ITALIA NESTE?: Blir Italia neste stoppested for Mason Greenwood?

Søndagens rykter

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12. mai 

10.10:  Mason Greenwood har den siste tiden blitt linket til en rekke europeiske klubber. Nå skriver  italienske Gazetta at Juventus vurderer et fremstøt på engelskmannen. De skriver at Torino-klubben har fulgt 22-åringens utvikling i Spania tett ,og at med flere spillere på vei ut dørene, kan det gi plass til angrepsspilleren. Greenwood står med ti scoringer og seks målgivende pasninger denne sesongen for Getafe.

08.40: En rolig ryktemorgen, men hva passer vel bedre da enn å gjenopplive et gammelt rykte en søndags morgen? Spanske Mundo Deportivo melder nemlig at United ønsker å gjenoppta interessen for Frankie de Jong. Erik ten Hag skal visstnok være desperat etter å lokke nederlendere til Old Trafford, etter at de ikke klarte det i 2022. 

Selv om dette rykte nok må tas med en stor klype havsalt, vet vi hvor stor beundrer Erik ten Hag er av 26-åringen. Daily Mirror omtaler også saken. 

NYE FORSØK?: Skal United gjøre nye forsøk på å hente nederlenderen?

Lørdag 11. mai

09.20: Sofyan Amrabat forlater trolig Manchester United når låneavtalen går ut etter sesongen. I så fall returnerer midtbanespilleren til Fiorentina, men det er heller ikke sikkert at han spiller der neste sesong. Ifølge Tuttosport er AC Milan blant klubbene som viser interesse for 27-åringen.

Fredag 10. mai

13.35: Skal vi tro Calciomercato så står United klare til å tilby Juventus 50 millioner euro for Gleison Bremer. Det samme skal angivelig Atletico Madrid. Juventus skal imidlertid ønske seg 70 millioner euro for den brasilianske midtstopperen.

13.30: Jarrad Branthwaite skal ha en prislapp på 80 millioner pund og er åpen for å forlate Everton i sommer, skriver Evening Standard. Merseyside-klubben skal imidlertid være svært lite lystne på å selge den 21 år gamle midtstopperen.

08.15: Juventus-stopper Gleison Bremer har blitt koblet en del til United gjennom italienske medier, og nå skriver også Samuel Luckhurst i Manchester Evening News at midtstopperen er på radaren til United i forkant av sommerens overgangsvindu.

08.10: United skal vurdere å gjøre et framstøt på Atletico Madrid-backen Reinildo, men kan få kamp av Aston Villa om signaturen. Det hevder ikke fullt så troverdige The Sun. 30-åringen skal være tilgjengelig for rundt 8 millioner pund i sommer.

Denne venstrebacken skal angivelig være på radaren til United.

Torsdag 9. mai

20.40: Graham Potter har takket nei til å bli Ajax neste manager, det skriver David Ornstein for The Athletic torsdag kveld. 

Briten har vært uten jobb siden han fikk sparken i Chelsea i april 2023. Den nederlandske storklubben, men har etter flere runder med forhandlinger bestemt seg for at Ajax ikke blir hans neste steg da det ikke føles riktig.

Potter har også vært et navn som har vært hyppig nevnt i sammenheng med United og INEOS om de skulle bestemme seg for å skille lag med Erik ten Hag. Kanskje kan dette være et tegn på at Potter vil vente på at en United-mulighet åpner seg?

Graham Potter har takket nei til å bli Ajax-manager. Kanskje forsøker briten å vente ut en mulighet til å bli United-sjef?

19.35:  United håper de har fått et forsprang på andre konkurrenter i jakten på Fulhams Tosin Adarabioyo. Manchester Evening News skriver at ansettelsen av Jason Wilcox gjør at Adarabioyo kan se United i et mer positivt lys. Wilcox jobbet med Fulham-stopperen under tiden i Manchester City og kontrakten til 24-åringen går ut ved sesongslutt. 

14.30: United har vært interessert i Benfica-stjerneskuddet Joao Neves i lang tid, nå melder Manchester Evening News at United, den siste tiden, har økt sin interesse for 19-åringen. Liverpool og Chelsea følger også nøye med på situasjonen. 

United skal ha speidet på Neves i flere måneder og ser på unggutten som en potensiell erstatter for Casemiro. 

CASEMIRO-ERSTATTER?: Joao Neves skal angivelig bli sett på som en potensiell erstatter for Casemiro.

13.10: Som mange United-supporterer smertefullt husker, levert Michael Olise en strålende kamp mot de røde djevlene mandag kveld. Både før og etter den matchen har franskmannen vært hyppig koblet til United og andre toppklubber. Nå hiver derimot Aston Villa seg inn kampen om den dribleglade midtbanespilleren.

