Shaw fortsatt ubeseiret

KARAKTERBOK: Venstrebacken har aldri tapt en landslagskamp på U21- eller A-nivå.

KROATIA U21 – ENGLAND U21 1-2: 457015554

EM-playoff i Vinkovci, Kroatia
9. min: 0-1 Moore, 38. min: 1-1 Livaja, 73. min: 1-2 Hughes

United-spiller: Luke Shaw, England U21

terning4
terning4

terning2
terning3

Får plusspoeng for: Først og fremst en solid defensiv gjennomføring som venstreback i en ellers variabel forsvarsrekke.

Får minus for: Kunne kanskje bidratt mer offensivt, men fikk antageligvis instruksjoner om å holde igjen så lenge England hadde stø kurs for EM.

terning3

Verdt å merke seg: På totalt åtte kamper har Luke Shaw ennå ikke tapt en kamp på U21- eller A-nivå for England.

terning4

Selve kampen:

Gareth Southgate sa før kampen at de ikke kom til å legge seg bakpå og spille på 2-1 ledelsen de hadde med seg fra England. Som sagt, som gjort. Etter snaut ti minutter spilt gikk bortelaget i ledelsen på et hjørnespark Leicester-forsvarer Liam Moore bredsidet høyt i mål. Dermed måtte Kroatia ha to mål for å få ekstraomganger. Rett før pause tentes imidlertid håpet da Livaja vant duellen mot Moore og satte ballen i mål sikkert alene med Jack Butland.

Et forsiktig England-lag skapte ikke all verden før pause, men Saidy Berainho hadde blant annet et skudd i stolpen i andre omgang. Kroatia maktet aldri å utfordre Southgates gutter etter pause, og når Hughes gjorde 1-2 etter svakt kroatisk forsvarsspill etter 73 minutter resignerte hjemmelaget totalt. Dermed avanserer England til 2015-EM med 4-2 seier sammenlagt.

Hva nå:

Shaw returnerer til Manchester for å delta i lagets forberedelser til WBA-kampen, men fra Southgates ståsted blir spørsmålet om 19-åringen vil være aktuell for å delta i EM neste sommer. Selv har Shaw sagt at han ville satt pris på utfordringen, men kun tiden vil vise om venstrebacken blir å se i Tsjekkia.