Ryktesaker, uke 24

Martial blir ikke billig, mens United forbereder Willian-bud.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 17. juni:

22.49: Ifølge Daily Mail forbereder United et bud på £60 millioner for å hente Willian til United. Mourinho har som kjent lenge vært en beundrer av brasilianeren, som ikke er fast på Chelsea.

Artikkelen er skrevet av Oliver Todd, som ikke er en av dem i avisa som følger United tettest.

18.06: Da vi skrev i dag tidlig hva noen engelske aviser sier om prislappen United skal ha satt på Anthony Martial, så hadde vi ikke sett at The Sun hadde en sak om at United skal kreve £100 millioner for Martial.

Det er ikke Neil Custis, vanligvis avisens mest treffsikre på United-stoff, som skriver dette.

09.39: Det blir ikke billig for den klubben som vil kjøpe Anthony Martial – United er nemlig ikke spesielt ivrige etter å selge.

Ifølge Steve Bates i Daily Mirror har United hengt en prislapp på £75 millioner rundt halsen på Martial, i håp om å skremme bort lag som Tottenham, PSG og Real Madrid. Klubben håper å drepe spekulasjonene om franskmannens fremtid.

Notorisk upålitelige Daily Star skriver omtrent det samme, bare med £70 millioner i stedet for £75 millioner. De nevner også i forbifarten at Uniteds plan er å beholde David de Gea selv om spanjolen som vanlig kobles til Real Madrid.

Lørdag 16. juni:

20.55: Litt kaldt vann på en ellers sval sommerdag; David De Gea har ikke signert ny langtidskontrakt med Manchester United, melder «Mourinho-kjenner» Duncan Castles.

Det er flere journalister på Twitter som melder det samme, men det virker også som det er en enighet rundt det faktum at det er snakk om når, og ikke hvis når det gjelder kontraktssigneringen.

19.55: Manchester United skal ha fått avslått et bud på Inters Milan Skriniar. Forsvarsspilleren har lagt bak seg en imponerende sesong på San Siro, melder Calciomercato (via MEN). Summen skal være på småpene 67 millioner euro, men et enda større problem er at spilleren selv ikke ønsker å forlate Inter, og Inter ønsker ikke å selge. Gazzetta dello Sport melder også om avslag på bud.

17.35: Det er få som kjenner Arsenal bedre enn John Cross i The Mirror, og lørdag skriver journalisten at Jack Wilshere etter alle solemerker forlater London-klubben i sommer. Midtbanespilleren er ikke garantert en startplass under Unai Emery, og skal vurdere flere tilbud fra hele Europa. Kunne 26-åringen (ja, han er faktisk bare fortsatt 26!) vært noe for United?

Merk: Wilshere lar kontrakten sin i Arsenal løpe ut, og United vil altså ikke måtte forhandle om pris med Arsenal. 

09.34: Vi kan ikke si at Calciomercato.com er en kilde vi har veldig stor tro på, så dere må ta dette med en klype salt, men de skriver i alle fall om at det kan bli mye kommunikasjon og forhandlinger mellom Juventus og Manchester United fremover, og at det da er bra at tonen mellom klubbene er god etter Paul Pogba-overgangen i 2016. Hele seks spillere kan bli diskusjonstema mellom klubbene.

  • Matteo Darmian blir verdsatt høyere av United enn av Juventus akkurat nå, og Juventus vil prøve å få ned avstanden mellom klubbene i forhandlingene.
  • Alex Sandro har lenge vært koblet til United.
  • Sami Khedira og Mario Mandzukic nevnes som andre spillere som intereresserer United. Ingen av dem har vært hyppig nevnt, akkurat, men United skal ifølge Daily Mail i mai ha blitt spurt om de kunne være interessert i Mandzukic – og det har jo blitt rapportert i det siste at en backup-spiss er noe United kan være ute etter.
  • Anthony Martials tilgjengelighet etter at Martials agent uttalte at franskmannen vil bort fra United.

09.22: En rolig ryktemorgen, men vi tar først med oss at Manchester Evening News mener å vite at Andreas Pereira har planer om å bli i United – og avisa tror midtbanesituasjonen (der United angivelig ikke prioriterer å forsterke seg ytterligere etter Fred-signeringen) gjør at det kan åpne seg opp en mulighet for den belgiskfødte brasilianeren.