Footballtransfers skriver 22-åringen sikter seg inn på Champions League-spill neste sesong. Det er noe Birmingham-laget etter alt og dømme kan skilte med. Samme nettside skriver også at dersom United ikke kvalifiserer seg til spill på kontinentet vil sannsynligheten for at vi får se Olise i rødt minske drastisk. 

08.20: The Telegraph skriver at to Premier League-klubber skal være interessert i å sikre seg Mason Greenwood neste sesong. Avisen nevner ingen spesifikke klubber, men skriver at engelskmannen mest sannsynlig havner utenfor Englands landegrenser.

Atletico Madrid blir nevnt som et mulig stoppested for mannen som har levert 10 scoringer på 31 kamper på lån for Getafe. 

PREMIER LEAGUE NESTE?: To Premier League-klubber skal angivelig være interessert i å sikre seg Mason Greenwood.

Onsdag 8. mai

18.55: United er interessert i å signere Tosin Adarabioyo i sommer, skriver Rob Dawson i ESPN. Midtstopperens kontrakt med Fulham går ut etter sesongen, og skal også ha tiltrukket seg interesse fra Tottenham, Newcastle og Chelsea.

Dawson påpeker videre at det trolig vil skje utskiftninger på stopperplassen i sommer:

  • Raphaël Varane ventes å forlate klubben når kontrakten nå går ut.
  • Klubben vil vente med å ta en avgjørelse rundt Jonny Evans til etter sesongen. 36-åringens kontrakt går også ut i sommer.
  • Klubben er åpen for å lytte til bud på Harry Maguire og Victor Lindelöf, selv om minst én av dem trolig blir værende.

17.35: Marca hevder at Real Sociedads sisteskanse Alex Remiro er på Uniteds radar over mulige signeringer i sommer. Med en utkjøpsklausul på 70 millioner euro og at midlene som kan brukes i sommervinduet er ganske begrenset, har vi imidlertid liten tro på at United vil punge ut for en ny målvakt, til tross for André Onanas tidvise problemer denne sesongen.

15.34: Det er ventet at United legger inn et bud på North Carolina Courage-midtbanespilleren Denise O'Sullivan, skriver Kathryn Batte i Daily Mail. Les mer i egen sak her.

13.15: Ikke så veldig United-relatert, men vi tar det med likevel: Tidligere United-spiller Juan Mata kan være på vei til MLS. Det melder radiostasjonen RTPA, som er basert i regionen Mata vokste opp. 

Ryktene har her blitt gjengitt av storavisen AS. 

Mata, som har rukket å fylle 36 år, har vært klubbløs siden han forlot japanske Vissel Kobe i februar, men ifølge rapporter i Spania går han til MLS neste år når 2025-sesongen starter. Mata blir da angivelig en del av San Diego FC, som debuterer i MLS neste sesong. 

Juan Matas neste stopp kan være i USA.

12.40: Det snakkes og skrives mye om Manchester Uniteds nåværende - og potensielt neste - trener, og en mann som nevnes hyppig, er Thomas Tuchel, som har blitt lansert som en realistisk Erik ten Hag-erstatter hvis nederlederen mister jobben i United. 

Tuchel leder for tiden Bayern München og spiller onsdag kveld for en plass i Champions League-finalen. På pressekonferansen før kampen ble han imidlertid spurt om han kunne tenke seg å returnere til England og Premier League. Da kom han med et svar som neppe stopper alle ryktene.  

- Jeg vil helst ikke svare, men det er ingen hemmelighet at jeg elsket det i Chelsea, jeg elsket det i England og jeg elsket det i Premier League. Det var en veldig, veldig spesiell tid og jeg husker det veldig godt.

11.20: Manchester United-journalisten James Ducker skriver i en artikkel for The Telegraph onsdag at to Premier League-klubber har forhørt seg angående Mason Greenwood. Videre skriver Ducker at det mest sannsynlige er at han går til en klubb utenfor England hvis det blir et Greenwood-salg. 

Hvilke klubber som skal ha forhørt seg, opplyses det ikke om. 

Videre skriver Ducker om konkret interesse fra en rekke utenlandske klubber. Atlético Madrid skal følge Greenwood tett og det samme gjelder Barcelona. For katalanernes del er imidlertid det økonomiske en utfordring. Også i Italia er det interesse, blant annet fra Juventus og Lazio. Ducker skriver også at det er interesse for Greenwood i Tyskland også, men heller ikke her nevnes konkrete klubber. 

Ducker understreker også at United aller helst vil selge Greenwood, men dersom et tilfredsstillende bud ikke dukker opp, kan det bli aktuelt å sende Greenwood ut på lån, da med et obligatorisk kjøp som en del av avtalen. 

