– Ønsker å forlate United

– Anthony Martial ønsker å forlate Manchester United, sier agenten Philippe Lamboley.

Anthony Martial ønsker å forlate Manchester United. Det melder franskmannens agent.

RMC, som ofte har vært tidlig ute når det gjelder Martial-nyheter, kontaktet Martial-agent Philippe Lamboley for å snakke om Martials fremtid, og startet med å spørre ham om United-spilleren hadde bestemt seg.

– Etter å ha tenkt gjennom alle muligheter og scenarioer – Anthony ønsker å forlate Manchester United.

– Men hvorfor, spurte RMC videre.

– Det er mange faktorer, og det er for tidlig å snakke om det. Anthony vil snakke senere for å diskutere alt dette.

Manchester United vegrer seg imidlertid mot å selge Martial.

Signalene united.no har fått de siste månedene fra personer med gode kontakter i United-systemet er at klubben ikke har noen intensjoner om å selge den unge franskmannen, og overfor Sky Sports bekrefter kilder i United akkurat dette standpunktet. 

Den samme oppfatningen har BBC-journalisten Simon Stone som følger United tett.

Kommer ikke til enighet

Martial står med 136 kamper og 36 mål for Manchester United etter overgangen fra Monaco sommeren 2015.

Den unge franskmannen ble da verdens dyreste tenåring da United betalte rundt 36 millioner pund for Martial. I tillegg kommer flere klausuler i kontrakten som har medført at Martial har kostet United betydelig mer enn den opprinnelige kjøpssummen.

Martial-agent Philippe Lamboley sier at måneder med forhandlinger ikke har ført frem.

– Manchester United ønsker å forlenge med Anthony, og ønsker ikke at han skal dra, men vi har ikke kommet til enigheter på flere måneder [med forhandlinger]. Jeg tror at når Manchester United – verdens mektigste klubb – ikke kommer til enighet på åtte måneder med forhandlinger, så er han ikke en viktig nok spiller, sier Lamboley.

– Derfor kommer denne avgjørelsen. Det er en veloverveid avgjørelse. Men det er selvsagt viktig å huske at han er under kontrakt, at Manchester United vil ha siste ord, og at vi vil respektere klubbens avgjørelse, og at han i så fall vil bli til kontrakten går ut [Martials kontrakt går ut i 2019, men klubben har forlengelsesopsjon til 2020, journ.anm.].

– Men vi har ikke den samme visjonen om Anthonys fremtid. I dag er Anthony skuffet fordi han har vist sin kjærlighet til klubben og dets supportere i tre sesonger. I tillegg kan jeg fortelle deg at uten den ubetingede støtten fra fansen, ville Anthony ha spurt om å forlate United allerede. Men Anthony ble hekta, han viste stor profesjonalitet, han var suksessfull. Jeg tror han gjort sitt beste i tre år.

– Det er viktig å huske at han denne sesongen scoret elleve mål og hadde ti målgivende pasninger på fem måneder. Han ble tre ganger valgt som månedens spiller av fansen. Så kom janurvinduet. Jeg vil ikke kommentere konsekvensene av dette overgangsvinduet. Alle vil ha sin mening, jeg tror han må fortsette på karriereveien. Tiden har kommet.

– Anthony ønsker bare å spille

På spørsmål om det er noe kontakt med utenlandske klubber om en overgang, svarer agenten følgende:

– Anthony har valget. Jeg kan ikke si noe om det temaet for øyeblikket, men en vil tro at fra det øyeblikket en spiller som Anthony er på markedet, vil mange klubber være interesserte. Det eneste jeg kan si er at mange trenere setter pris på hans profil, og at mange klubber ønsker å vise sine prosjekt til Anthony.

Og hvilken liga ønsker Martial å gå til…?

– Det er ikke det viktigste spørsmålet i dag. Anthony ønsker bare å spille, finne spilleglede, relasjonen med treneren vil være essensielt.