– Seriegullet en stor overraskelse

Vi har snakket med en rumensk journalist om tirsdagens motstander, Otelul Galati.

Publisert Sist oppdatert

(På bildet over: Galatis trener, Dorinel Munteanu)

Justin Gafiuc dekker til daglig det rumenske landslaget for Romanias største sportsavis, Gazetta Sporturilor.

Med over 20 år som sportsjournalist bak seg, kjenner han godt til hva som rører seg i rumensk fotball.

Medlemsbladet vårt, United-Supporteren, snakket med Gafiuc før gruppespillet startet. Her er hva han sa om Uniteds motstander tirsdag kveld. Saken ble skrevet av Alexander Westheim Jensen.

– Lite budsjett

– Tendensen i rumensk fotball for tiden er noe todelt. På den ene siden har vi Oţelul Galaţi i Champions League, samt tre lag til i Europa League. På en annen side er ligaen vår preget av en rekke skandaler og intriger innad i klubbene, med både eiere og trenere sterkt representert, starter Gafiuc.

Han sier fjorårets vinnere av Ligue 1 opererer med et lite budsjett, og at årets deltakelse i Champions League vil være av enorm betydning for klubbens økonomi.

– Da Oţelul Galaţi vant ligaen i fjor, var det en stor overraskelse for veldig mange av oss. Klubben har et forholdsvis lite budsjett på 3-4 millioner euro, og er forsiktige med å bruke penger. De investerte for eksempel ikke store midler i stallen før de tok ligagull. I tillegg er de svært restriktive i forhold til store lønnsutbetalinger til spillerne sine. Med Champions League-spill, ryktes det om at klubben vil kunne tjene i størrelsesorden 16-17 millioner dollar, noe som er enormt for en klubb på Oţelul Galaţi sin størrelse.

Ut fra hva en kan lese av diverse statistikk, er det mye som tyder på at rumenerne fokuserer på defensiv trygghet i spillet. Gafiuc svarer bekreftende på denne hypotesen.

– Spillestilen til laget bærer en del preg av managerens fortid som forsvarsspiller. Dorinel Munteanu er den spilleren med flest kamper på det rumenske landslaget gjennom tidene, med 134 opptredener. Han er kjent for å være tilhenger av å ha ballbesittelse i laget, nærmest å vente ut motstanderen.

– Kanskje en sjanse hjemme

Journalisten fra Gazetta Sporturilor tror det er på hjemmebane Oţelul Galaţi må hente poengene om de skal ha noen muligheter for avansement.

– På bortebane tror jeg laget vil slite, spesielt mot Manchester United. Hjemme kan de ha en mulighet om United kommer med et svekket mannskap. Mot Basel bør laget ha en mulighet også i Sveits, mens de fort kan overraske mot Benfica. Jeg tror ikke det vil være noe stort minus for laget at de må spille kampene sine her i Bucuresti. Avstanden mellom Bucuresti og Galati er kun 15 mil, og laget har spesielt gode supportere. De kommer også til å spille på Romanias nye nasjonalstadion, avslutter Justin Gafiuc.

Etter at intervjuet ble gjort har Galati altså tapt 1-2 borte for Basel og 0-1 hjemme for Benfica. Det betyr at de også har kniven på strupen før de to kommende kampene mot United. Samtidig har de ikke imponert i serien. Derfor sa klubbpresidenten følgende mandag:

– Jeg var redd for United. Nå er jeg enda mer redd. Jeg håper bare ikke at vi dummer oss ut.

Her kan du lese vår forhåndsomtale av kampen.

Powered by Labrador CMS