09.50: Bologna-spissen Joshua Zirkzee skal være på Manchester Uniteds radar i sommer. Det skriver Corriere dello Sport, gjengitt av Manchester Evening News.

Den italienske avisen hevder at Zirkzee, som har imponert for Bologna denne sesongen, er på blokka til ikke bare United, men også klubber som Juventus og AC Milan. Arsenal har også blitt nevnt. 22-åringen fra Nederland står med tolv scoringer og syv målgivende pasninger denne sesongen, og har spilt for Bologna siden 2022, da han forlot Bayern München til fordel for italiensk fotball og Serie A. 

Joshua Zirkzee har imponert for Bologna, og er en ettertraktet mann i sommer.

08.04: Benfica gjør alltid minst ett stort salg på sommeren, og portugisiske Record (her gjengitt av Sport Witness) skriver at de har bestemt seg for å selge den meget spennende midtstopperen António Silva i det kommende overgangsvinduet.

United nevnes som en potensiell destinasjon, mens klubber som Real Madrid, Bayern München og PSG også skal være interesserte. United skal være til stede på bortimot hver eneste Benfica-kamp. 

20-åringen har en utkjøpsklausul på 100 millioner euro (86 millioner pund i nåværende kurs) – en sum Benfica naturligvis ikke kommer til å få, men planen skal i alle fall være et betydelig salg.

Tirsdag 7. mai

19.03: Mer Mason Greenwood: Daily Mail skriver at ansatte i klubben nylig ble informert om at det å selge Greenwood er klubbens førsteprioritet.

18.21: Getafe-president Ángel Torres har uttalt seg om Mason Greenwood i et intervju med Radio Marca: 

– Hvis det var opp til gutten, foreldrene hans og klubben [Getafe], så tror jeg han ville blitt værende enda et år, siteres Torres på.

Han fulgte opp med å fortelle at Getafe-sportsdirektøren nylig var i England, og at beskjeden fra United var at United ønsker å selge om det kommer et godt bud. Noen retur til Manchester skal ikke være aktuelt, ifølge Torres.

– Vi må vente til slutten av juni. Familien og spilleren er veldig komfortable og fornøyde her, påstår Torres.

08.40: Michael Olise storspilte for Crystal Palace i mandagens kamp, franskmannen som skal være høyt oppe på ønskelista til Manchester United i sommer. 

Den 22 år gamle høyrekanten er imidlertid på blokka til flere Premier League-klubber, og Daily Mail skriver at Newcastle har gjenopptatt interessen for spilleren som skal ha en utkjøpsklausul på mellom 50 og 60 millioner pund i sommer. I tillegg skal både Manchester City, Liverpool og Arsenal verdsette ham høyt.

Hvis du lurer på hvorfor United ser på Olise, kan du gå i dybden her. Ryktesaken fortsetter under. 

08.10: Det er en liten stund siden han har blitt koblet til Manchester United, men vi tar det med likevel: Stuttgart-spissen Serhou Guirassy, som ble hyppig linket til United forrige sesong, er fortsatt en ettertraktet mann. Nå skal Borussia Dortmund være favoritter til å signere spissen. Det skriver Sky Sports i Tyskland. 

28-åringen har hatt en strålende sesong i Bundesliga og står med 25 scoringer på 26 ligakamper. Det er ikke bare United som har blitt koblet til Guirassy tidligere, det samme har Newcastle, Arsenal og Bayern München blitt. Nå skal imidlertid Guirassy være klar for å flytte på seg, og ifølge rapportene åpen for å gå til Dortmund. Guirassy skal ha en utkjøpsklausul på rundt 20 millioner euro. 

Mandag 6. mai

14.00: Den italienske avisen Gazzetta dello Sport hevder Denzel Dumfries er lysten på en overgang til Manchester United i sommer. Avisen skriver at den nederlandske backen, som ble seriemester med Inter denne sesongen, har vært i kontraktsforhandlinger med Milano-klubben, men foreløpig har ikke partene blitt enige. 

Gazzetta hevder flere Premier League-klubber har Dumfries' navn på blokka til sommeren, men at 28-åringen ikke er interessert i å gå til en midt på tabellen-klubb og at han aller helst vil til Manchester United. Dumfries har denne sesongen spilt 34 kamper og bidratt med tre scoringer og seks målgivende pasninger. 

08.20: Den italienske journalisten Rudy Galetti har tidligere i vår hevdet at Manchester United angivelig prøver å selge Antony for en «akseptabel» sum i sommer. Nå skriver han at det fortsatt ikke har kommet noen konkrete tilbud fra andre klubber, selv om United fortsatt venter på at det skal dukke opp interesse.

I likhet med andre medier sier også han at Michael Olise er høyt oppe på ønskelista over høyrekanter som kan komme inn i sommer.

Powered by Labrador CMS