Fredag 15. juni:

19.05: United skal ifølge italienske TMW være svært interessert i Kalidou Koulibaly. 

Napoli-spilleren skal være en av flere midtstoppere José Mourinho skal ha sett seg ut. Tottenhams Toby Alderweireld, som tidligere nevnt, er også høyaktuell.

Koulibalys kontrakt går ut i 2021, og United må trolig grave forholdsvis dypt i lommeboka for å sikre seg senegaleseren, som også har vært ryktet til Chelsea. 80 millioner euro blir nevnt som en mulig overgangssum.

16.20: Han skrev under på en ny kontrakt med United torsdag, men det kommer neppe som noe stort sjokk hvis Dean Henderson drar på et nytt utlån denne sesongen.

Ifølge The Sun er Bristol City interessert i den talentfulle United-keeperen, som har kontrakt ut 2020-sesongen.

MER OM HENDERSON: Årets keeper skrev under på ny kontrakt

13.30: Indy Boonen, som stod uten kontrakt etter inneværende sesong, har skrevet under for Oostende.

13.00: The Independent-journalist Miguel Delaney skriver at samtalene mellom United og David de Gea har kommet så langt at partene mener at det bare er snakk om bittelitt tid før spanjolen skriver under på en ny United-kontrakt. Det skal være snakk om en ny femårskontrakt som binder De Gea til Old Trafford frem til sommeren 2023. Da vil han i så fall være 32 år gammel.

12.15: – Jeg fokuserer på VM nå. Det er alt. Som jeg har sagt noen ganger før så kommer fremtiden min til å avklares etter fotball-VM, sier Toby Alderweireld til belgisk presse.

11.50: Gareth Bale ønsker å bli i Real Madrid, og gleder seg til å jobbe med lagets nye trener, Julen Lopetegui, skriver ESPNs toppjournalist Mark Ogden. Bale ønsker heller det enn å flytte tilbake til Premier League, skal en kilde tett på Bale ha fortalt Ogden.

08.00: Onsdag ble Real Madrid igjen koblet til et kjøp av David de Gea for 100 millioner. Nå skriver spanske Onda Cero at Real Madrids nye manager, den sparkede Spania-treneren Julen Lopetegui, virkelig ønsker De Gea, og at Real Madrid allerede har møtt agent Jorge Mendes om saken. For ordens skyld. De Geas kontrakt løper til 2019, men United har opsjon på ytterligere ett år.

07.00: MERK: Klokka 11 i dag vil vi snakke om rykter og overganger LIVE på Facebook, og vi ønsker dine meninger og spørsmål. Denne ryktespalten er lang, så om det er noe du ønsker å få ut på lufta – eller spørre om – bruk denne saken er skriv inn på Facebook direkte under sendingenl

06.55: Juventus vurderer Crystal Palace-back Patrick van Aanholt som erstatter hvis Alex Sandro drar til United, skriver The Sun. Så selv om det har vært roligere rundt Alex Sandro, så er det ingen grunn til å tro at den jakten er helt død.

06.50: Chris Smalling skal være på ønskelista til West Ham. Det er Metro som skriver at West Hams nye manager, Manuel Pellegrini, har fått 70 millioner pund til å handle for, og at han vil ha to midtstoppere for den prisen.

Torsdag 14.juni:

21.50: For å avklare dette helt: Antoine Griezmann har i en TV-serie om seg selv akkurat fastslått at han blir i Atletico Madrid…..

19.00: Tidligere Juventus-topp Luciano Moggi har sagt at Sergei Milinkovic-Savic kommer til å gå fra Lazio til Juventus denne sommeren. Joao Cancelo kommer til å gå samme sted, sier Moggi til calciomercato.

08.30: PSGs midtbanespiller Marco Verratti skal ha kommet på kant med klubbens trener Thomas Tuchel som skal ha bedt Verratti gå ned i vekt. Det skal italieneren ha likt svært dårlig og nå skal agenten hans, Mino Raiola, være på jakt etter en ny klubb for Verratti, skriver den italienske avisen Calciomercato.

Historien høres unektelig ut som en storm i det berømte vannglasset, men PSG må selge spillere for 60 millioner euro for å oppfylle Uefas krav om Financial Fair Play og Verratti ble linket hyppig til United siste sesong.

