle være fresh til denne.

Donny van de Beek – Nederlenderen var god i de to første ligacupkampene denne sesongen, og har kun spilt en birolle videre i sesongen. Må rett og slett få tillit i en kamp som denne, uavhengig av om det blir som 10er eller mer normal, sentral midtbanespiller.

TILBAKE PÅ LAGET: Alt annet vil overraske mot Everton.

Anthony Martial – Her sjanser vi litt. Gjorde comeback med et lite innhopp mot City, før han startet de to kampene etter det. Gir fart, teknikk og kvalitet fra kant i en posisjon hvor vi tror Rashford får hvile. Her er det mange alternativer, vi er usikre, men franskmannen har vist form, og det ville ikke vært helt unaturlig av Solskjær å beholde et par av de faste inni  all rulleringen. Kan lett også byttes ut ved pause eller tidlig i 2. omgang med Fernandes, Rashford eller andre hvis det må til.

Edinson Cavani – Solskjær sa på pressekonferansen før kampen at det var viktig å få i gang uruguayaneren. Det ble 20 minutter mot Leeds, og da er det naturlige neste steget å starte på topp i denne.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Everton-kampen er 12.00 onsdag


Alternativene

Axel Tuanzebe – Hvis Harry Maguire også skal hviles.

MANDAGENS TRENING: Axel Tuanzebe i duell med Paul Pogba.

Juan Mata / Daniel James – Kantalternativer fremover på banen. James er nok ikke inne på førstelaget fast selv om han spilte sist, mens Mata har vært en ligacupspiller til nå.

Bruno Fernandes – Er han så viktig at han også sendes utpå fra start i denne? Vi håper ikke det. Vi håper at han kan starte på benken, og heller komme innpå i 2. omgang hvis nødvendig.

Jesse Lingard – Tilbake i kamptroppen etter å ha vært ute i flere måneder, men det vil overraske om han kastes rett inn på laget. Det naturlige ville vært en benkeplass.

Vi kan ikke se for oss at David de Gea, Luke Shaw, Victor Lindelöf, Fred eller Marcus Rashford starter denne.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Everton-kampen er 12.00 onsdag

Everton

Etter en dårlig periode har de nå vist veldig god form de siste ukene. Tre strake seirer, og det mot Chelsea, Leicester og Arsenal. Er nok veldig revansjesugne mot et United som slo dem 3-1 for to og en halv måned siden.

Det er kun United og Leeds som har vunnet borte mot Everton denne sesongen, og Evertons form sett over hele sesongen er god. 11 seirer, to uavgjorte og fire tap er en imponerende resultatrekke.

Carlo Ancelottis menn spilte seg frem til kvartfinalen ved å slå Salford (3-0), Fleetwood (5-2) og West Ham (4-1).

UTE AV SPILL: James Rodriguez ble ikke spilleklar til onsdagens kamp.

Everton må klare seg uten James Rodriguez, Lucas Digne, Fabian Delph, Jean-Philippe Gbamin og Allan.

Everton i forrige kamp (2-1 mot Arsenal): Pickford – Holgate, Mina, Keane, Godfrey – Doucoure, Davies – Iwobi, Sigurdsson, Richarlison – Calvert-Lewin

Powered by Labrador CMS