– Han har skuffet meg for ofte

Les vår oppsummering av landskampene hvor Morten Bruun blant annet kommenterer Nanis innsats mot Danmark.

Hong Kong – Argentina 0-7

Først ut i dag var Ángel Di María som kun spilte et drøyt kvarter for Argentina. Marcos Rojo satt på benken hele oppgjøret. Les om den kampen her!

Kroatia U21 – England U21 1-2

Gareth Southgates gutter tok sin tiende strake seier og er dermed klare for EM i Tsjekkia etter å ha slått Kroatia 4-2 sammenlagt. Dit skal ikke lag som Spania og Frankrike. Les vår vurdering av Luke Shaw her!

Polen – Skottland 2-2

Skottland så lenge ut til å få med seg en svært viktig seier i Polen, men slapp inn utlikningsmålet kun minutter etter at Darren Fletcher hadde kommet inn. Dermed ligger Skottland på 4. plass i gruppe D med fire poeng. Midtbanespilleren entret banen i det 71. minutt og markerte seg ikke spesielt.

Danmark – Portugal 0-1

Vi tar også med utlånte Nani som startet kveldens kamp i Parken. Sporting-vingen spilte både som kant og spiss, men klarte aldri å utfordre aggressive danske skikkelig og hadde kun to headinger mot mål. Etter 68 minutter ble vingen byttet ut. Fem minutter på overtid avgjorde en ellers svak Cristiano Ronaldo kampen da han slo både Simon Kjær og Kasper Schmeichel i én og samme hodeduell. Dermed ligger Portugal nå på 3. plass i gruppe I med tre poeng på to kamper.

Canada – Colombia, klokken 03.15

Vår colombianske spiss Falcao spiller vennskapskamp mot Canada i natt.

NB! Vi tar også med at Nord-Irland imponerte stort i Hellas hvor de vant 2-0 uten en skadet Jonny Evans. Det betyr at de grønne topper gruppe F etter tre runder med full pott!

LIVE

22.48: SLUTT: Hellas – Nord-Irland 0-2

22.43: SLUTT: Danmark – Portugal 0-1

22.39: MÅL! Cristiano Ronaldo avgjør med pannebrasken i Parken med sekunder igjen på klokka!

22.37: SLUTT: Polen – Skottland 2-2

22.20: MÅL! Nei, nei, nei. Kun minutter etter at Fletcher entret banen utlikner Polen til 2-2.

22.16: BYTTE: Darren Fletcher erstatter navnbror Steven i Polen etter 71 minutter.

22.12: BYTTE: Nani får kun 68 minutter i Parken. Ikke utrettet all verden i kveld.

22.02: MÅL! Skottland har tatt ledelsen i Polen ved Steven Naismith, mens Nord-Irland nå leder 2-0 mot Hellas.

21.54: Kjempemulighet for Cristiano Ronaldo! Schmeichel redder når portugiseren kommer alene.

21.24: Stor sjanse i Parken! Krohn-Delhi skyter i stolpen!

21.08! MÅL! Det er 1-1 i Polen etter 18 minutter takket være Shaun Maloney!

21.03: MÅL! Polen leder over Skottland.

21.00: MÅL! Nord-Irland, uten en skadet Jonny Evans, leder over Hellas etter ni minutter.

20.20: Darren Fletcher er altså på benken for Skottland, men Nani starter for Portugal mot Danmark:

20.05: Videre utover kvelden kommer vi til å komme med de viktigste oppdateringene fra kampene til Skottland og Portugal.

SLUTT: England vinner fortjent 4-2 sammenlagt og er klare for EM i Tsjekkia neste sommer! Vi kommer straks med vår vurdering av Luke Shaw i egen sak.

87: Kroatia har resignert totalt.
73: MÅL! 1-2!!
England har minst én fot i EM! Kane mister ballen når han utfordrer Kroatia-forsvaret på egenhånd, men Hughes plukker den opp og triller ballen i mål fra vanskelig posisjon. Svakt av forsvaret til Kroatia.
70:
Vi tar med oss at Darren Fletcher ikke har fått plass i startoppstillingen til Skottland mot Polen.
60:
Berahino skyter i stolpen fra skrått hold!
58:
Stor sjanse for Kane som ‘chippes’ gjennom av Hughes. Skyter går skyhøyt over.
55:
God mulighet for Kroatia som ruller opp på deres venstrekant, men vingen hamrer ballen utenfor.
46:
Andre omgang er i gang. Kroatia må ha mål.

PAUSE: Ikke en altfor overbevisende omgang av England, men dersom dette resultatet står seg går de til EM.

38: MÅL!! 1-1! Viktig redusering for Kroatia. En lang ball spilles mot 16-meteren hvor Moore befinner seg helt alene med Livaja. Moore taper duellen og spissen setter ballen bak Butland.
34:
Ante Rebic må ut med skade og byttes ut.
23:
Svakt pasningsspill gir Kroatia ballen på 16-meteren. Avslutningen går imidlertid rett på Butland. Ellers har det roet seg litt etter scoringen.
9: MÅL!! 0-1!
Drømmestart for England. Liam Moore bredsider inn 1-0 på et hjørnespark. Det betyr at guttene til Southgate nå leder med to mål sammenlagt.
5:
Kane skjærer inn fra kanten og er plutselig alene med keeper, men et dårlig touch gjør at han mister ballen.
3:
Stor sjanse for Kroatia fra kort hold, men Butland redder.
1:
Hjemmelaget tar avspark, og vi er i gang.
0:
Lagene kommer ut på banen i Vinkovci. På laget til Kroatia finner vi blant andre Barcelona-gutten Alen Halilović (18). England leder altså 2-1 fra det første oppgjøret og er dermed videre dersom de unngår tap i kveld.