 

Onsdag 13. juni:

22.41: Stor oppdatering om Martials fremtid finner dere i egen sak her.

21.24: Real Madrid har nå tro på at de endelig vil sikre seg David de Gea, ifølge Manchester Evening News, men den spanske hovedstadsklubben innser at de må smadre verdensrekorden når det gjelder overgangssummer for keepere. £100 millioner er summen avisa omtaler.

Saken er skrevet av James Robson, som vi ikke har noen kjennskap til at skal ha noe særlig kontaktnettverk i Spania, så vi anbefaler å ta det hele med en klype salt.

20.56: Torino-baserte Tuttosport hevder at United/Juventus-forhandlingene snart vil utvide seg til å handle om Alex Sandro også. Det har vært rapporter de siste dagene som har hevdet at United kanskje bortprioriterer venstrebackforsterkninger siden Dalot kan spille på begge backposisjonene.

19.55: Ikke et rykte i seg selv, men dette kan kanskje gjøre det enklere å hente spillere fra PSG nå i juni.

Ifølge RMC er det snakk om €40 millioner, ikke €60 millioner.

16.51: Jack Grealish har tidligere blitt koblet til United. Villa ønsker i utgangspunktet mye for lagets viktige midtbanemann om de skal selge, men klubben er i alvorlige økonomiske problemer. Nå melder Sky Sports at Tottenham har lagt inn et bud på £15 millioner – kan det eventuelt sette i gang noe, tro?

16.42: Manchester Evening News har tidligere rapportert om at United følger med på situasjonen til Jerome Boateng, og at han er en av åtte stoppere som blir vurdert, og avisa viderebringer nå uttalelser fra Bayern-CEO Karl-Heinze Rummenigge der muligheten for et salg ikke blir avvist.

– Om en klubb kommer til oss, og han sier at han ønsker å gå til den klubben, så vil vi forhandle. Men budet må være betydningsfullt.

Boateng siteres videre på tidligere uttalelser som hinter om at han skal vurdere fremtiden sin i Bayern. Boateng bruker Roc Nation Sports Agency som agentbyrå, som en av to spillere – den andre er Romelu Lukaku (som tidligere brukte Mino Raiola).

29-åringen har, som mange sikkert husker, tidligere spilt for Manchester City, men slo ikke ut i full blomst før han gikk til Bayern. Boateng har vært en viktig brikke både for Bayern og for det tyske landslaget de siste årene.

08.00: I går morges meldte vi her i ryktespalten at Uniteds 21 år gamle keeper Dean Henderson sannsynligvis kommer til å skrive under på en ny treårskontrakt. I samme rennet ble det opplyst at han deretter vil bli sendt ut igjen på lån.
Og køen av interesserte klubber bare vokser. Fra før er det kjent at Arsenal, Chelsea, Aston Villa og Bristol City følger utviklingen, og ifølge The Mirror har også Sheffield United, Leeds og Norwich meldt seg på i kampen om den svært så løfterike målvakten.

Tirsdag 12. juni:

23.56: Danny Rose har lenge vært koblet til United, men ifølge Daily Telegraph vil han sannsynligvis bli skuffet. Etter at Diogo Dalot ble hentet, skal Mourinho ha instruert Ed Woodward om at han skal prioritere andre posisjoner. United kan gå tilbake til Rose om Shaw blir solgt, eller om andre spillerkjøp feiler, men i utgangspunktet skal en midtstopper være mer prioritert akkurat nå.

Saken er for øvrig skrevet av Matt Law, som ikke er blant de mest treffsikre i avisa (og som i denne saken omtaler Ryan Sessegnon som en spiller som Spurs så for seg å erstatte Rose med, selv om de fleste venter at Sessegnon blir værende på kant, og ikke går ned igjen på backen).

18.08: Innimellom kan det å sjekke opp et rykte minne litt om eventyret «Sjuende far i huset», der en mann gikk fra person til person i et hus for å spørre om husly, men først på sjuende forsøk kom til den personen som faktisk kunne avgjøre det. Slik var det da vi sjekket opp rapportene om mulig Mourinho-interesse for Philipp Max – en tysk venstreback som har imponert stort med 12 målgivende pasninger i årets Bundesliga.

Vi så først at Daily Mail hadde nevnt det. Der ble det vist til The Sun, men vi var ikke fremme hos originalkilden ennå. Avisa skriver at Augsburg krever £35 millioner for 24-åringen, men den påstanden skriver de at er hentet fra Bild. Bild kan ofte være bra på tysk stoff, og vi sjekket det dermed ytterligere opp, men i den tyske avisa oppdaget vi at det ble vist til Daily Star, og vi begynte å ane hvor dette var på vei, siden Daily Stars forhold til sannhet er noe… avslappet. Deres sak var basert på en rapport fra Calcio Insider. Vi har ingen grunn til å tro at de vet noe mer enn oss her. Fem kilder, og likevel lite interessant å finne om Max og United.

16.58: Vi nevner det i forbifarten siden José Mourinho så vidt ble koblet til Real Madrid-jobben igjen (av heller useriøse kilder): Real Madrid bekrefter nå at Spania-landslagssjef Julen Lopetegui får Real Madrid-jobben etter VM.

De av oss som frykter at David de Gea skal gå til Real Madrid, vil vel kanskje ikke være overbegeistret over at han skal tilbringe de neste ukene med den kommende Real Madrid-manageren, men det er foreløpig ingen indikasjoner at noe er på gang der.

13.40: Football.London skriver at de to Manchester-klubbene og Liverpool, alle er interesserte i Fiorentinas midtbanemann Federico Chiesa.
Samtidig vises det til italienske Gazzetta dello Sport, som hevder at klubbens hans nå har hevet prisen på 20-åringen til £62 millioner.

11.15: Italienske Il Messaggero [som vi ikke aner noenting om] melder via talkSPORT at Real Madrid skal være villige til å innfri Lazios krav om £132 millioner for Sergej Milinković-Savić. Da vil nok det i så fall være kroken på døren for Manchester Uniteds planer om å hente serberen til Old Trafford.

11.05: Bare for å ha nevnt det, så melder Liverpool Echo at bettingselskapene har kuttet kraftig i oddsen på at Evertons engelske landslagskeeper Jordan Pickford, blir United-spiller i sommer.
Men ingenting tyder på at Everton er interessert i å selge, og hvorfor skulle United – som allerede har verdens beste mellom stengene – bruke penger på å kjøpe?

10.40: Ifølge Inside Futbol er Manchester United interessert i å hente CSKA Moskvas 22 år gamle midtbanespiller Aleksandr Golovin til Old Trafford i sommer. José Mourinho skal personlig ha fulgt den unge russeren i vennskapskampen mellom Russland og Østerrike tidligere i måneden; ja, om vi skal tro The Mirror, var det Golovin og ikke Marko Arnautovic, som fanget United-managerens interesse under oppgjøret.
Men Golovin har flere friere, for også Juventus og Chelsea sies å være interessert.
Juve skal sågar være innstilt på å legge frem et bud på €18 millioner [£15,8 mill.], selv om det påstås at CSKA krever €25 millioner [£22 mill.] for å selge ham.
Golovins Wikipedia-profil.

10.15: Da ser det ut til at alle som har gått rundt og håpet på å se Justin Kluivert i rødt, må bite i seg skuffelse. Den 19 år gamle angriperen kommer riktignok til å forlate Ajax, men reisemålet er Roma heller enn Manchester. Mandag kveld ble han observert idet han ankom Den evige stad, hvor han i dag skal gjennomgå medisinsk før en planlagt overgang verdt £17,6 millioner. Det er The Mirror som skriver dette.

07.45: Et meget vellykket, sesonglangt utlån til Shrewsbury, og tittelen Årets keeper i League One, har gitt keeper Dean Henderson blod på tann og ønske om mer førstelagsfotball. Selv har han gitt uttrykk for at han trolig må bort fra Old Trafford, hvor veien frem til målvaktsjobben er lengre enn de fleste andre steder. Det har av den grunn ligget i kortene at den talentfulle sisteskansen vil forsvinne i løpet av sommeren.
Men kanskje det ikke skjer allikevel?
I alle fall hevder Daily Mail at United har vunnet kampen om å få beholde Henderson, og at han nå står på randen av å skrive under på en ny treårskontrakt. Planen er at han deretter vil bli gjort tilgjengelig for et nytt forsøk på utlånsmarkedet.

Mandag 11. juni:

18.55: Vi tar det med, selv om ingen av de har vært hyppig linket til United dette vinduet.

Sporting Lisbon-spillerne William Carvalho, Gelson Martins og Bruno Fernandes terminerer kontraktene sine med klubben, melder Sport Witness.

Dette er grunnet et tidligere sammenstøt med klubbens supportere, som du kan lese mer om her.

Spesielt Carvalho har tidligere vært linket hyppig med en overgang til United. Portugiseren er en dominant figur på den sentrale midtbanen, og burde tikke flere av boksene Mourinho tilsynelatende ser etter.

18.45: Real Madrid skal ønske seg en ny målvakt, men skal vi tro Madrid-avisen AS er David De Gea ikke blant de aktuelle kandidatene.

Jan Oblak, Thibaut Courtois og Allison skal være hovedkandidatene til å erstatte Keylor Navas – som strengt tatt også er en veldig god målvakt. Han skal forøvrig i aksjon senere mandag kveld, mot Lukakus Belgia.

17.30: Vi kan vel først som sist fastslå at vi har liten, til ingen, tro på en Ronaldo-retur denne sommeren. Det betyr ikke at det ikke skrives om, og her kommer dagens dose.

La Liga-formann Javier Tebas har nylig uttalt at han forventer at Cristiano Ronaldo og Antoine Griezmann begge blir i sine respektive Madrid-klubber denne sommeren, men tar heller ikke veldig tungt på det om Ronaldo skulle forlate La Liga til fordel for en ny utfordring i sommer.

– På en skala fra 1-10, så vil jeg si at bekymringen min ligger mellom fire og fem. Det ville ikke vært dramatisk for La Liga (om Ronaldo dro), vi er i mindre grad avhengig av store spillere nå, siteres Ribalta på av The Mirror.

RMC Sport skriver på sin side at Ronaldo og Real Madrid er et stykke unna hverandre hva gjelder ny kontrakt. Portugiseren ønsker å tjene like mye (eller mer?) enn Messi og Neymar, men klubben skal skal ha sine reservasjoner mot å tilby en ny kontrakt til 33-åringen.

13.30: Enda mer fra lokalavisa Manchester Evening News. De mener nå å vite at United ikke er interessert i Alex Sandro. United ønsker en stopper, en yngre, billigere venstreback og et spissalternativ til Romelu Lukaku, ifølge journalist Ciaran Kelly.

13.10: Manchester Evening News skriver at United nå ser på andre stopperalternativer enn Toby Alderweireld. Denne lista inneholder blant annet: Raphael Varane, Jerome Boateng, Kalidou Koulibaly, Milan Skriniar, Alessio Romagnoli, Jose Gimenez og Caglar Soyuncu. United-kilder skal ha fortalt avisa at Uniteds speidere ikke er helt overbevist av Toby Alderweireld.

13.00: United kommer til å invitere Marcus Rashford til kontraktsforhandlinger etter VM. United har kontroll på Rashford frem til 2021, men skal være villig til å heve lønna hans fra 80.000 pund til 130.000 pund i uka, skriver The Sun.

12.00: José Mourinho håper fortsatt å hå på plass én signering til før fotball-VM virkelig kommer i gang. Det er The Sun som skriver dette.

07.30: AC Milans Leonardo Bonucci har avvist alle rykter om at han vil bort fra AC Milan, som har hatt en skuffende sesong. 31-åringen vil bli i klubben for å hjelpe dem tilbake til toppen, ifølge sitater gitt ti Sky Sport Italia som er gjengitt i Daily Mail.

07.05: For de som frykter et eventuelt kjøp av Marco Arnautovic: – Jeg har ikke hørt noe. Det hadde jeg heller ikke for tre uker siden, sier West Ham-spilleren til Sky Austria – etter at United altså har blitt koblet til ham i noen uker.

07.00: Mer om Gareth Bale, selv om dette er ganske selvsagt fra Independent: Han kommer ikke til å eventuelt skifte klubb før han vet hvem Real Madrids nye manager er. Ed Malyon legger imidlertid til det samme som flere andre har gjort – at sjansene for at han blir i Madrid er større etter at Zinedine Zidane trakk seg som manager der.

Powered by Labrador CMS